Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zhoubny nador mlecne zlazy
Autor Zpráva
Klara a Bara
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2013 14:27
- Nahlásit

Ahoj vsichni,

pred zhruba dvema a pul lety jsem nasla svoji sedmilete zlate kokrici Bare asi centimetr velky nador na mlecne zlaze. Nasledovalo operativni odstraneni nadoru a casti mlecne listy, biopsie s vysledkem "papilarni adenokarcinom". Jak jsem se dozvedela, jeden z nejzhubnejsich nadoru, ktery casto metastazuje do plic a dalsich organu.
Samozrejme jsem zacala hledat informace a zkusenosti na internetu. Nasla jsem temer vyhradne negativni prispevky typu "3 mesice po operaci se ji udelaly boule vsude po tele, mela velke bolesti a tak jsme ji museli nechat uspat". Prave proto jsem se ted rozhodla napsat tenhle prispevek - jako povzbuzeni pro vsechny, kteri se treba ocitnou ve stejne situaci, ve ktere jsem byla ja.

Po prvni operaci prislo obdobi nejisteho cekani. Bohuzel po nejblizsim harani se Bare objevilo nekolik mensich nadoru na ruznych mistech mlecnych zlaz. Nasledovaly dalsi 2 operace - kastrace (rust nadoru je pry podminen hormonalne) a odstraneni obou mlecnych list (jak jsem se dozvedela, bylo nutne odstranit mlecne listy postupne, aby se mezitim trochu vytahla kuze).
Casto jsem si kladla otazku, jestli to ma vsechno cenu, jestli Baru akorat zbytecne netrapim operacemi, kdy ji ani nemuzu vysvetlit, proc se ji to vsechno deje a prognoza je stejne spatna.
Ted, rok a pul od posledni operace, mam porad doma stejne veselou a aktivni (i kdyz uz trochu starsi, za mesic ji bude 10 let) zrzavou "listicku", jako driv. Dalsi nadory se zatim nastesti nikde neobjevuji. Kdyz ji vidim, jak vesele bezi plnou rychlosti po louce a vlajou ji ouska, nic ji neboli a uziva si zivot, vim, ze to smysl rozhodne melo.

(na tohle forum uz sice moc nechodim, muzete me ale kontaktovat na mailu: ustav na-serveru seznam)

Houšková
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2013 22:51
- Nahlásit

V dnešní době skoro každá fena (vůbec prý nezáleží na tom, zda měla štěňata, či ne) má problémy, je doporučováno kastrovat. Je výborné, že Vám to dopadlo dobře. Moje fena měla rakovinu mléčných žláz a také nám to dobře dopadlo díky tzv. čínské kůře. Dokonce měla malý nádor, který zcela zmizel po půlroční léčbě onou čínou. Vždy mě potěší, když to lidi nevzdávají a dělají pro svého psa co nejvíc.
Držím pěstě nadále.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání