| Autor |
Zpráva |
Kubajz
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2013 20:29
- Nahlásit
Dobrý den, mám doma osmi týdení štěňě slovenského čuvače které chytlo záňět do zubu. Dostal nějaké injekce a antibiotika. Zub mu chtějí vytrhnout pod narkózou. Můj dotaz zní zda je pro tak mladé štěně narkóza bezpečná? Prosím o rychlou odpověď. Ďekuji
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2013 21:26
- Nahlásit
Jsou to profíci, tak jim zkus věřit.
|
Kubajz
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2013 21:39
- Nahlásit
No mě nepřesvědčilo jejich jednání.. Veterinářka říkala že neví zda ho uspat když je tak mladý a sestra říkala ať ho uspí že to musí zvládnout.. Jinak váha je 9.2kg
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2013 21:44
- Nahlásit
No, tak riziko je vždycky i u velkého psa, když vet blbě odhadne dávku, tak je průser na světě, hlavně pokud si sama veterinářka není jistá.... A to by se nedalo vyléčit klasicky (ačkoli jde o mléčné zoubky) nějakýma obkladama, mastičkama, natíráním nějakýma bylinkama apod.?
|
Kubajz
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2013 21:53
- Nahlásit
No nevím nikdy předtím jsem se s tím u žádného mého psa nesetkal. Otok se táhne přes celou dáseň a onen zub je zahnědlý. Přišel jsem na to dnes ráno, včera byl ještě vpořádku
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2013 21:55
- Nahlásit
Tak ho zkus vzit i na jinou veterinu, kdyz si nejses jisty pristupem veta. To musi byt sakra zanet, aby mu skubali mlicnak, to ma chycenou dasen nebo nekde neco vrazenyho?
|
Kubajz
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2013 22:02
- Nahlásit
Vypadá to na dáseň říkala to veterinářka a myslím si to i já poté co jsem se na to podíval. Ale taky jsem to mohl přehlédnout třeba tříska nebo tak. Každopádně ho zkusím vzít i na jinou veterinu a uvidím pokud to půjde aby mu zákrok udělali aspoň pod lokálkou nebo nevím. Děkuji za rady a názory. Pokud by měl ještě někdo nějakou radu moc rád si jí přečtu do pondělí ještě nějaký čas zbývá. Jak jsem řekl. Kdyby veterinářka neváhala zůstal bych klidným ale jejich jednání mě opravdu nepřesvědčilo.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2013 22:08
- Nahlásit
Kubajz
Kdyby veterinářka neváhala zůstal bych klidným ale jejich jednání mě opravdu nepřesvědčilo.
Lepší váhavý vet, který se nepřecení, než sebejistý blb, který napáchá nevratné škody
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2013 22:14
- Nahlásit
Jestli je zub zahnědlý, tak je zánět v dřeni a ten zub musí ven co nejdřív, jinak hrozí poškození zárodku trvalého zubu. Do pondělka bych nečekala.
Riziko narkózy je minimální.
|
Kubajz
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2013 22:18
- Nahlásit
No na veterině mi řekli že na zákrok bych měl přijít až v pondělí.. Zítra kontrola a nasazení antibiotik..
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 10:21 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
Kubajz
Do pondělí? Chudinka, vždyť je teprve čtvrtek! Tak mu aspoň maž dásně nějakým roztokem z heřmánku, propolisu, nebo něčím hojivým a uklidňujícím, jinak ti za ty 4 dny bude chodit po stěnách
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 16:30
- Nahlásit
Riziko narkózy je sice možná minimální, ale je. Určitě bych připlatila za inhalační narkózu, pokud je skutečně narkóza nutná - nedávno v PPČ byl článek s dentistickou tématikou, kde se podivoval autor nad tím, jak málo se u psů používá lokální anestezie při zákrocích na zubech...
|
Kubajz
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 18:33
- Nahlásit
Určitě bych bral inhalační narkózu. Ale dnes jsem byl u jiného veta a ten mi řekl že má ulomenou jen špičku zubu že se to na dřeň nedostane. Že by ten zub netrhal že ten zub také tvoří protitlak pro zub druhý a že pokud pes normálně jí a neprojevuje na sobě nějak že by ho kousání bolelo ( a to můj pes neprojevuje kouše opravdu kde co jako hračky atd. ) tak by jej nechal normálně vypadnout protože u velkých plemen není padání zubů problémové. Tak teď nevím jak se zachovat.. Nechat ho a léčit nějakou přírodní cestou nebo ho nechat uspat a zub mu nechat vytrhnou ?
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 18:45
- Nahlásit
Kubajz
Přes víkend bych se snažila ho trošku zlepšit nějakým tím heřmánkem, nebo propolisem a uvidíš, dej mu den dva, stejně by ti to provedli až v pondělí, ne? :/
|
Kubajz
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2013 08:28
- Nahlásit
Tak pejsek má dnes dáseň nateklou jen minimálně a již žere nenamočené granule bez známky toho že by projevoval nějakou bolest. Takže jsem se rozhodl že ho zatím na trhání zoubku brát nebudu jak mi poradil druhý vet. Co myslíte ?
|
ATIZ
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2013 12:22
- Nahlásit
Zub bych nechala a v pondělí vyrazila za dalším vetem. Leze to sice do peněz, ale když měla moje fenka nádory na mléčných žlázách, byla jsem celkem snad u 5 než jsem si byla jistá. Zkus názor třetího a uvidíš, co ti k tomu řekne ten. Rozhodně bych nenechala operovat svého psa veterinářem, u kterého si nejsem 100% jistá, že mu věřím. Nedej bože by se něco po.... a budeš si to už vždycky vyčítat, žes měl dát na svůj pocit a jít jinam.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2013 10:07
- Nahlásit
Kubajz
tak jak jste dopadl?
|
Kubajz
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 09:20
- Nahlásit
Dobrý den, po poradě se třemi veterináři každý mi řekl že by zub v případě dlouho trvajícího otoku nebo častého navrácení otoku by zub netrhal. Tak jsem na trhání nešel a pejsek se zdá být naprosto v pořádku jen jednou se mu otok vrátil poté co kousnul do karabiny na vodítku. Děkuji za optání a přeji hezký den
|
Ronnysek
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 21:38
- Nahlásit
Dobrý den,dnes našemu ronnymu 4letému stafordovy kříženého s pitbulem trhaly 2 zuby,po nárkoze vše ok ale odpoledne začal ležet a pokulhávat na přední packu na té straně co mu to trhaly,může to mít nějakou souvislost,díky za odpověd
|