| Autor |
Zpráva |
Veris456
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2013 04:01
- Nahlásit
Dobrý den, moje roční bulterierka si v pondělí zlomila nohu, v úterý byla na operaci a má nohu v kaltu a po dobu 8-12 týdnů než jí vyndají ty hřeby nesmí na tu nohu šlápnout, má spirálovou zlomeninu holenní a lýtkové kosti. Příští týden ale už musím do práce, takže po dobu co budu pryč musím zajistit, aby nechodila, vet. říkal ať ji zavřu do klece nebo nějaké ohrádky. Tak jsem koupila klec, ale teď si nevím rady, na internetu jsem se totiž dočetla že když se bude bulterier zavírat do klece, začne být agresivní. Tak mám strach. Ale jde jem o těch 8 hodin co budu v práci a chci ji tu klec udělat jako pelech polštář, deky, hračky. Co si o tom myslíte a poradíte? Děkuji:)
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2013 09:03
- Nahlásit
Rozhodně zvykat už teď. Pokud není zvyklá, byl by to zbytečný stres, takže od pěti minut postupně přidávat, aby tam pes zvládl takovou dobu, musí se tam cítit v pohodě. Stejně jako se štěnětem bych ji tam zezačátku dávala v době, kdy je unavená a sama má v plánu si schrupnout a nevymýšlet kraviny. Bez procházky unavit psa je ale složitý, uznávám.
S bulíkama nemám sice zkušenost, ale myslím si, že pokud pes přijme klec za vlastní a bez stresu, agresivita nehrozí. Pes těch osm hodin stejně bez nás chrápe, tak hold bude muset chrápat v kleci.
Držím palce.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2013 14:03
- Nahlásit
Hele já bych to nehrotila myslím bude mít dost práce sama se sebou,páč i dyž statečněj bulík,noha ji bolet bude.normální pes je schopnej prochrápat klidně 20h deně nehledě že fásne něco od bolesti což ji trochu uspí možná.Jinak spíš budeš řešit jak ji vypustit z klece aby neskákala šílenou radostí,zde můžu poradit ze zkušenosti s picbumem po operaci koleního vazu(taky zákaz bejt šílenej a skákat metrpadesát) zásadně jsem rozsýpala granule ihned po příchodu vlasně sem je metala už mezi pootevřenýma dvěřma a než je sezobal,tak se majínko zklidnil páč nebyla živá sýla která by mu vysvětlila,že ted se prostě vítat výskokem na hlavu nesmí
|
Veris456
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2013 14:17
- Nahlásit
No ona na bolest už nic nedostává a určitě jí to bolí, protože je pořád v pelechu a leží, vstane jen když jdeme ven a nebo chce napít a to jí přidržuju a občas se klepe, to je asi taky od té bolesti, takže pořád chrní, ale vet říkal že tak za 2 týdny to bolet přestane a to bude nejhorší, bude si myslet že jí nic není. Teď v pondělí to bude už týden no a s tím vítáním to bude něco, děkuju za radu to vyzkouším kdyby byla moc divoká takže myslíte že nezačne být agresivní?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2013 14:27
- Nahlásit
Veris456takže myslíte že nezačne být agresivní?
Tak každý pes je jedinečná osobnost,ale myslím,že šance je mizivá,špíš prostě bude prekérka udržet dělovou kouli v klidu,já vymejšlela takovejch kravin(zavřenou petku a v ní dvě granule,novodurovou trubku a v ní paštiku,náký plyšáky ze sekáče z trvanlivostí deset sekund za deset korun)prostě spíš sem byla hnusná já na něj aby neskákal,pak mě to mrzelo,jenže ten strach že mu to rupne byl velký a von byl jak péro z gauče(ale měl dva roky a pak 9let zdárně pružil vše odpuštěno)
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2013 14:30
- Nahlásit
Esi doteď tvá fena nikoho nesežrala a ani babičkam a dětem ještě neutrhla ručičky , tak Ti slibuju , že agresivní nebude !
Jinak danajasa , je to presn tak
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2013 14:32
- Nahlásit
To musíš odhadnout ty na zaklade toho, ze jsi to ty, kdo toho psa zna z nas nejlepe.
Nejsem si jistej treba jestli je dobry ji tam nechavat hracky, jednak pokud je aktivni tak bude s nima blbnout, treba muze i neco sezrat, co by nemela, myslim ty hracky. To mi prijde pravdepodobnejsi nez ze by mel pesan byt agresivni.
Ono mozna to, ze ti to takhle rekli, bylo mysleno tak, ze pokud nekdo nechava psa dlouho v kleci a pes nema moznost nic delat, tak proste agresivni zacit muze byt stejne jako kdyz ho budes porad treba zavirat do koupelny nebo jinam, nebudes se mu venovat ... to je hlavne o vychove a vedeni, klec sama o sobe agresivitu nejspis nezpusobi.
|
Veris456
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2013 14:41
- Nahlásit
Tak super děkuju. Není vůbec agresivní, miluje lidi, děti a všechno, udělám jí z toho pelíšek s třeba jí i bude mít ráda já jsem se jen toho lekla no když mi to řekli. Ale bude tam fakt jen po dobu co budu pryč
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2013 23:07
- Nahlásit
Veris456
Tak agresivní asi nebude, ale za čas může být nervózní a nedůtklivá s nervama na pochodu, můj pes po operaci nesměl běhat ani na zahradě 2 měsíce, tak jsem ho měla přes den venku u stolu na řetězu, aby alespoň mohl být s náma a ne bokem v kotci a po měsíci byl fakt už nervózní jak sáňky v létě, že to s ním bylo těžký, ale pak když už mohl běhat, tak se to rychle samo srovnalo do starejch kolejí.
|
Veris456
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 02:10
- Nahlásit
No to ona je už teď úplně otrávená, ona nesmí ani po bytě chodit právě, takže je pořád v pelechu, ale beru jí ven, pod bříško jí dám mikinu, rukávy svážu a držím jí zadek ve vzduchu a jdem se projít, docela to je makačka, má 20 kg. Ale půl, třičtvrtě hoďky jenom, protože po chvíli i ona nemůže, taky to musí být pro ní makačka hopsat a jdem trochu do kopce no a tím se unaví a pak spí několik hodin snad jí to rychle sroste a uteče to
|