Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Frontline nefunguje, co dělám špatně? :o
Autor Zpráva
ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 11:09
- Nahlásit

Ahoj,

před třemi dny jsem fence aplikovala Frontline pipetku, váží cca 18kg, tak mi prodali tu na 10 až 20kg, vše dle návodu, fenku jsem nekoupala ani nezmokla, přesto měla od té doby asi deset zakousnutých a nasátých klíšťat.

Předtím jsem měla psa cca 40kg, krátkosrstého. Na něj to zabíralo skvěle, občas se klíště zakouslo, ale pak hned chcíplo a odpadlo. Může být problém v délce a hustotě srsti? Fenka je chlupatá jak medvěd, velmi hustá a dlouhá srst. Přesto jsem si jistá, že jsem to aplikovala na kůži, prostě tak jak se má, stejně jako dříve psovi na kterého to zabíralo 100%.

V čem je chyba? Kočce dávám každoročně obojek Bolfo, ten je úplně výbornej, kočka je bez klíšťat a to proleze kde jaké křoví a vysokou trávu. Fence dávat obojek nechci, má krásný hustý límec a nechci jí ho kazit řemínkem.

Může být problém ve velikosti pipety? Mám ale strach dát tu na více kilo, aby jí to nějak neublížilo. Žiju v oblasti kde je klíšťat extrémě mnoho, po vycházce po ní leze tak 10 - 20.

Pokud tedy Frontline ne, můžete doporučit něco jiného než obojek? Musím přiznat, že jsem bezradná. Blešky nás netrápí, žádné mé zvíře je nikdy nemělo. Díky.

birma
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 11:13
- Nahlásit

ssshhhhh
mně na minulého psa nefungovalo nic, co jsem vyzkoušela, zkus něco s jinou účinnou látkou, třeba to zabere.

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 11:18
- Nahlásit

ssshhhhh

mně se taky stalo, že i přes aplikaci pipety (používám to odjakživa a funguje mi to dobře), jsem našla přisátý klíště. Nic není na stopro, ani tohle. Jinak já to dávám za krk a půlku nad ocas na záda, údajně to líp funguje

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 11:25
- Nahlásit

Eninka

Ju, to já taky, vždy jsem to dávala na dvě místa. Na minulého psa fungoval dobře, jako občas se klíště vyskytlo, ale deset nacucaných za necelé tři dny, to prostě vyloženě nefunguje...

birma

Dík. Třeba ten Advantix? Mám strach, někde jsem četla, že některé ty přípravky se nesmí používat, když máte doma kočku.

Ještě jsem si říkala, co takhle každý týden propudrovat tím Bolfo pudrem? Ten jsem používala, když byla menší. Sice to pěkně smrdí, ale lepší než obojek...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 11:33
- Nahlásit

ssshhhhh
hele jednak každej slušnej vet ti řekne,že nic nefunguje stoprocentně,dvanak se můžou přisát a chcípnout až pak a třetak je klidně možný,že v tý tvý oblasti jsou prostě na frontline už poněkud rezistentní,to je docela častej jev,zkus asi něco jinýho,no..taky můžedš zkusit přírodní preparáty třá od Barona,někdo s ti má zkušenost dost dobrou a někdo zas ne,no.

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 12:12
- Nahlásit

No nevím, já měla za to, že to už je známá věc, že Frontline přestává fungovat...
Za mě osobně žádné pipety, jen obojky.

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 12:55
- Nahlásit

corgi

jen obojky

obojky jsou údajně dost toxický a i některé jedince dráždí pod nima na kůži, ale asi je to kus od kusu. Hipíková a spol. používají nějaké olejíčky z bylinek a mají dobrou zkušenost. S tou rezistencí na např. Frontline je taky pravda, že v některých oblastech už účinná látka nefunguje.

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 13:43
- Nahlásit

Eninka
obojky jsou údajně dost toxický
Stejně jako cokoliv jiného s insekticidem nebo pesticidem. Bohužel, mrchy klíšťata už přestávají na cokoliv "bio" slyšet, ale za pokus to stojí. Konkrétně letos zkouším poprvé Sergeant's Green, zatím žádné klíště, ale sezóna nám teprve začíná...
Něco ke čtení

zavrelka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 13:54
- Nahlásit

ssshhhhh pro kočky je jedovaté všechno co obsahuje permetrin. Já dávám psům advantix - i když máme kočky, jen hlídám aby den po aplikaci nespali spolu v jednom křesle a neolizovali se.... zatím OK - už 13 let .....
kočkám chci letos navařit rozmarýn a namočit jim do toho obojky....protože frontline nějak nefunguje.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 14:00
- Nahlásit

corgi
No nevím, já měla za to, že to už je známá věc, že Frontline přestává fungovat...

Tak to já vůbec netušila...

zavrelka

Dík

birma
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 15:02
- Nahlásit

corgi
u nás to v té době nebylo rezistencí, ale fakt psem - dva psy jsme ošetřili stejně, jeden měl tak dvě klíšťata za sezónu, druhý minimálně dvě denně.

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 15:07
- Nahlásit

birma

nemohlo to být třebas tím, že se ten pes s více klíšťaty častěji někde koupal? Borderka se absolutně nechtěla koupat v bazénu a stačil jí 2 x za rok Frontline a zbývající psice jsou x krát denně v bazénu a musela jsem aplikovat častěji.

birma
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 15:19
- Nahlásit

Eninka
nebylo, fakt jsem dohlížela na to, aby nelezl do vody, zkoušela spot-ony, spreje i obojky. Po asi třech nebo 4 letech jsem to vzdala a přestala jsem to řešit...

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 15:37
- Nahlásit

Mojí čubce kromě kiltixu nezabírá nic a ještě po jednom z obojků otekla, už nevím, po kterým, takže nedávám vůbec nic jinýho než kiltix, beztak jí nic nefunguje. Taky jsem jich pár musela vyzkoušet, než jsem na to přišla.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 17:03
- Nahlásit

ja pouzivam advantix a psy jsou v kontaktu s kockou, ale asi zalezi na oblasti, kdyz jedeme na dovolenou s vysokym vyskytem klistat, tak treba za ten tyden 3-5 ks najdem, kdyz sme pak doma a bezne v lese, tak nic...

jinak tu je nekde na foru prirodni forma antiparazitik... urcite je dobry davat pivovarsky kvasnice kvuli vitaminu B v klistecim obdobi

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 19:22 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

U nás taky frontline nefunguje, dávám ho na kočky, ale i tak klíšťata mají, jen jich není taková invaze, na psy dávám už několik let advantix a pohoda, najdu pár klíšťat za celý léto, psi s kočkama normálně jsou a kočkám nic není

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 19:27
- Nahlásit

Maya

A může pes zmoknout s tím Advantixem, nebo se to pak musí aplikovat znovu?

Na kočce mám obojek Bolfo, s Kiltixem jsme neuspěli, měla nasátý klíšťata zakouslý přímo kolem obojku.

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 19:44
- Nahlásit

ssshhhhh
Zmoknout může, moji psi jsou venku, zmoklí jsou každou chvíli, jen jako u všech pipet by měli být v suchu první 2-3 dny, takže aplikuju když to vypadá, že nebude pršet, normálka to vydrží na klíšťata 3 měsíce, i když píšou, že měsíc, to se asi jen jistěj, dávám jednou teď na jaře a podruhý obvykle koncem července a bohatě to stačí.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 20:14
- Nahlásit

Maya

Dík, to zní dobře, vyzkouším

danajasa
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2013 20:19
- Nahlásit

Nám na kocoura nefungovalo prakticky nic,pak sem na něj flákla psí a konečně byl bez klíštat(jenže ty jsou prá jedovatý pro kočky,náš teda žije už tři roky a nevypadá otráveně otrávený je jen když prší) Na psa jedině kiltix páč pipety nefungovaly ani jedna a to jsme prostřídali hafl značek a výsledek-prázdná peněženka a dvacet klíštat průměr

Tomkk
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 07:37 - Změnil/a: Tomkk
- Nahlásit

Chtěl bych se zeptat, jestli není u nás možné koupit fake frontline. Koupili jsme totiž u nás v lékárně fronline na velkého psa (labrador), který na netu stojí kolem 400 Kč, ale v té lékarně stojí jen 250 Kč, tak je mi to podezřelé. Navíc i po aplikaci klíšťata má.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 09:09
- Nahlásit

Tomkk
Za 200-250 na obr psa se dá na netu sehnat normálně, 400 ke fakt hodně předražený, tak fake nemyslím, že dost často neučinkuje je o něm běžně známo, je prostě nejstarší tady prodávaný a klíšťata už na něj asi mají rezistenci.

Tomkk
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 12:16
- Nahlásit

Asï máte pravdu. Koukám, že už stojí kolem 250 běžně. Ale myslím, že před pár lety jsme ho za těch 400 kupovávali.

Dáška
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 23:45 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Nám nejlíp funguje pipeta "Top spot". Stojí zhruba 70 Kč (na psa do 15 kg). Loni ji stačilo použít jednou na celou sezónu (fungovala u všech tří psů). Uvidíme, jak letos. Akorát s kočkama nevím, no, nesmí se na ně dostat.

Edit: jinak u ní píšou účinnost 1 měsíc klíšťata, 3 měsíce blechy, ale fakt stačilo použít jednou.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání