Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zánět průdušnice / Kolaps průdušnice
Autor Zpráva
Chipinek
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 09:04
- Nahlásit

Ahoj všem,
máme malého 1,5 ročního pejska křížence krysaříka. Jednou za čas se mu přihodilo, že se začal jaksi dávit, většinou když byl v klidu, stál se skloněnou hlavou a dávivě sípal. Nejdřív jsme si mysleli, že mu třeba něco uvízlo v krku, stává se to cca 1-2x za měsíc a žádný jiný obtíže neměl, tak jsme to víc neřešili. Předevčírem se k tomuto sípání přidalo ještě kašlání a zvuky, jako by měl něco v krku a chtěl to vykašlat ven a toto vznikalo při námaze. Okamžitě jsme letěli na veterinu. Náš pan doktro tam nebyl, jen nějaká doktorka, která mele pátý přes devátý, prohlídla ho, srdíčko a plíce prý v pořádku, ale našla něco na průdušnici, prý má zánět průdušnice, dala mu injekci a dala nám tablety Carprofen. Můj první dotaz zní - co to je prosím za lék?Nemůžu o tom nikde nic najít. A další věc, doktorka hovořila ještě o průdušnicovém kolapsu. Mluvila tak zmateně, tak jsem nepochopila, jestli je to ten kolaps nebo zánět. Něco jsem si o tom četla a celkem mě to vyděsilo, že je to chronický a bude ho to víceméně trápit celej život. Pejsek je jinak aktivní, hravý, je ještě poměrně mladý, tak jsem z toho nešťastná. Máte s tím někdo prosím nějakou zkušenost? Díky za odpověď.

nefritt
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 10:50
- Nahlásit

Máme to u čivaváčka už asi 7 let. Občas ho to chytne - jako by nemohl dýchat, sípe u toho a po skončení záchvatu je z toho úplně schvácený. Řekli mi, že to je kolaps trachey a poradili mi masírovat mu krček, že se mu to sevření uvolní. Většinou se mu to stává když hodně projevuje radost. Žádné léky mu nedáváme.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 10:51
- Nahlásit

asi tady je něco
http://www.orionvet.dk/files/animalhealth/Template s/canidryl_letak.pdf
http://www.zbyneklonsky.com/vnitrni-onemocneni/123 -perioperativni-vyuziti-nesteroidnich-protizanetli vych-analgetik-u-psa.html

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 17:12
- Nahlásit

Chipinek

ahoj, netvrdím, že máte to samé co se občas stane u nás doma, ale podobné projevy - jakoby dávení a vypadá to, že fena chce "něco" vykašlat, či co. Zjistilo se, že je to tím, že se jí nalepí na patro takový ten výběžek, co je v krku a jak sípe a dáví se, tak to přestane v okamžiku, kdy se to od patra odlepí a je klid. Byla jsem z toho vyděšená, když se to stalo poprvé, ale teď už vím, že když náhodou - tak že to psa nijak neohrožuje na životě, ale jakí říkám, může to být vším možným u vás doma.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání