| Autor |
Zpráva |
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2013 08:08
- Nahlásit
Prosím o zkušenosti s veterinárními dietami- jaké jste měli, na jaké potíže (především by mě zajímaly diety na onemocnění trávicí soustavy) a jaký byl efekt. Díky.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2013 08:36
- Nahlásit
Hill's k/d po akutním selhání ledvin a jater. Ledviny byly "akutnější" a v horším stavu než játra, proto ledvinová dieta. Značku jsem si ani vybrat nemohla, na klinice, kde pes ležel, mají Hill's jako sponzora, takže když začal jíst, dostával konzervy, doma jsme postupně přešli z konzerv na granule. Efekt byl takový, že mi složení granulí vhánělo při každém krmení slzy do očí a modlila jsem se, aby hodnoty v krvi byli takové, aby mi veterinářka povolila zase zpátky přirozenou stravu. Tak se i po 4 týdnech stalo. Dneska po 8 měsících od té příhody hodnoty zcela v normě, strava bez omezení.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2013 10:08
- Nahlásit
makrel
já mám jen zkušenost - krmím pouze jimi - s Hill´s d/d na potravní alergii. Ale to asi nesouvisí s trávením jako takovým.
Za mě - bez této diety bysme byli v háji, ale ostatní značky neznám, nemám vyzkoušený. Na ifauně mi jednou poradil p. Miloš - místní odborník na krmení - co jiného bych mohla použít, můžu to semka zkopírovat, ale soustředil se opět na náš problém, tak nevím jestli by ti to bylo co platný.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2013 20:06 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
Já mám dobrou zkušenost s těmihle DR 21 Royal Canin
http://www.svetgranulek.cz/Veterinarni-diety-granu le-pes/Veterinarni-diety-granule-pes-Royal-Canin-V D-Dog/Royal-Canin-VD-Dog-Dry-Hypoallergenic-14
pes před tím nereagoval na asi 5 různých střevních diet (Hill´s, Calibra, Proplan a ještě další, co si nepamatuju), až tohle zabralo. Má diagnostikovanou poruchu funkce tenkého střeva.
Taky mám dobrou zkušenost s tímhle kšeftíkem na veterinární diety, mají to tam nejlevnější, co jsem našla a kupuji tam i antiparazitika, pipety. Vede to veterinářka a vyjde mne to tam levněji, než návštěva za účelem nakoupení u veta.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2013 22:07
- Nahlásit
dejavu
to jsou aktuální ceny? tak to je moc pěkné...beru rovnou z velkoobchodu mám z/d za dvojku a to si myslím,jak to mám tady laciný...................ale lacinější jsem zatím nesehnala a tvůj odkaz je pro mě daleko
makrel
jinak jsem spokojená s dietou- teď máme tedy hilsovku, baštíme už hodně dlouho skoro 7 let a ted už mám psa vlastně bez problémů-dalo by se říct...ale je to na potravinovou alergii.
předtím jsem krmila taky hilskou a to u/d...a musím říct, že pesan byl tak v pohodě a žádné další problémy neměl- to bylo na močové kameny ...ale to je už fakt dlouho ,hafa už 12 let nemám......
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 12:49
- Nahlásit
žanda > jj, jsou aktuální. My to máme taky daleko, ale i přes to se nám vyplatí si to nechat poslat, včetně antiparazitik.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 13:30
- Nahlásit
kvok
Vždycky to bude riziko, pokud to budou granule
Ale zas taková hrůza to není, krmím veterinární dietou Hills kocoura už 13 let a změna za celou dobu nebyla žádná.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 13:33
- Nahlásit
jo a já kupuju vet diety tady http://www.svetkrmiv.cz/
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 20:16 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
Maya > koukala jsem na svou značku, co tam mají a z diet je tam mnohem menší výběr, to, co používám, tam nemají vůbec a to, co jsem mohla srovnat se světem granulek, je dražší. Třeba v tom světě krmiv tohle Royal Canin VD Dog Dry Gastro Intestinal GI25 14kg mají za 1817 a ve světě granulek za 1610 Kč. To samé diabetické granule.
Ale ty konzervy, třeba Hils I/D pro kočky, mají zas o 3 Kč levnější na tom světě krmiv.
Chce to tedy individuálně srovnat. Je pravdou, že konzervy tam nekupuji, to se mi nevyplatí. Používám normální pro kočku a seženu stejně drahé tady.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2013 20:49
- Nahlásit
dejavu
na kolik tě vyjde to poslání? mě vyjde pytel z/d 10 kilo na 2 litry.....a to si myslím,jak se mám
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2013 01:01
- Nahlásit
dejavu
No já kupuju c/d pro kočky a 10 kg svetgranulek 1431 a svetkrmiv 1227 a doprava zdarma, takže asi to mají s tou cenou jak co a chce to fakt porovnat.
kvok
Změnu by zaregistroval hlavně kocour a jestli je ta změna taková, že neovlivní funkčnost, tak je mi fakt putna.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2013 20:37
- Nahlásit
Díky za reakce, pokud to nebude fakt nezbytně nutné tak do granulí nepůjdu.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 19:59
- Nahlásit
žanda
tak nějak normálně, něco přes stovku poštovného, ale když toho beru víc, poštovné je zdarma.
makrel
to ti chválím.
|
Kimina
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2013 14:39
- Nahlásit
My máme zkušenost s Royal canin Urinary S/O na rozpouštění struvitů v moči, po 10kg byl problém pryč drahé ale účinné
|