Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Alergie na lepek
Autor Zpráva
Teriseck
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 15:36
- Nahlásit

Které granule doporučujete psovi, který má alergii na lepek? Už mě nebaví pořád zkoušet nové a nové granule. :-/ Možná bych zkusila i Barf, ale majitelé prý často nevychytají přesné dávky vitamínů a poměr Ca:P. Tak nevím..

lamalucni
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 16:05
- Nahlásit

Teriseck
majitelé prý často nevychytají přesné dávky vitamínů a poměr Ca:P
To říká kdo? Výrobci granulí, ne? Sobě taky počítáš dávky vitamínů a poměry minerálů podle tabulek?
Pokud člověk není úplný idiot a nekrmí psa jen kuřecími prsíčky, tak žádný problém nevznikne. Mám na BARFu už druhého psa od štěněte a v životě jsem nic nepočítala a žádné poměry neřešila.

Které granule doporučujete psovi, který má alergii na lepek? Už mě nebaví pořád zkoušet nové a nové granule.
Které granule už jste zkoušeli? A hlavně - tu alergii na lepek máte potvrzenou jak?

makrel
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 16:38
- Nahlásit

Jo to by mě taky zajímalo, jak se to potvrdilo

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 17:38
- Nahlásit

Teriseck

já mám psa alergika na lepek a jediný co mi funguje z granulí je dieta od Hill´s - řada d/d. To mi dal vet a bez těchto granulí bysme byli úplně v háji. Určitě existují i jiné, ale já mám vyzkoušené právě Hillsky a vpoho.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 19:24
- Nahlásit

Teriseck
Možná bych zkusila i Barf,

v BARFu máš naprostou jistotu,že tam ten lepek není /pokud ho tam nevědomky nedáš sama /, poměry a vyváženost - to je takovej pěknej marketingovej tah. Když si něco načteš a pozjišťuješ, uvidíš. Jak píše lamaluční - pokud nekrmíš jen čistou svalovinou, jako jsou kuřecí prsa, ale dáváš syrové (pouze syrové) kosti s masem, vnitřnosti, nějakou tu zeleninu, ovoce, vajíčko, není se čeho bát. Sobě ani dětem taky nevybalancováváme, ale prostě jíme

danajasa
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 20:19
- Nahlásit

EninkaKachna & rýže: Mletá rýže, kachní moučka, živočišný tuk, hydrolyzované kuřecí maso (s nízkoumolekulární hmotností), rostlinný olej, celulóza, rybí tuk, chlorid draselný, sůl, citrát draselný,DL-metionin, taurin, uhličitan vápenatý, vitamíny a stopové prvky. Obsahuje antioxidanty schválené EU. Tam je ale celuloza? chlorid draselný fakt je v tom že rýže je bezlepková to je jasný,ale bezlepkový by teda měly bejt všechny granule co obsahují pouze rýži(pokud tam nezamaskují obiloviny pod něčím zákeřným třá slupky a tak) Teriseckalergii na lepekKlidně bych našla články o lidské alergii a z toho pak sestavila přílohy k Barfu naprosto v pohodě

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 21:30
- Nahlásit

danajasa
z toho pak sestavila přílohy k Barfu naprosto v pohodě

a tak na tom není nic složitýho - rýže a příp. brambory rozmačkaný. Ale ono v podstatě příloh netřeba - pokud pes není hubeňour a není třeba ho trošku vykrmit.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 07:53
- Nahlásit

a v pripade tech granuli si asi echt hlidat slozeni bez obilovin (psenice, kukurice treba lepek neobsahuje, ale taky se na ni asi muze vic tvorit alergie).

jinak pokud si u barfu nebudes jista, muzes jednou za cas chodit na krevni obraz (barfari, opravte me kdyztak), kde ti muze vet zjistit nedostatky ve vyzive (1x za rok?)

mallosm
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2013 06:49
- Nahlásit

Všechny receptury bez lepku má canine caviar.

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2013 14:41
- Nahlásit

nicco
škoda, že tam není země původu a % obsahu masa . Ale je fakt, že JK Animals nemá špatné věci, to, že mají e-shop mě potěšilo.

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2013 15:36
- Nahlásit

kachna_
To je český, vyrábí to Vafo tuším a obsah masa, no podle toho složení to kolem masa trochu proběhlo.

ewista
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 12:33
- Nahlásit

Teriseck

Nám se osvědčily bezlepkové granule "Sensitive se zvěřinou" od Balduinu. Kupujeme je na biokrmiva.eu

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 12:48
- Nahlásit

ewista
Zajímavé je, že granule honosící se názvem "bezobilné" mají na prvním místě ve složení rýži. A v "sensitive" granulích nemá co dělat sója, jeden z nejčastějších alergenů.
Rýže, brambory, sója... a 15% masa? To bych dala tak slepicím. I když pro ně je to drahý...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 14:51
- Nahlásit

kvok
Rýže nemá uvedený procentuální obsah, ale je na prvním místě, to znamená, že je jí tam víc než 21%. Dohromady s bramborama to odhaduju kolem 50%.
Sója je za masem, které má deklarovaný podíl 15%, takže jí bude něco mezi 5 a 15%.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 15:12
- Nahlásit

kvok
No jelikož nemám laboratoř a v jejich výrobně jsem taky nebyla, tak vycházím z jediné informace, co mám - z deklarovaného složení. Že všichni lžou, jak říká doktor House, je věc další

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 15:38
- Nahlásit

kvok

reálně to vlastně nikoho podstatného netrápí a nezajímá)

mě jo a vyřešila jsem to jednou pro vždy.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 15:40 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

lamalucni

oktor House

tendle?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 15:58
- Nahlásit

PetraK
Jo, přesně tenhle. Je to vážený lékař.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2013 08:47
- Nahlásit

kvok

sem taky nikdáneřikala, že sem podstatná pokud teda nemluvíme vo váze, to zas podstatná jsem, to jo

ewista
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2013 11:19 - Změnil/a: ewista
- Nahlásit

lamalucni kvok

Ty granule Balduin nijak vychvalovat nechci. Nevím jestli jsou kvalitní, nejsem odborník. Jen píšu, co našim dvěma psům pomáhá (po dvou neúspěšných pokusech s jinými krmivy). A je pro mě hlavní, že to psi žerou a že jim to chutná. Ale je jasné, že každému psovi vyhovuje něco jiného.

A k tomu složení, pro klid v duši se vám můžu doma alespoň podívat na pytel, jestli to odpovídá popisu na internetu. Je pravda, že to jsem nikdy nekontroloval.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání