| Autor |
Zpráva |
Altáriel
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 18:15
- Nahlásit
Máme pejska, je mu pět let a před časem jsem si všimla, že mu chybí jeden z předních zubů. Tak se mu asi vylomil při hře, to se někdy může stát... napadlo mě. Ale teď koukám, že se mu začaly ulamovat kousky dalších dvou předních zubů. Nepřijde mi, že by si je zlomil nějak nárazově, míčky nenosí, přetahuje se rád, ale ne moc často, kamínky nekouše, kosti mu nedáváme, občas teda kouše klacky, ale to spíš stoličkama.
Tak bych se chtěla zeptat, jestli s tim někdo nemá zkušenosti... Myslíte, že mu chybí minerály? Nevíte případně, jaký jsou pro psy vhodný?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 18:24
- Nahlásit
Altáriel
co je to za pejska a čím ho krmíš?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 18:25
- Nahlásit
Nejsem odborník, ale podle mě jak je jednou zub "založen", tak je to definitiva - asi jako u lidí, nedostatky v mladém věku na zubech už v dospělosti nenaženeme. Velkou roli také hraje genetika. Ale jako zásadní bych viděla právě výživu v době vývoje. Jinými slovy, podle mého už v tuhle chvíli nepůjde nic moc napravit. Samozřejmě zvýšením kvality stravy nikdy nic nezkazíte, ale obávám se, že tenhle problém bude pokračovat dál.
Myslíte, že mu chybí minerály? Nevíte případně, jaký jsou pro psy vhodný?
Pokud mu "něco chybí" (a to nejde od stolu bez výsledků krve říct), nenaháněla bych to primárně doplňky, ale zkvalitnila stravu od základu a až potom řešila "chemii". Nerada bych, aby i tohle vlákno skončilo hádkou o tom či onom způsobu krmení, ale stejně se zeptám - čím psa krmíte?
|
Altáriel
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 18:36
- Nahlásit
Jako malej žral K9, tu nám doporučili u veterináře, když jsme měli jště bejvalýho psa. Jako dospělýho jsme ho dál krmili K9 a pak krátce Willowy gold a teď krmíme krmivem Lukus.
|
Altáriel
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 18:37
- Nahlásit
překlep: Lukulus
|
Altáriel
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 18:40
- Nahlásit
jo... a je to kříženec border kolie