| Autor |
Zpráva |
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 08:38 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit
doporučili byste něco? nebo veškeré komerční vitaminy jsou jen pro dobrý pocit majitele? mám 10letého čínského chocholatého žádný zdravotní problém nemá, je čilý a aktivní a chci aby tomu bylo i nadále..
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 08:46
- Nahlásit
kiwikik
Čím krmíš?
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 10:24
- Nahlásit
lamalucni
ted Purina ProPlan pro male kure, budu menit na Taste of the Wilde Sierra Mountain Canine (jehne)
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 12:04
- Nahlásit
A ty Taste of the Wilde Sierra Mountain Canine (jehne)
nejsou dostatečně vyvážené a plnohodnotné? To není možný! Takhle dlouhej název jednoznačně znamená, že je tam hodně vitamínů a jsou strašně vyvážený, asi si je koupím pro sebe.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 13:31
- Nahlásit
Mám 12letou fenku a chci to samé, co ty přidávám jenom lněný olej a ostropestřecový olej, yuccu. Oleje na střídačku, yuccu co možná nejpravidelněji. Aby byla pořád pěkně aktivní, jezdíme čato někde za zážitkama, i tím se pes udržuje v čilosti, pořád se něco novýho učí, nebo odnaučuje, podle toho, jak se mi nevede výcvik...
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 13:45
- Nahlásit
Gerda
pěkně a co to je za plemeno? já toho našeho taky tahám na výlety, ke koním. dřív jsme chodili dogtreky (MIDy) to už se s ním ale bojím - mám tendence ho šetřit i když je pořád čilej, bojím se abych ho nepřetáhla. ten olej zvážím, nevím co tomu řekne jeho zažívání..díky
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 13:47
- Nahlásit
Gerda
ta yucca me zaujala, v jaké formě to psovi podáváš? našla jsem toto: http://zvirata.hyperinzerce.cz/leciva-pro-psy/inze rat/2810348-yucca-pro-vaseho-psa-nabidka/
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 15:14
- Nahlásit
Pes, jak nemá yuccu, zemře. Ovšem samostatná yucca olej, to nejní vono, chce to k němu kvalitní vyvážený granule, nejlíp suprprémiový!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 18:20
- Nahlásit
kiwikik
je to vořech, pravděpodobně kokr s borderou...něco takovýho. Taky jí nepřetahuju, to ne, ono je na ní docela dobře poznat, kdy jí to ještě baví a kdy už toho má plný brejle. Právě i zkoušíme stopování, protože je to aktivita pro psa jakýhokoli věku, neni to náročný na pohyb a unaví se u toho velmi příjemně i bez mnoha kilometrů v nohách Ty oleje jsem brala kvůli omega mastnejm kyselinám a podpoře orgánů, co čistěj organismus. Yuccu dávám v prášku, rozpouštím do jídla, tu, kterou máš v odkaze.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2013 18:41
- Nahlásit
kiwikik
Ja veterankam pridavam tu a tam do zradla bylinky, Phytovet - mobility. Denne maji par tabletek Pangaminu a tobolku Pupalky dvoulety.
Gerda
Maryje bude stoparka, jo? Tak at se ji dari, toto leti, 12 let.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2013 10:06
- Nahlásit
Fifi
Maryje nikdy stopařka nebude, nejde nám to, ale jí to baví a mě neunavuje, takže dobré )) Narozky měla v neděli Ještě jí dávám tu yuccu do křepelčích vajec, každej den má dvě křepelčí vajíčka, i se skořápkou.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 10:55
- Nahlásit
Gerda
Narozky měla v neděl
tož ščastný brzdy pro Marůšku, že jí drbu na šošoli a moc děkuju za její zkušenosti. Pomohly mě vyděsit dostatečně . Tak ať jest tu ještě po mnoho let, ať si může vystopovat příště až bude hárat Oskara
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2013 16:17
- Nahlásit
dotaz pro znalé problematiky... spíš možná jen úvaha, ke které klidně pište svoje postřehy...
pes, 30kg, 6 let, pracovně intenzivně využíván. od 1 roku chondro 3 složkové pravidelně. do současné doby žádné extra pohybové problémy.
nyní kulhání na zadní nohu. na RTG zjištěna změna na kyčli a páteři vycházející z celoživotní pracovní zátěže.
nyní ta úvaha: bude stačit do budoucna hydrolyzovaný kolagen, calcium citrát, obohatit stravu o omega 3 a 6... nebo mi tu v tom výčtu něco chybí (chodnroitin, glykosamin? ještě k tomu?)
počítám se snížením pracovní zátěže na úkor aktivit na suchu - tzn. skoky, prudké pohyby atd. a zvýšení o 100% aktivit ve vodě... úvaha 2 : mělo by smysl psovi "omezit" při plavání pohyb předníma nohama, aby víc používal zadní (je to starý profík plavec, zadníma si sem tam jenom hrábne, jinak je má na kormidlování) - myšleno s vestou a pod dozorem.
jiný nápad jak nahnat svalstvo na zadku? dík za reakce
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2013 16:21
- Nahlásit
Nejsem až tak znalá, ale v tom výčtu mi chybí vit.C a moc se mi nelíbí ten citrát vápníku - nebo byl přímo doporučen veterinářem?
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2013 16:32 - Změnil/a: EvaK
- Nahlásit
calcium citrát doporučuje např. MVDr. Štourač ..cituju z webu "pro optimální strukturu kostí, zubů, růstu kostry, srážení krve a udržování svalů v dobrém stavu a jako ochrana proti osteoporóze" ... obsahuje 21% Ca
myslíte, že není vhodný?
vit. C jsem zapomněla... ten je taky na seznamu
|