Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pes chrchlá a chrčí
Autor Zpráva
jana001
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:02
- Nahlásit

Ahoj mám takový problém.
Jde o to, že mám křížence střední velikosti, 2 roky a poslední dobou prostě z ničeho nic začne chrčet a chrchlat - prostě jako by mu něco uvízlo v krku a od se to snažil ze sebe dostat (podobné tomu, když má třeba zaseklou kost atp.). Jenže já ani nevím, jestli to vychází z trávicí, nebo dýchací soustavy, protože je to i jakoby se dusil, ale zároveň to vypadá, jako by chtěl zvracet. Dělá to asi 14 dní, od té doby, co na mě skočil a zůstal v poloze vzhůru nohama (zaseklý, seděla jsem v křesle). Když jsem ho sundala, tak právě poprvé takhle začal chrčet, trvalo to asi 5 minut a pak se pozvracel (jen voda). Pak dlouho nic a teď o víkendu se právě zase uhodil do žeber a od té doby to dělá tak 2x denně, ale vždycky začne chrčet a pak si jde třeba normálně hrát, prostě ho to v ničem neomezuje, žere a pije normálně...nevíte někdo o co by mohlo jít? Samozřejmě pokud to bude trvat ještě pár dní, tak jdeme k vetovi....díky moc

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:11
- Nahlásit

jana001
no trochu to připomíná psincák,ale takhle dlouho.. mazala bych k vetovi spíš

jana001
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:17
- Nahlásit

Myslíte psincový kašel? To si nejsem jistá, spíše mi přijde, že je to jakoby fyzického původu. Že jak byl třeba nohama nahoru, nebo ta rána do žeber..nevím

jana001
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:29
- Nahlásit

A dá se to léčit nějak bez pomoci veterináře? Třeba sirup, nebo tak?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:29
- Nahlásit

jana001
Kašel může značit problémy se srdcem.

jana001
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:34
- Nahlásit

Děkuji, ještě dnes zajdu k veterináři.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:41
- Nahlásit

jana001
A dá se to léčit nějak bez pomoci veterináře? Třeba sirup, nebo tak?

nojo jitrocelákem do jistý míry,ale pak to může přerůst v zápal plic třeba určitě jdi k vetovi,tady to nevyřešíme!

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:43
- Nahlásit

Utíkejte k vetovi a pak dej vědět, co to bylo. Pesan naší babiny má takové zvláštní záchvaty, jako by se dusil, dělá se mu to, když dlouho kouká s hlavou vzhůru (např. když žebrá, nebo po něm člověk chce, aby poprosil), tak se začne jakoby dusit. Vet nám sdělil, že to může být zúžená průdušnice, nebo hrdlo, ale že nic nenašel ani v krvi, ani při prohmatání a babina jej nechce nechat vyšetřit nějak víc, jelikož se to stává tak jednou do měsíce a nijak ho to neomezuje.

jana001
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 18:14
- Nahlásit

Tak jsme se již vrátili od veterináře, má trochu podrážděnou průdušnici, takže říkala, že to může být i psincový kašel. Teplotu nemá, srdce a plíce v pořádku. Dostali jsme Mucosolvan Junior. Za Vaše příspěvky děkuji

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 18:28
- Nahlásit

jana001
tak jen když to neni nic horšího..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 20:41
- Nahlásit

jana001
To je dobře.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání