Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / //Akutní// Absces - co s ním, jak léčit ? (hysterie z veterináře?)
Autor Zpráva
Wolfi
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 12:49
- Nahlásit

Dobrý den, mám křížence jezevčíka - 8 let. Má ze spod chlupaté packy a tak mu to pravidelně vystříhávám, protože už jednou měl absces na předním levém prstu (je to tak rok zpátky)... Včera mi ale začal pokulhávat na procházce na přední pravou, nic jsem ze spod nenahmatala, dnes už tam má oteklé místo cca 1cm x 1cm a malým červeným flíčkem (vypadá to jako kdyby ho něco štíplo nebo jako otvor po třísce nebo tak).
Dnes se půjdu zeptat veta zda mám psa přivést nebo jak dál. Minule jsem ho vezla a mezitím mu to prasklo a začal vytékat hnis, vet to zastříkl desinfekcí a dal mu antibiotika.
Celé to však provázel hysterický šťekot/jekot protože se můj pes veta bojí, chudák se počůral a pokakal na stole.
Tudíž mám 2 otázky: Jak na to aby se pes veta nebál (ode mě si nechá ošetřit naprosto cokoliv), když "piškotková" metoda nezabírá? Jak léčit absces, chladit než se pojede k vetovi ?

žanda
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 15:13
- Nahlásit

Wolfi
nemá vraženou osinu v tlapině????
toto jsem řešívala u kokra často.....(on je měl i v uchu,ale na tlapině taky......
zkusila bych na to dát višňák, zavázat...dobré je mít i homeopatika, ale z hlavy neumím říct jaký- "vyhánějí" osiny a podobný fuktajlby z těla......ale myslím, že už kdysi jsem to tu psala, jak se to jmenuje......

LucieS
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 22:53
- Nahlásit

Celé to však provázel hysterický šťekot/jekot protože se můj pes veta bojí, chudák se počůral a pokakal na stole.

Nevím jak se ke psovi u veta chováš, ale je potřeba to brát jako jakoukoliv jinou běžnou věc, tj. psa přehnaně neuklidňovat, už když překročíš práh čekárny, ani během zákroku.
Navíc se mi velmi osvědčilo říkat psovi, co se bude dít - např. "vyčistíme ouška, kápnem do očíčka" - sice ví, že to bude nepříjemné, ale taky ví, co přesně ho čeká a kdy to přibližně skončí. A pes potřebuje vědět, na čem je.

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 05:47
- Nahlásit

Wolfi
Jak na to aby se pes veta nebál A bojí se veterináře, jako osoby, nebo spíš toho prostředí? Nedá se s vetem dohodnout, že by se mu na to mrknul venku před ordinací?

Jak léčit absces, chladit než se pojede k vetovi ? Višněvského balzám nebo Ichtoxyl URL. Namazat, podložit poštářkem z gázy, ovázat.

Wolfi
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 20:56 - Změnil/a: Wolfi
- Nahlásit

Všem děkuji za odpověď a za rady, protože nejsem zrovna zkušený pejskař (je mi teprve 18 a mám se ještě hodně co učit) Bohužel jsem se nedostala dřív na počítač tak píšu až teď...

Nakonec jsem zavolala vetovi, ten mi řekl ať se stavím prozatím bez psa. Tak jsem dojela a vet mi nabídl, že můžu buď se psem přijet a že to případně rozřízne aby se dostal ven hnis a že to ošetří,..... nebo že mi dá antibiotika k vnitřnímu užití - taková ty co jsou v tubičce a vtlačují se do ranky (např. absces u mého králíka na krku) a prášky proti bolesti. Pokud by to nezabralo do 3 dnů tak bych se měla otočit.

Jakmile jsem dojela domů, pes už na noze poskakoval a měl to prasklé, tak jsem mu to vydesinfikovala a dala tam ty antibiotika a dala jsem mu ty prášky proti bolesti....

Dnes už je mu mnohem líp, stále trošku pokulhává ale má už lepší náladu a otok ustoupil skoro uplně, ale stále je tam trošku hnisu, takže zase zastříknu desinfekcí

LucieS
Snažím se být právě v klidu, ale vnitřně moc nejsem, určitě to vždy vycítí.... Do čekárny jde sám - protože tam jsou přeci kamarádi a spousta pachů, když jdeme do ordinace tak už se začíná krčit... Jakmile se k němu přiblíží vet (sestřička mu nevadí) tak začne jančit... Ale protože mám doma 6 králíčků a jezdíme na veterinu několikrát do roka (stříhat, očkovat,...) tak se ho snažím brát s sebou, jen z důvodu aby se naučil, že je to v pohodě a že se není čeho bát. Tak snad se to už konečně naučí
Myslím si, že se veta bojí i protože jsme jednou jedinkrát byli na očkování v dědině (jak jezdí vet a očkuje hromadně). Vet psa chytl ze zadu a takovou tou pistolí na vakcinaci (nevím jak se to jsmenuje) ho naočkoval.... Pesánek vyjeknul a hrozně se leknul.... Nebyl to náš vet, ale cizí... už nikdy se nenechám od nikoho přemluvit a už nikdy na hromadné očkování nepůjdu ...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání