| Autor |
Zpráva |
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2013 20:30
- Nahlásit
Ahoj,
dnes jsme dva týdny po ukončení prvního hárání - tedy fenka, ne já... Ihned po skončení jí natekly cecíky, měla je opravdu hodně veliké, již téměř splaskly. Včera jsem si však všimla lehce zabarveného hustšího výtoku. Psům se zdá najednou opět velice atraktivní. Chová se celkem normálně, víc polehává, což jsem však přisuzovala horkům, která do včera trvaly, večer ani nepřivítala návštěvu, jinak je ale mazlivá, vrtí ocasem, žere. (Trochu mi přibrala musím přiznat...)
Takže k dotazu: Mám strach, jestli to není nějaký zánět, plánuju jet k vetovi, myslíte, že jsem paranoidní, nebo je lépe to zkontrolovat? A jak vet zjistí, že je přítomen zánět dělohy? Díky
|
impact
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2013 20:31
- Nahlásit
ssshhhhh
Teplota?
Vet to pozná sonem (doufám, že je to sono), kde uvidí, zda je děloha plná. Nebo pohmatem.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2013 20:32
- Nahlásit
Jinak já bych v případě podezření na zánět dělohy s návštěvou veta rozhodně neotálela..
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2013 20:33
- Nahlásit
ssshhhhh
Mám strach, jestli to není nějaký zánět, plánuju jet k vetovi, myslíte, že jsem paranoidní, nebo je lépe to zkontrolovat?
Jeď...
Teplota ani při zánětu nemusí být zvýšená...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2013 21:12
- Nahlásit
Díky, jedu, volala jsem a vet na nás počká.
Teplotu nemá (38,3).
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2013 21:26
- Nahlásit
ssshhhhh
u nás jednou při mírně zapáchajícím výtoku dělala veterinářka stěr a potom výplach. Tím to končilo a od té doby se to neopakovalo.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2013 21:37
- Nahlásit
ssshhhhh
Běž radši hned. Tím myslím maximálně ráno, do konce práce odpoledne radši nečekej.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2013 00:24
- Nahlásit
ssshhhhh
Jak jste dopadli?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2013 07:42
- Nahlásit
Tak jsme byli večer u veta, díky bohu vše ok!!! (teda já doufám, že nic nepřehlédl, ale věřím mu, takže snad dobrý).
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2013 10:16
- Nahlásit
ssshhhhh
A čím to tedy bylo?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2013 12:37
- Nahlásit
Vlčáčková
Dělali jí sono nebo tak něco, prostě jí jezdil něčím po břiše, to říkal, že vypadá v pořádku. Oběry a stěry čekáme na výsledek. Na prohmatání nereaguje bolestivě, teda ona miluje každý kontakt, i měření teploty v prdce.
Co se výtoku týče, jak říkám, je lehký, prostě to tam má takové opatlané, může prý souviset s tou falešnou březostí, stejně tak to chování.
Každopádně jdeme ještě na kontrolu dnes k večeru.
Dnes nechtěla vůbec ven, jen na zahradu vyčurat a vykakat a pak si lehla na boudu a tvářila se nešťastně. Teď jsem jí zkusila dát maso, tak žere, ne tak radostně jako vždy, ale žere.
Pokud se něco neobjeví na těch rozborech, vypadá to, že má nějakou depresi z té falešné březosti, pro mě je to ale nové, jako dítě když jsme měli pudlinky, projevovalo se to hysterií, taháním mazlíků do pelechu (skříně), trhání oblečení a tak.
Tahle holka je prostě jen nějak smutná. Ne jako úplně apatická, chce mazlit, to ano, ale to ona vždy. Když jde někdo kolem zahrady tak hlídá jako běžně. Cecíky má pořád trochu nateklé, ale o dost méně než třeba před týdnem.
Mám strach, to je jasné, uvidíme na večer. Když se mi to nebude zdát, půjdem ještě jinam.
A jinak tedy vůbec nevím, zda ji do vycházek nutit nebo ne. Když prostě řeknu že jdem, tak jde, ale noha nohu mine s pohledem, že to snad ne.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2013 12:47
- Nahlásit
ssshhhhh
ono první hárání je dost netypický celkově
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2013 12:50
- Nahlásit
kachna_
Ano, to mi bylo také řečeno.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2013 16:23
- Nahlásit
ssshhhhh
Tak snad i ty výsledky vyjdou dobře. Dej vědět.
|