Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Přiskřípnutý pes do dveří
Autor Zpráva
hlavkova
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 08:30
- Nahlásit

Dobrý den, včera jsem lehce přiskřípla 7mi týdenními štěněti nohu pod dveře. Zakňučela, ale ihned kňučet přestala. Při pohmatu na nohu nekňučí. Okamžitě jsme jela na veterinu a po důkladné prohlídce veterinář řekl, že nikde nic nevidí. Přesto fenka kulhá na pravou zadní nohu a opatrně na ni došlapuje. Když ji položím na záda, tak se o mě tou nohou zapírá.
Žere normálně, nekňučí, dnes už nechodí po třech, ale po čtyřech, nicméně se jí nožka trochu podlomí občas tak, že si sedne na zadek.
Máte někdo zkušenosti s tím, jestli ji to přejde? Nemohla jsem jí ublížit tak, že bude mít trvalé následky?
Podle všeho má kosti v pořádku, svaly a šlachy taktéž. Prsty jsme jí otáčeli všemi směry a nebolí ji.
Děkuji za všechny názory.

impact
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 09:38
- Nahlásit

hlavkova
Já si včera skopla palec na noze a ač není modrej a ani nijak zraněnej, pěkně bolí ještě dneska.

Pokud je štěně po kontrole vetem a jen opatrněji našlapuje, nedělala bych z toho vědu. To přejde.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 11:04
- Nahlásit

Počkej pár dní třeba tři a uvidíš. Pokud se to bude upravovat či zmizí, nejspíš nebude třeba nic dalšího podnikat.
Jo! A s čím většíma drobnostma budeš chodit k vetovi, tím spíše Tě začne vet tahat za nos a tahat z tebe peníze.

Walda
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2013 11:39
- Nahlásit

hlavkova

Zakňučela, ale ihned kňučet přestala. Při pohmatu na nohu nekňučí.

Psí zakňučení nemusí nutně znamenat, že ho něco bolí, ale spíš "Nech toho", chtějí tím zastavit něco, co se jim nelíbí.

Ani když je něco bolí, kňučet nemusí. Psi nejsou moc zvyklí dávat nahlas najevo bolest, ve smečce by se jim to nemuselo vyplatit. Bolest se spíš projevuje změnou chování.

Taky už bych packu neřešil a dal tomu čas.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání