| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2013 10:52
- Nahlásit
Prosím o radu. Jedná se o malinkou kříženku čivavy, necelé 2kg, devět let stará. Poslední cca dva roky ji trápí neustále se vracející zánět dásní. Několikrát ji byly čištěny zoubky, bere lék Stomorgyl který vždy na chvíli pomůže, ale když ho přestane brát problémy se vrací. Fenečka má dásničky opuchlé, kousání je pro ni bolestivé, proto odmítá potravu a strašlivě zhubla.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2013 11:14
- Nahlásit
aren
A zuby má v pořádku? Nekývají se nějaké?
A jinak chuť k jídlu má? Žrala by třeba namixovanou stravu?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2013 11:21
- Nahlásit
Několikrát ji čistili zuby ultrazvukem a některé vytrhli, měly by být v pořádku. Chuť k jídlu moc nemá, asi právě kvůli těm dásním. Nedávno jsem ji viděla právě když brala ten Stomorgyl, narvali jsme do ní nějaké colostrum, pak se spravila a byla i veselejší, i něco jedla, měkké, konzervy, maso nebo máčené granulky, paní ji podstrojuje (není to můj pejsek, ale kdysi adoptované štěně ode mně) ale jak to vysadila je zase zpátky a vypadá jak týraný pejsek v posledním tažení, jsou ji vidět i obratle a hrbí se.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2013 11:39
- Nahlásit
Případně prosím jestli můžete doporučit nějakého dobrého veta v okolí Chropyně co by se na ni podíval..
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2013 11:43
- Nahlásit
Já jsem svému psu při zánětu dásní natírala dásně gelem z aloe vera a dobrý
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2013 12:00
- Nahlásit
např (auto)imunita, slinivka ... cokoliv "milá" Aren, bohužel skoro cokoliv
|
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2013 12:01
- Nahlásit
Takže nějaké hlubší vyšetření by to chtělo?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2013 12:10 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Asi ano, asi v nějakém vybaveném zařízení.
Pesan může mít ještě kus před sebou, když mu začnou být vidět obratle.
Pokud do něj potřebuješ dostat teda ta paní živiny a energii, může pořídit třeba Glukopur(je třeba ředit optimálně 1:20), dále třeba Duphalyte, pokud sežene. Nebo třeba Aptus nutrisal nebo něco podobnýho. Netvrdím, že je to řešení, myslím to jako pomoc ohledně výživy, sama víš, že po netu se radí blbě. Bohužel u veta to bývá mnohdy ještě blbější
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2013 12:36
- Nahlásit
aren
jsou ji vidět i obratle a hrbí se Jestli se hrbí, tak bych určitě odebrala krev. Může to být příznak selhání ledvin.
Nefunkční ledviny rozhodí celý organismus. U nás to bylo i krvácení z dásní a poté i zánětlivá ložiska na dásních. Zápach dechu je jakoby po močovině.
Ale nechci strašit.
|