Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Fena - apatie
Autor Zpráva
badstuber75
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 13:24
- Nahlásit

Zdravim,
mám 6 letou fenku a v tomhle období by měla hárat. Zatím je hodně apatická, bez nálady, jediné o co jeví zájem jsou procházky a normálně jí, ale jinak je zalezlá v pelíšku a o nic nejeví zájem... venku hodněkrát čůrá, jako vždy když hára, ale zatím stále nekrvácí. Mám obavu, aby neměla nějaký problém. Tahle apatie trvá už 3. den. Měla bych s ní zajít na veterinu, nebo tomu dát ještě pár dní čas? Tohle ještě nikdy nedělala, tak mám strach.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 13:27
- Nahlásit

badstuber75

já nemůžu radit ohledně chování spojeného s háráním, měla jsem vždy jen psy, ale.... pokud to nikdy nedělala a je opravdu apatická - šla bych k vetovi. Když nic- budete prostě klidnější.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 15:46
- Nahlásit

badstuber75
Taky bych šla k veterináři. A radši hned, 3 dny jsou dost, kdyby se jednalo o nějaký zánět například.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 16:45 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

badstuber75

Na nic bych nečekala a jela na veterinu. Doufám, že to je planý poplach, a že budete naštvaná na bláznivý plašanky z internetu , ale pokud se jedná o zánět dělohy, záleží na každé hodině i minutě...

Mé fence se zánět projevil jen tím, že trochu víc pila (což se v teplém počasí těžko odhadne) a počůrala se mi v práci. Jinak byla jen trochu "jiná"... Neměla teplotu ani výtok, nezapáchala, normálně jedla...
Operace proběhla za 5 12...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 17:06
- Nahlásit

Zánět mě napadl, ale ten bývá po hárání. Ale může být asi kdykoliv, i když po hárání je to častější, že?

Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 18:30 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
Zánět mě napadl, ale ten bývá po hárání. Ale může být asi kdykoliv, i když po hárání je to častější, že?

Píšou, že nejčastěji 1 - 3 měsíce po hárání...

U Toničky se ale na skrytý hnisavý zánět dělohy přišlo 3 dny po skončení hárání.
Vet. říkal, že zaděláno na zánět už zřejmě bylo při předchozím hárání, takže u Tonky vznikal cca 6 měsíců... (Také tomuto tvrzení odpovídalo množství fujtajblu, co z ní vyndali... )

Z toho vyvozuju, že teoreticky by mohlo jít o zánět dělohy i u fenky zadavatelky.

(Já z tohodle mám stíhu, protože se psama jsem jinak chodila a chodím na veterinu minimálně...
V případě Toničky jsem jen měla pocit, že je něco špatně a naštěstí jsem poslechla intuici a vzala ji sebou do práce a odpol. hned na veterinu.
Kdybych si počínala tak, jak jsem byla zvyklá, a jak se mi to vlastně až do té doby osvědčilo, čili zkusila ji nejdřív léčit sama doma, mohla zemřít na celkovou sepsi...)

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 20:49 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

To měla Tonička kliku. Ještě, že jsi taková citlivá. Protože třeba já na žádnou intuici netrpím, musím všechno odpozorovat, ale protože jsem docela nevšímavá a hodně zapomínám, kdy co jak se projevovalo, tak to je kolikrát dost problém.

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 20:58
- Nahlásit

Vlčáčková

hodně zapomínám

http://www.youtube.com/watch?v=k4f-tnP7xB8

už ti to zase musím připomínat ....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 21:07
- Nahlásit

Eninka
Tak už máš taky černý puntík!!!

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 21:10
- Nahlásit

Vlčáčková

Tak už máš taky černý puntík!!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání