Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / kastrace feny Praha a okolí
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
michelle
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2013 09:54
- Nahlásit

Dobrý den, máte prosím někdo nějaký tip na dobrého VET v Praze a okolí kde dělají kastrace feny za slušnou cenu? Fenka má cca. 8 kg. děkuji moc

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2013 15:09
- Nahlásit

hm, škoda, že nikdo nic nenapíše, taky by mě to zajímalo. Je to tu poslední dobou nějak zakletý.

michelle
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2013 15:19
- Nahlásit

no taky jsem doufala, že mi dá někdo nějaký tip..

impact
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2013 16:09
- Nahlásit

Často jsem Pražákům doporučovala MVDr. Aloise Lázničku. Do té doby, než jsem zjistila, že na přání majitelky vykastroval šestiměsíční fenku. Už ho nedoporučuji.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2013 16:24
- Nahlásit

impact

Do té doby, než jsem zjistila, že na přání majitelky vykastroval šestiměsíční fenku. Už ho nedoporučuji.

ty jo to je slušná prasárna!!!! chůdě malý štěně!! Oba střelit.
Snad se někdo objeví a něco hodí, nevím, kdy bych co potřebovala.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2013 16:24
- Nahlásit

Za mě určitě MVDr. Sedlář Veterina Jinonice. Fena (něco přes 20kg vyšla na cca 5tisíc.) To si myslím je dobrá cena, malou bych tipovala tak za polovic ale nevím. Jinak co se kastrace feny týče, u mě byla na prvním místě rozhodně kvalita, cena mě až zas tak nezajímala, hlavně že vše proběhlo s čubís bez problémů, pan vet je moc šikovnej.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2013 16:28
- Nahlásit

ssshhhhh

dík za tip.
jakou dával narkózu? Mám fenku starou - těch 12 let - nevím co kdy kde na mě vykoukne, co budu muset řešit. Máš s ním zkušenosti dlouhodobý? Nebo jentuhle, jednu? Cena se mi zdá dobrá, ale přesně - taky to nehraje roli, když nejde o to, že ze mě tahají peníze, nevadí mi zaplatit si kvalitu, ale nesnáším platit tisíce za to, že řeknu na recepci dobrej den, to fakt ne. A jak je to tam? je tam víc doktorů, nebo jsi vždy u toho jednoho . Chci mít jednoho - to byl i důvod, proč dál nechodíme -ač jsem byla u Herčouna štamgast -k němu, páč jednou je tam Pepa, pak Franta, jindy Pepina. chci mít psa v péči jednoho veta.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2013 16:30
- Nahlásit

PetraK
Jestli nad tím přemýšlíš u tý čuby, tak bych si napřed sehnala i kardiologa a nechala ji proklepnout. Narkózu určitě inhalačku.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2013 16:40
- Nahlásit

PetraK
No, já k němu chodím už co pamatuju Samozřejmě jsem byla i jinde, ale dnes už bych jinam fakt nešla, u něj fakt vím, že mu jde na prvním místě o pacienta a netahá z lidí prachy. Recepce žádná není, přítomen je buď MVDr. Sedlář nebo MVDr. Santar, oba jsou majitelé a zároveň tam bývá s nima i nějaká doktorka.

Já si tam prostě vždy zavolám, jeden týden má odpolední jeden doktor a ranní druhej a naopak, jako oba jsou super profíci, ale Sedlář mi víc vyhovuje lidsky, je to takovej ostřejší typ chlapa Vím, že nějak snad chová nebo choval rotvíky, znám hodně lidí co k němu chodí a chválej si ho.

Co se narkózy týče mám to někde napsaný co to bylo za látku, jako dávalo se to do svalu. Fena krásně usnula, krásně se probudila, antibiotika na týden, operoval ji večer, druhý den ráno po operaci normálně chodila, žrala a čůrala, třetí den kadila, po deseti dnech stehy ven a po celkových dvou týdnech mohla běhat, koupat se, šílet jak magor jako vždy

Fena je mladá, teď má cca rok a půl, ale to víš, bála jsem se, ale musím říct, že pan vet už má fakt dlouholetou praxi a nemá za potřebí nějakou recepci nebo takovou blbost. Každop. když jdu na blind klidně i k Santarovi. První dveře když vejdeš je vždy nějaká doktorka (obvykle pro lidi co chtěj třeba jen očkovat nebo tak) a druhý dveře je doktor.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2013 16:42
- Nahlásit

Narkózu určitě inhalačku

Si myslím, že by neměl být problém se domluvit. Jako na stole ti u Sedláře nezůstane, já už jinam než k němu nevlezu. (po dost otřesnejch zkušenostech v Praze jinde).

Příští týden máme očkování a beru tam i kočku veteránku, tam se obávám ale už není moc co řešit

birma
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2013 23:24
- Nahlásit

já můžu doporučit mnohokrát ozkoušený (ne teda na kastraci, ale v jinejch případech) vety Svobodníka a Mladého z veteriny Svobodník

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2013 08:54
- Nahlásit

impact

Jestli nad tím přemýšlíš u tý čuby

zatím ne, protože se právě bojím, a chci vidět, jestli tedy hárat bude, jak bychom to zvládali, ale jednak nevím, jak to půjde a druhak, nevím co nás s ní může čekat, tak se sháním dopředu. Já teď bohužel stálýho dobrýho veta v normální cenový relaci nemám. Tak sonduju. A jasně, že pokud by na něco došlo, tak nejdřív pořádně vyšetřit a zjistit co a jak. A i tak bych zešílela strachy, znám se.

Jako na stole ti u Sedláře nezůstane, já už jinam než k němu nevlezu

díky, takovýhle reference hledám.

birma

vety Svobodníka a Mladého z veteriny Svobodník

o tom taky přemýšlím, líbil se mi ten jeho přístup při telefonickým kontaktu, že hrál na férofku. Jen je pro nás přes celou prahu, ty jinonice jsou blíž.

Gerda
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2013 19:25
- Nahlásit

PetraK
co se narkózy týká, nedá se použít jenom inhalačka, vždycky je součástí ta injekční část na uspání, potom se v průběhu operace dospává tou inhalační. Ale nikdy nejde použít jen samotná inhalačka. Chápu, že by ses toho u starýho psa bála, naprosto to chápu, to je bez debat, ale pokud bys o tom uvažovala, nech udělat kompletní zdravotní testy i s rtg a odběrama krve, ekg a sono a spíš raději v zimě, kdy tomu psu můžeš líp regulovat teplotu a do rány ti nepůjdou mouchy, prostě v zimě se to líp hojí. Pokud už má čuba jednu lištu pryč a přesto neni kastrovaná, může se ten problém objevit znova, při každým hárání se to aktivuje hormonama. Kastrovaný čubě se to zpomalí. Osobně bych čubu bez potíží zdravotních nekastrovala, pokud by se to hárací období dalo rozumně přežít. To bych ale spíš asi kastrovala psa než fenu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2013 15:45
- Nahlásit

Gerda

o se narkózy týká, nedá se použít jenom inhalačka, vždycky je součástí ta injekční část na uspání,

aha, díky

ale pokud bys o tom uvažovala,

spíš, pokud mě k tomu donutí okolnosti, jinak zatím ne. Ale jak říkám, nevím co bude.

Pokud už má čuba jednu lištu pryč a přesto neni kastrovaná, může se ten problém objevit znova, při každým hárání se to aktivuje hormonama. Kastrovaný čubě se to zpomalí

jo, tohle mi taky někdo říkal. Já nevím - pochopitelně, proč má tu lištu venku, možná ale fakt měla úraz- což na padlo mě - má to tělo tak jako dobitý tady na tý straně hlavně.

pokud by se to hárací období dalo rozumně přežít

no, to se uvidí teprvá

To bych ale spíš asi kastrovala psa než fenu.

nedal by to, psychicky. Nemyslím, ztrátu mužství,aby si tak někdo nemyslel , ale to, jak by se k němu následně někteří psi chovali. Pokud nebudu muset ze zdravotních důvodů, tak do tohodle nejdu.

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2013 22:39
- Nahlásit

PetraK
Tak prostě uvidíš po hárání, jak to půjde nebo nepůjde, teď je zbytečný se tim nějak stresovat, třeba to nakonec projde přežitelně. Přeju vám, ať vám zrzavý komando ještě pořádně zatopí, ať máte ještě mnoho let výrazný osypky )))

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2013 23:24
- Nahlásit

PetraK
ale to, jak by se k němu následně někteří psi chovali. Pokud nebudu muset ze zdravotních důvodů, tak do tohodle nejdu.
Naprosto s tebou souhlasím, psa samce kastrovat jedině ze zdravotních důvodů! Jinak vždy raději kastrovat fenu (pokud je jinak soužití problém).
Fena má hladinu hormonů nízkou když zrovna nehárá, takže jí kastrace povahu nezmění a v očích ostatních voní stále stejně. Pes má hormonů hodně a po kastraci žádné takže změna o 360°.
Já nevím - pochopitelně, proč má tu lištu venku
bych se divila kdyby ne kvůli nádoru... Ale jak píšeš (a podle fotek) má hodně za sebou takže pán bůh ví.
Držim palec ať je hárání co nejkratší a bez následů. Fyzických na feně a duševních na psovi a tobě hehe.

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 08:32
- Nahlásit

Kastrace feny je mnohem náročnější operace než kastrace psa, tak bych zas nebyla tak striktní v tom rozhodnutí, koho jedině kastrovat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 08:49
- Nahlásit

Gerda
Přeju vám, ať vám zrzavý komando ještě pořádně zatopí, ať máte ještě mnoho let výrazný osypky

člověk je rád, když narazí na upřímně přející lidi
že zdravím mou oblíbenou Marůšku, myslím,že co se týče psů-fenek, mají s Blanidůrou asi stejný náhled na věc. Jen Blanidůra je asi víc razantnější, Marůška je shovívavá a svůj názor na cizí čupky si nechává pro sebe a neřve ho do světa .

ssshhhhh.

takže jí kastrace povahu nezmění a v očích ostatních voní stále stejně

tohle úplně nevím, protože

-kastrovaná kámoška velká - fena ohaře - po kastraci jí bere opravdu jako kámošku,

-kastrovaná kámoška větší (myšleno v oblíbenosti) - fena borderteriérky, tak tu i přes kastraci, bere jako svojí lásku velikou a užívají si "bezpečného sexu" (ke spojení nikdy pochopitelně nedojde , ale všechny ty serepetičky kolem toho jo )

-kastrovaná fena akity - láska obří - po kastraci taky prd, ale v době, kdy by bývalo hárání přišlo , tak jak je asi ještě doběh, tak to zas zájem teda byl

takže Ti člověče nevím, tak úplně jednoznačný to asi nejni.

takže změna o 360°.

no a on, který nemá rád těsný kontakt s cizími psy, tak pokud by o něj jevili takový zájem jako to občas je, bylo by to pro něj fakt nepřijemný, je nejistej, nevedlo by to k dobrým koncům. Takže pokud nebudu muset, tak nic. A v podstatě stejně i s Blandiůrou, kdyby to nebylo nutný a šlo to, tak nic.

Musím počkat, co mi čas přinese. ale já se fakt uklidnila tím, že mi Brtník v momentě, kdy jsem se fakt totál vystíhovala, co bude, až bude, řekl, že on se toho nebojí, že se prostě uvidí. Což mě vzhledem k jeho přístupu k věcem psím a k tomu, aby doma nebyl bordel, když přijde druhý pes, překvapilo, páč já se bála toho bordelu hlavně kvůli němu, takže teď jsem klidnější a čekám

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 08:51
- Nahlásit

Gerda

Kastrace feny je mnohem náročnější operace než kastrace psa,

to bez debaty, ale je tam fakt to, že u toho psa to pak může v důsledku udělat mnohem větší paseku. Pamatuju si super rýžbejka našeho výcvikáře, pes s velkým P, s autoritou přirozenou, no a když na to došlo, začal vyjíždět .

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 08:56
- Nahlásit

PetraK
nedal by to, psychicky. Nemyslím, ztrátu mužství,aby si tak někdo nemyslel , ale to, jak by se k němu následně někteří psi chovali. Pokud nebudu muset ze zdravotních důvodů, tak do tohodle nejdu

Ben je kastrovanej ze zdravotních důvodů taky (nádor), a už po zkušenosti můžu říct, že tyhle pocity jsou především a jenom lidský, pes to takhle nevnímá a ani není co řešit, protože změna veškerá žádná - k jiným psům, v domácí smečce, povahově... krom toho, že nereaguje na hárání čubek teda... ale vlastně přeci jenom něco - omládl o 10 let ))))

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 09:08
- Nahlásit

PetraK
že zdravím mou oblíbenou Marůšku, myslím,že co se týče psů-fenek, mají s Blanidůrou asi stejný náhled na věc. Jen Blanidůra je asi víc razantnější, Marůška je shovívavá a svůj názor na cizí čupky si nechává pro sebe a neřve ho do světa
Markusoj vyřídím, to je jasný, ale nenechte se mást, schovívavá není ani trošku )))

Brtník v momentě, kdy jsem se fakt totál vystíhovala, co bude, až bude, řekl, že on se toho nebojí, že se prostě uvidí.
To si myslim, je nejrozumnější. Máš nějakou kovovou kenelu pro sichr doma?

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 09:09
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
omládl o 10 let
krásný! Ať nám ti geronti ještě dlouho omlazený vydržej! Zdravíme Bena, Anetku i Blitku!

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 09:33
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

hele Murphy taky nic (taky kastrace ze zdrav. důvodů a ve vyšším věku), ale opravdu vím, že by to pro Ešuse BYL problém. Ne proto, že nebude mít zařízení, to opravdu oni neřeší, ale velmi, velmi by mu vadil přístup některých psů. a že jsou psi, kteří zájem o kastráty mají, to je fakt . Sám Ešus je toho důkazem . Vím o čem mluvím, to není o lidským vnímání.

Gerda

schovívavá není ani trošku

ále je, je. je to moudrá dáma, ne potrhlá magořice.

Máš nějakou kovovou kenelu pro sichr doma?

toooo nemám , mám jen balkon z kterýho pak vyskočím bohužel je v prvním patře

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 10:00
- Nahlásit

PetraK
mám jen balkon z kterýho pak vyskočím bohužel je v prvním patře

To si tak maximálně zlomíš nohu Nicméně jestli Blána neni kastrovaná, tak si ji zlomíš ještě ráda... )))))) Už bych do smíšený smečky nešla ani za nic, za ty nervy psí i moje mi to nestojí

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 10:08
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
To si tak maximálně zlomíš nohu

právě

Už bych do smíšený smečky nešla ani za nic, za ty nervy psí i moje mi to nestojí

já taky ne,nikdy, ale tady nebylo nějak zbytí nech jí tam, hm? Když člověk může pomoct, měl by. ne? A my mohli. Prostě, když musíš, tak musíš a jsem za to teď momentálně ráda (vím, že až to přijde, nebudu ) . když jde o malého psa, Ešus rozumě udělá na povel obchvat a nechá jí si užít kontakt, když je to pes známý, tak se trochu i sám zapojí. U velkýho psa si ho zatím jistím, buď slovně, nebo za obojek. zatím, zatím to jde.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 10:38
- Nahlásit

PetraK
nemá rád těsný kontakt s cizími psy, tak pokud by o něj jevili takový zájem jako to občas je, bylo by to pro něj fakt nepřijemný, je nejistej, nevedlo by to k dobrým koncům
jj, znám velice dobře.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 10:46
- Nahlásit

PetraK
ale tady nebylo nějak zbytí

Tomu rozumim naprosto Nezbejvá než držet palce, ať vás nepřivedou do blázince ))

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 10:49
- Nahlásit

ssshhhhh
jj, znám velice dobře.

je to pak těžký pro takovýho psa.

ezbejvá než držet palce, ať vás nepřivedou do blázince

díky, bude nám toho zapotřebí

kachna_
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 11:11
- Nahlásit

ssshhhhh
změna o 360°.
nejsem matematik, to ani v nejmenším, aleeee není 360st de facto návrat do původních pozic?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 11:13
- Nahlásit

kachna_
aleeee není 360st de facto návrat do původních pozic?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání