Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / dobrý ortoped
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
romans
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2013 12:09
- Nahlásit

Ahoj, moje fenka má přetržený vaz v koleni, čeká ji operace, může někdo doporučit dobrého ortopeda ? Na internetu jsem si vytipovala p. Slabého z Písku nebo p. Bendu z Plzně, máte někdo přímo s nimi zkušenost? Za informace budu vděčná, díky

Linda H
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2013 12:39
- Nahlásit

Ahoj, sice to není Plzeň ani Písek, ale já můžu doporučit MVDr. Vodičku z Mariánských Lázní.

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2013 10:57
- Nahlásit

Nejvíc doporučení i mezi odborníky má Nečas z Brna nebo Musil z vet. nemocnice Český Brod

haji
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2013 12:15
- Nahlásit

Nečas z Brna naprostý souhlas ,operoval nám na podzim přetržený vaz u labradora metoda TTA, běhá jak kdyby se nic nestalo.

makcule
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2013 19:56
- Nahlásit

MVDr. Slabý je prý šikovný a péče špičková (to mi psala jedna holčina, když jsem sháněla ortopeda). Ale slyšela jsem, že je trošku dražší. Bendu neznám, přestože jsem z Plzně. Se svym psem jsem jela před dvěma měsíci na operaci přetrženého vazu do Prahy.

solanka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 08:42
- Nahlásit

Podle mých zkušeností: v Plzni / ani dál na západ / dobrého ortopeda nehledejte. Taky jsem nakonec skončila v Praze / MVDr Hnízdo, ale určitě je jich tam víc, jen neměli pro nás potřebné vybavení/.

Linda H
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 17:32
- Nahlásit

solanka

Podle mých zkušeností: v Plzni / ani dál na západ / dobrého ortopeda nehledejte

Prosím Vás, máte pro tohle tvrzení nějaký rozumný podklad? Jestli ne, tak se takto radši nevyjadřujte. To by mohlo leckoho poškodit.

Jabiro
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 20:08
- Nahlásit

Nečas z Brna naprostý souhlas ,operoval nám na podzim přetržený vaz u labradora metoda TTA, běhá jak kdyby se nic nestalo.

haji, prosím, jak dlouho trvalo, než ti pes přestal kulhat? Můj pes je po operaci (také TTA, Prof.Nečas z Brna) skoro 3 měsíce a kulhá trochu pořád. Při normální chůzi to skoro není vidět, ale v klusu jí mírně ulevuje, došlapuje na ni, ale ne naplno. Tak nevím, jestli je to normální a trvá prostě dlouho, než začne nohu naplno používat. Moc díky.

solanka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 20:59
- Nahlásit

Linda H

Vždyť píšu: PODLE MÝCH ZKUŠENOSTÍ. Takže podklad = zkušenost / bohužel špatná /. Vyjadřovat se samozřejmě můžu - je to totiž diskuze. A jestli to někoho poškodí? No ona ta špatná zkušenost poškodila mého psa, a jen díky tomu, že jsem hledala trochu lepší ortopedy než jsou v té Plzni, to nakonec nedopadlo tak nejhůř.

Linda H
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 22:07
- Nahlásit

solanka

OK, ale přesto trvám na tom, že negativní označení všech ortopedů "od Plzně na západ" není košer, a to ani v diskuzi. Je to velmi subjektivní, není to ničím podložené - pokud tu nebudou uvedené konkrétní zkušenosti s konkrétními veterináři.

solanka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2013 22:23
- Nahlásit

Linda H

Ano, je to subjektivní. Lékařské zprávy ani rentgenové snímky sem dávat nebudu.
Pro mě za mě - ať si to každý přebere jak chce a ty konkrétní zkušenosti si nasbírá sám. Já už mám jasno.
S pozdravem,,Světu mír´´

haji
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2013 03:25
- Nahlásit

haji, prosím, jak dlouho trvalo, než ti pes přestal kulhat? Můj pes je po operaci (také TTA, Prof.Nečas z Brna) skoro 3 měsíce a kulhá trochu pořád. Při normální chůzi to skoro není vidět, ale v klusu jí mírně ulevuje, došlapuje na ni, ale ne naplno. Tak nevím, jestli je to normální a trvá prostě dlouho, než začne nohu naplno používat. Moc díky.

