| Autor |
Zpráva |
JanaN
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 10:48
- Nahlásit
Ahoj všem,už jsme opravdu zoufalí.Náš 6-ti letý pes rotwailer se neustále drbe a trvá to už snad 2 roky a za ty dva roky jsme byli asi 10x u veterináře.Drbe se tak,že má místo až do krve vykousané,vydrbané,někdy o velikosti až 10x10 cm,je to hnisavé,žluté,krvavé,chlupy odpadávají po kusech.Poprvé jsem dostali jen antibiotika na 14 dnů,chvíli klid,asi tak 10 dní a potom zase,kolikrát má vydrbané i tři místa najednou,kdekoliv si dosáhne packama.Opět návštěva vet.,mastička a antibiotika.Opět neúspěšně.Stěry kůže-bez parazita.Opět k vet.drbaní,antib.,mastičky,léčba už za 5000,- a stále nic.Nakonec nám vet.jiný odebral krev na štítnou žlázu a bylo to tam.Našel snížené hodnoty.Bereme už asi přes rok prášky na štítnou žlázu(3 ráno,dva večer)a neuvěřitelné.Rok byl klid a najednou opět ten samý problém,vydrbaná místa a nad ocasem se objevily pupínky,šupinky.Vyčesáváme,koupeme šamponem pro psy,ale bez nadějně.Opět vet.odběr krve a hodnoty jsou dobré,v normě.Zvýšil dávku o jeden prášek,ale hafan se stále drbe.Je to opravdu náročné i na peníze,ale stále se nám i jim nepodařilo odhalit problém a už jsme zoufalí...Poradíte někdo?Granule baští skoro pořád ty samé,střední kvalita,sem tam nějaká konzerva.Jinak nic.Srst má pořád lesklou a hezkou,ale ted se mu na hřbetu objevují lisyny...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 10:54
- Nahlásit
JanaN
dělali jste test na alergie? Moje fenka se šíleně drbala, veškeré vyšetřený negativní a nakonec se z toho vyklubala alergie na lepek, od doby, co žere granule z veterinární diety Hill´s máme klid. Pokud se stane, že někde něco uzme, nějakou blbost, kde lepek je, tak i po minimálním množství lepku v té věci se ihned začne strašně škrábat. Rozjede se to natolik, že musí brát dávku Prednisonu, aby se to vrátilo do normy. Neříkám, že máte doma to stejné, ale jen píšu svoji zkušenost.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 11:17
- Nahlásit
JanaN
[já můžu poradit odblešit pořádně
hnisavé,žluté,krvavé,chlupy odpadávají po kusech.
tohle přesně měl můj pes při alerg. reakci na klíště
hnisavé,žluté,krvavé,
mamča má psa alergika a stříká to ihned, jak něco uvidí avejodinem, pomáhá to hodně.
ranule baští skoro pořád ty samé,střední kvalita,sem tam nějaká konzerva
taky si myslím, že by možná nebylo špatné zkusit vylučovací dietu.
|
JanaN
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 11:45
- Nahlásit
odblešený je,nemá na sobě jediné vajíčko a ani blechu.a test na alergii ani nevím,vet.nám dává jen antibiotika na ty vydrbané rány,aby se zahojily,ale neřeší příčinu.asi s ním zajedeme na kliniku do plzně,protože už jsme opravdu zoufalí...jedniné,co je,že se ptají,jak se to hojí,ale my potřebujeme vyřešit problém,proč se to děje...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 11:48
- Nahlásit
JanaN
přesně to, musíte najít příčinu, nestačí řešit následek. Jestli chceš zkusit, jestli to není opravdu nějakou potravní složkou, kupte psovi u veta Hill´s řada d/d - granule a nic jinýho, kromě granulí zatím nedávejte. Pozor i na různé pokroutky, tam bývají také alergeny, kdyžtak jedině sušený maso třeba od firmy Brit care - řada Letś bite - kačena.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 11:52
- Nahlásit
JanaN
anebo holt můžete zkusit normální žrádlo..
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 11:52
- Nahlásit
JanaN
ještě mě napadlo, nemůže jí to vyvolávat třeba prací prostředek či aviváž z toho, na čem lehává - deky, postel atd.? To se taky někdy stává. Jinak vím o čem mluvíš, moje Eninka se taky drápala kam dosáhla, na zádech od ocasu měla lysiny a do krve rozdrápaný maso, tam se pak může dostávat infekce a vznikají hnisavé rány - my rány neměli, ale moc k tomu nechybělo, je potřeba ta místa ošetřovat - alfadin atd...
|
JanaN
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 11:53
- Nahlásit
No není to na škodu zkusit.Je to oravdu nevysvětlitelné,dostali jsem od vet.i ampulku mezi lopatky,proti parazitům a také nic.Už nás to stálo opravdu moc peněz a ani se mi nechce znovu k veterináři,protože se zajímájí jen o tu ránu.Vezmou mašinku,místo mu vyholí(což my děláme pořád,ale nůžkami),aby k tomu mohl vzduch,oplachujeme a hojíme.To dělá vet.taky,ale my v tom máme praxi už dvou letou.Potom nasadí kortikoidovou mastičku a antib.Nakonec přišla jiná vet.a okamžitě vzala krev a našla tu žlázu.Od té doby,co se to zase objevilo,řeší zase jen žlázu a na nic jiného krev nevzali...Takže asi zkusíme ty granule a nějakou dietu...Ale je divné,že na rok prášky zabraly,hodnoty se vrátili do normálu a najednou je to tu zase.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 11:55
- Nahlásit
davidkova renata
anebo holt můžete zkusit normální žrádlo..
to taky, akorát jej oprostit od těstovin a jiných možných zdrojů alergenů. Někdy se i může stát, že senzitivní pes může reagovat i na nějaký druh masa blbě (např. kuřecí).
|
JanaN
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 11:57
- Nahlásit
Bohužel z prášku to být nemůže.Když byl štěně,byl s námi v bytě a spal na koberci.Potom odrostl a v bytě jsme ho měli stále a začalo se objevovat to drbání.Potom jsme se přestěhovali do baráčku a má ted boudu v garáži a běhá po venku.Má svůj pelíšek,který tak často nepereme a drbání je tu stále.Takže to vylučuje i to,že šel z bytu ven...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 11:59
- Nahlásit
JanaN
ono je klidně možný, že v těch prášcích je nějaká složka, která utlumuje příznaky - např. když bude pes žrát Prednison, což jej pomalu odrovná (vnitřní orgány), tak se projevy taky budou držet v klidu. Vím to, protože máme tuhle zkušenost za sebou. Když jsme Prednison vysadili a ještě nevěděli čím to je, začalo to nanovo. Vy berete léky pořád, to sice ano, ale třeba už nemusí mít takový "efekt" při dlouhodobém užívání, nevím, nejsem vet, ale zkuste tu dietu, tím nic nezkazíte a může se problém vyřešit.
|
JanaN
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 13:19
- Nahlásit
Také jsem o tom přemýšlela.
|