Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / avitaminoza
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 24 Zář 2005 17:59
- Nahlásit

co o tom víte? popř. nějaký odkaz

haha
# Zasláno: 24 Zář 2005 18:50
- Nahlásit

je to nedostatek vitamínů ale nevím co přesně chceš vědět, u špsa to můžou způsobit třeba paraziti

haha
# Zasláno: 24 Zář 2005 18:51
- Nahlásit

u psa neumim psát

nefer
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2005 19:16
- Nahlásit

jak se to projevuje, to by mě zajímalo

haha
# Zasláno: 24 Zář 2005 19:25
- Nahlásit

no nevím přesně jak u kterýho ,ale kdysi jsem našla zbídačený štěndo, fenku , měla ošlivou srst ,bolavý očíčka,bledý sliznice a potom se jí začaly kroutit packy,vet taky říkal že je to avitaminóza je to asi podle mě něco jako chudokrevnost,ona měla taky strašně moc škrkavek, takový hady jaký z ní vyšly jsem u jinýho psa neviděla,to byla hrůza.ale u každýho psa můžou bejt asi ty příznaky jiný

nefer
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2005 19:35
- Nahlásit

kroutit packy

a o škrkavkách mi něco povídej, ty jsem zažila u kocoura fuuuj, to už bych nechtěla

haha
# Zasláno: 24 Zář 2005 19:50
- Nahlásit

nefer
no, normálně se jí přední packy kroutili jak preclíky,dostala ještě nějakej zánět do kostí,měla ty paciny v sádře aby se to rovnalo,jak rostla, ona byla hrozně zubožená a jak najednou dostala pořádně najíst tak začala rychle růst,docela dobře se naučila na těch sádrách chodit, měla to vždycky nějakej čas , pak se to chvilku sundalo a po čase se to dalo znova, aby se ty nohy rovnaly, no a k tomu každej den fůry injekcí

nefer
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2005 20:52
- Nahlásit

tak to muselo stát za to tohle fakt slyším prvně

haha
# Zasláno: 24 Zář 2005 20:59
- Nahlásit

nefer
no to si piš, půl roku jsem s ní spala na zemi v obejváku, aby si náhodou v noci neublížila,peněz to stálo taky dost,ona ještě ke všemu nechtěla moc žrát,takže jsme si fakt užili,nejsmutnější na tom je že byla tak zeslabená že jí vet nemohl očkovat, a když konečně začala normálně běhat, začala u nás řádit psinka,žádnej baf to nechytl ,jen ona. z tý první fáze se dostala ale asi po měsíci přišla ta nervová fáze a čuba měla tolik záchvatů a v takový intenzitě že ten jeden nakonec nepřežila ,takže snaha byla nakonec houby platná

nefer
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2005 21:05
- Nahlásit

musela být hodně oslabená ale všechna čest, že jsi to s ní ustála, takové lidi opravdu obdivuji

haha
# Zasláno: 24 Zář 2005 21:12
- Nahlásit

nefer
prostě mě jí bylo líto, já jsem takovec cvok že si beru všechny chudáky co kde najdu, jinak bylo to před 15 lety, od tý doby už asi veterina udělala pokrok, dneska by to možná dopadlo jinak, v tý době u nás v okolí vymřeli všichni mladý psi ,zůstali jenom ti starší,zvláštní bylo že náš starej Bad nebyl proti psince ani očkovanej a přeso jí od Daši nedostal

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2005 21:19 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

mozno pomoze toto:
# Avitaminóza dospelých psov - vzniká v dôsledku jednotvárneho skrmovania potravy, chudobnej na vitamíny a minerálne látky. Začína chudnutie, sťažený pohyb, krvácanie ďasien a uvoľňovanie zubov, prípadne úhyn.
Toto je sice pre korytnacky, ale su tam vypisane priznaky pre jednotlive vitaminy
http://www.korytnacky.szm.sk/072.html

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání