Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / vyrážka a paraziti?
Autor Zpráva
madarek
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 14:44
- Nahlásit

Dobrý den, máme ročního ohaře a dnes se jí v oblasti břicha a kolem předních pacek "v pod paží" objevila svědivá vyrážka, je taková červená, místy to začíná hnisat (jako vřídek) a začali jí i na postižených místech vypadávat chlupy, aby toho nebylo málo, měla tam přisáté něco jako klíšťata, ale velikostně to byla blecha, ale bylo to bílé a přisáté, ale šlo to krásně dolů. Zatím jsme ji okoupaly a potřely a v pondělí valíme k vetovi, ale ať vím předběžně co by to tak mohlo být.

Walda
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 16:00
- Nahlásit

madarek

Koukám, že už s tím máte problémy delší dobu, už minimálně od půlky března.

Já teď mám tři týdny doma novou fenku labradora X hovawartem a s něčím podobným, jak to popisuješ, jsem jí už převzal. Prý měla před několika měsíci vypadané nejenom břicho, ale táhlo se jí to přes zadek na záda.

Veterinář majitelů tvrdí, že to byla alergická reakce na blechy. Po ošetření se to začlo zlepšovat.

Já jsem jí převzal ve stavu, kdy byla bez parazitů ale měla ještě vypadané břicho.

Podle mého veterináře to ve stavu, který měl možnost vidět, byla alergie tak 50 na 50 a hodně uvažuje o tom, že tam mohl být velký psychosomatický vliv. Holka není z dobrých poměrů, majitelé jí milovali opičí láskou, ale z toho co fenka potřebuje jí nedávali nic.

Teď má fenka břicho klidné a úspěšně jí zarůstá.

bilksa
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 16:15
- Nahlásit

madarek
Mně se fenka osypala po nasazení antiparazitního obojku. Dělali stěry, kontrolovaly i svrab, ale nic. Asi opravdu alergická reakce. Vyměnili jsme obojek a je klid. Alergie se strašně těžko hledá, takže přemýšlet, jestli jste nevyměnili krmivo, může mít i alergii na něco ve vodě - nekoupala se?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 16:35
- Nahlásit

madarek
Ti paraziti.. těžko říct takhle bez fotky, ale mohla to být nedospělá klíšťata - nymfy.
Co se týče té vyrážky, tak něco podobného mívá na břiše a v podpaží naše čubina jednou ročně, když je léto a parno - nejdřív červené pupínky, pak hnisavé puchýřky. Vžycky jsem to jenom vydezinfikovala, zmizelo to samo cca po deseti dnech a zase rok klid. Ale co je příčinou a jestli je to to samé, co máte vy, to netuším.

danajasa
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2013 17:29
- Nahlásit

Nevyválel se třá v mrtvým ptákovi,páč i čmelíci by to mohli bejt http://www.guh.cz/edu/bi/biologie_bezobratli/html0 8/foto_016.html

lamalucni
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2013 18:38
- Nahlásit

danajasa
Týbrďo, myslím, žes na to kápla. Zatím jsem nikdy neslyšela, že by čmelíci šli i na psy, ale jak tak googlím, může to bejt a vysvětlovalo by to i tu vyrážku.

madarek
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 10:30
- Nahlásit

Ty jo je to dost možné, protože se nám ve čtvrtek opravdu v něčem vyválela, sice nebyla od ničeho špinavá, ale zato vcelku smrděla, chtěla jsme ji hned okoupat, ale jak šla podruhé ven, tak se umyla o tu mokrou trávu a už tak nesmrděla, tak jsem se na to vykašlala, v pátek to měla trošičku červené a v sobotu už byla osypaná těma potvorama. Veterinářka sama nevěděla, říkala, že jsem měla něco vzít sebou, že by to dala pod mikroskop, což mě vůbec nenapadlo, nu příště budu chytřejší, a na tu vyrážku nám dala nějaký desinfekční šampon, a říkala, že když to nepomůže, tak nasadí prášky, prej taky může být klidně alergická na nějakou rostlinu, ale je pravda že už to ustupuje, začínají jí růst i srst, tak snad to bude dobrý, teď ji pravidelně kontroluji a zatím jsem žádnou breberku nenašla, protože jak to tak čtu, tak je těžké se jich zbavit, tak snad jsme to chytly včas a vše zlikvidovaly

madarek
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 11:09
- Nahlásit

I když teď si nejsem těmi čmelíky moc jistá, sice vše tomu odpovídá, ale nesedí tohle:

"Protože se přes den čmelíci zdržují mimo tělo hostitele (spí ve vrstvě trusu, v hnízdě, seně nebo na slámě, a krev sají v noci), bývá obtížné je určit jako původce kožních potíží. Podezření na napadení čmelíky si lze v srsti psa ověřit po setmění, posvítí-li si chovatel např. baterkou, protože parazit je viditelný i pouhým okem."

No a já jsem je vybírala normálně přes den, ještě na ni kouknu v noci a uvidím. Snad už žádné breberky mít nebude.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání