makcule
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 23:25
- Nahlásit
Podle mě je riziko malé, nicméně bych psa hlídala a kdyby měl nějaké příznaky borelie, nechala bych udělat testy. Encefalitida u psa je hodně vzácná, takže té bych se nebála.
Jinak lehce úsměvná historka z loňského léta. Našla jsem na svý posteli pěkně vypasený klíště, a to i přesto, že po venčení v přírodě psy vždy několikrát kontroluju. Vzhledem k tomu, že mam doma tři psy, okamžitě jsem začala pátrat, z kterého to odpadlo. Našla jsem malinkatej flíček na Corině. Začla jsem ji pozorovat, jestli nemá příznaky. Asi za 14 dní začla kulhat. To pro mě byla samozřejmě okamžitě známka boreliozy, hned jsem chtěla testy a bůh ví co ještě. Vet mě teda přesvědčil, že tak brzo je nepravděpodobný, že by se projevila, takže jsem ještě čekala. Asi jsem si vsugerovala, že tu borelii má, takže jsem na ní začala pozorovat další příznaky i když mě ostatní přesvědčovali, že žádný další příznaky nemá. Nakonec jsem šla opět na veterinu s tím, že chci hned test na boreliozu. Vet prohmatal packu, na kterou kulhala a diagnoza byla jasná. Žádná borelioza, ale luxace pately
|