Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / rozkousle kliste
Autor Zpráva
nikki
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2013 15:37
- Nahlásit

Dobrý den,
Chtěla sem se optat, resp. uklidnit. Mám půl roční stěně a dnes jsme byli na návštěvě u babičky. Když najednou koukám a vidím jak nese něco v tlamě a přežvykuje. Když jsem mu řekla pust, pustil rožvýklé klíště. Myslíte, že by se mu mohlo něco stát? Zatím ho nic netrápí, ale mám strach aby nechytil nějakou klíšťovku. Co myslíte?
Děkuji za popřípadné rady....

dea
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 18:20
- Nahlásit

Ahojky, tak jsem tu. Mám nápad jak vše vykoumat? Mám nějakou připomínku. Máte vzkaz? Sem s tím! Koukněte na hustou inzerci s diskuzí na www.bazar-top.cz  vím, že vás vytáčí číst pořád dokola ty stejné problémy, ale nedá se nic dělat.

makcule
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 23:25
- Nahlásit

Podle mě je riziko malé, nicméně bych psa hlídala a kdyby měl nějaké příznaky borelie, nechala bych udělat testy. Encefalitida u psa je hodně vzácná, takže té bych se nebála.

Jinak lehce úsměvná historka z loňského léta. Našla jsem na svý posteli pěkně vypasený klíště, a to i přesto, že po venčení v přírodě psy vždy několikrát kontroluju. Vzhledem k tomu, že mam doma tři psy, okamžitě jsem začala pátrat, z kterého to odpadlo. Našla jsem malinkatej flíček na Corině. Začla jsem ji pozorovat, jestli nemá příznaky. Asi za 14 dní začla kulhat. To pro mě byla samozřejmě okamžitě známka boreliozy, hned jsem chtěla testy a bůh ví co ještě. Vet mě teda přesvědčil, že tak brzo je nepravděpodobný, že by se projevila, takže jsem ještě čekala. Asi jsem si vsugerovala, že tu borelii má, takže jsem na ní začala pozorovat další příznaky i když mě ostatní přesvědčovali, že žádný další příznaky nemá. Nakonec jsem šla opět na veterinu s tím, že chci hned test na boreliozu. Vet prohmatal packu, na kterou kulhala a diagnoza byla jasná. Žádná borelioza, ale luxace pately

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání