Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pejsek (štěně) nekouše, zvrací
Autor Zpráva
denisaang
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 21:00
- Nahlásit

Dobrý večer, dnes jsme si domů přinesli pejska z útulku (údajně kříženec NO a labradora asi, věk odhad podle zoubků prý 4,5 měsíce). Pejsek nechce jíst granule, tak jsme mu zkoušeli dát jinou stravu typu libového masa nebo šunky, vše vyzvrací, nerozkousané. Neudrží v sobě vůbec nic, netuším jestli mu mám dát zkusit rozmočené granule nebo piškoty a jak ho naučit jíst, netušíme v jakých žil podmínkách, je samozřejmě vyhublý a bojíme se aby nebyl nemocný, nemáte někdo s něčím podobným zkušenost? Děkuji moc, Denča M.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 21:05
- Nahlásit

To může být úplně cokoliv. Od "pouze" stresu, až po různá klidně i vážná onemocnění.

Takže bych mazala na veterinu.

Jinak nechápu, co za útulek Vám dal psa, navíc štěně, které je ve špatném stavu...

denisaang
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 21:09
- Nahlásit

Byli jsme v městském útulku v Kolíně, bylo nám řečeno, že pejsek je tam 10 dní a dneska ráno zvracel po konzervě s granulemi, ovšem to jestli pejsek těch 10 dní vůbec něco jedl, to nevíme. Automaticky jsem myslela že ano, vůbec by mě nenapadlo že ne, hlavně, když byl na veterině a je očkovaný. Jenže teď, když vidím, že prostě nerozkouše nic, jenom to polyká, tak už si tak jistá nejsem, bohužel

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 21:18
- Nahlásit

denisaang
Bych moc neexperimentovala, zkus uvarit klasickou dietu doporucovanou i vetama - kureci libovy prsa bez kuze uvarit, ve vyvaru ryzi rozvarit na slem, muzes rozvarit i mrkvev a rozmackat najemno. Dat mu vychladlou pidiporci ryze, najemno nasekanyho prsa a pockat, co to udela, a za par hodin zase treba jen hrsticku. A hlidat pitnej rezim, trochu toho neochucenyho vyvaru schovat a redit s vodou. A po vikendu urcite navstivit veta. Pejsek muze byt jen ve stresu, nebo taky silne zacerven atd...

denisaang
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 21:22
- Nahlásit

Ok, moc děkuji, zkusím mu ráno dát trošku té rýže a masa, když tak v pondělí zajedu hned na veterinu. Ještě bych se chtěla zeptat, k normálnímu pití vodu (plus ten vývar) a může být i černý čaj? Slyšela jsem, že stejně jako se dává lidem, když mají žaludeční potíže, se může dávat i pejskům.

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 21:27
- Nahlásit

denisaang
Měla jsem podobnou věc s fenou, když jsem ji přivedla domů z útulku. Nekousala vůbec a všechno, co dostala k jídlu, buď zhltla jako šílená a vyblila, nebo to nejedla vůbec. Určitě bych zašla se psem k vetovi, pokud půjdeš v pondělí, zkus ještě zítra tak, jak píše Fifijová. Já musela dávat psovi malý kousky chleba, protože byla zvyklá fakt na chleba, po všem jiným jí bylo blbě. Neuměla ani maso, dala přednost chlebu a šlupkám z brambor přes syrovým řízkem. Takže než se srovnala, jedla postupně malý kousky chleba namazaný třeba sýrem, prostě postupně se dostávala k normálnímu jídlu, kdyby to bylo hopem, blila by jak šakal. Dokonce se přežírala tak, že vyjedla obrovskou porci, šla se vyblít pod postel a honem běžela k misce dojít a vyblít pod postel zbytek. Útulkový psové můžou být všelijak poznamenaný, což ale vet kontrolu vůbec nevylučuje.

denisaang
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 21:38
- Nahlásit

Právě že těžko říct, protože pejsek z útulku může být poznamenaný jakkoliv, každopádně Všem moc děkuji za ochotu, zkusím co půjde a pokud nebude zítra lepší, v pondělí nás čeká návštěva vet. Takže ještě jednou velký dík

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání