| Autor |
Zpráva |
robobobo
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2013 22:07
- Nahlásit
Ahoj,mám dotaz. Mám mopse asi 5 roků a tohle dělá cca 1-2x do měsíce. Normálně má ocas zakroucený,ale najednou ho dá dolů a začne hlasitě chrochtat,jako by se dusil ... těžko to popsat,ale asi jako když člověk nasává hlen z nosu a pak plive .Chci se zeptat,to je u mopsů normální,nebo co to dělá ? Díky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 09:46
- Nahlásit
robobobo
Pravděpodobně volněší horní patro, které občas ucpe dýchací cesty, má to víc menších psů, tak myslím, že i mops by mohl. Konkrétně by vám to řekl vet, mohla by to být i zúžená trachea, ale to by se asi dusil častěji. Na to horní patro obvykle pomáhá psovi zacpat rukou čumák, aby se musel nadechnout tlamou a nebo přímo prstem v tlamě zatlačit na to horní patro.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 09:56
- Nahlásit
taky mi to pes dělal a přesně jak píše Maya zacpala jsem nos, pootevřela hubu a bylo
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 11:17
- Nahlásit
Mě tohle občas...hodně občas dělá fena krysaříka.
Jednu chvíli to začala dělat několikrát denně a vyklubal se z toho zánět hrtanu - spravila to jedna injekce, případně ATB, kdyby se to víc rozjelo. Já měla tedy ještě podezření na psincový kašel - má dost podobné příznaky. Ale ty určitě nejsou jen 1-2x do měsíce
|