Na nohu došlapoval už první den,nekulhal tak za měsíc ,ale má jiný pohyb nohy než dřív,ptala jsem se a prý je to změnou v té kosti,pravdou ,ale je ,že už nepořádáme žádné túry ani celodenní lítání po horách.Hlavně ho už noha nebolí a omládl aspoň o tři roky

romans
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2013 09:17
- Nahlásit

haji, můžu se zeptat, jak to probíhá u doktora Nečase, je předoperační vyšetření děláno v narkoze a předem nebo až těsně před operací? Díky

haji
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2013 11:58 - Změnil/a: haji
- Nahlásit

Telefonem jsem si domluvila termín první návštěvy (konec srpna).Pes se uspal udělali se rentgeny ,všechno mi vysvětlili a domluvil se termín operace (první týden v říjnu)TTA dělá jenom profesor,ale prvního vyšetření se neúčastní.Na operaci jsme přijeli na osmou ráno ,jindy nelze, psa si vzali a hrdinně mi vysvětlili ,že tam bude minimálně dva dny ,odpoledne volali jestli si pro něho nemůžeme věčer v osm přijet.Když jsme dorazili přišel nám naproti po všech čtyrech vysmátý jak lečo.Humor ho asi za tři dny přešel ,noha mu zrudla,pak natekla a už jsme valili k nám na veterinu ,náš pan doktor je taky ortoped,udělal rentgen ,píchnul nám injekci proti zánětu a dal Heparoid mast do čtrnácti dnů se všechno stratilo a bylo to fajn na následné kontrole už nic vidět nebylo ,dělal se další rentgen jak vypadá kost ,nás uspávat nemuseli zvládli jsme to na živo i s doprovodem studentů.Dávala jsem wobenzym ještě měsíc po operaci .Parkuje se v areálu až u ambulance.
obrázek jeho nohy je tady
URL

romans
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2013 22:09
- Nahlásit

haji díky moc za podrobný výklad, jsem ráda, že vím co a jak,co nás čeká, nemám ještě žádnou zkušenost s operací a netušila co čekat

romans
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2013 22:10
- Nahlásit

a tvému hafanovi pevné zdraví, ať mu to běhá...

haji
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2013 03:38
- Nahlásit

Děkujeme snad nám to bude běhat ještě hoodně dlouho on je to Labrador a má těch problémů z nohama víc ,ale zatím žádný jiný ho nijak extrémně netrápí.Ještě jsem si vzpomněla ,že na té první návštěvě jsme tam byli hodně dlouho a hodně dlouho jsme pořád na každou věc čekali tak si s sebou vemte pevné nervy a trpělivost.

romans
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 11:58
- Nahlásit

Dnes je to týden, co jsme byli na předoperačním vyšetření. Pes se nám z "malé" narkozy přesto, že dostal probouzecí injekci, probral až za 28 hodin, do té doby apaticky ležel a když se probral, nemohl se postavit na zadní nohy.Po třech dnech začal chodit, ale blbě a záda má při pohledu shora do zatáčky. Operaci máme naplánovanou za týden,narkoza má být inhalační-šetrná, ale nějak nevím,když tu "malou" rozdýchával tak dlouho, mám z toho divnej pocit....

Neumi
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 12:03
- Nahlásit

Romans, to těch 28 hodin byla v bezvědomí?
Po operaci bys měla odcházet až se psem při vědomí.
Co se týká inhalační narkózy - můj kocourek (dvouletý) ji už nerozdýchal (nebyla pro něj první), věřím, že kdyby se probíral u veta, tak mu pomůže.

haji
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 12:46
- Nahlásit

romans-to je teda horor, tak nějak se mi probíral druhý pes z narkózy po kontrastním rentgenu a to to byl ostřílený narkozový harcovník .Ona inhalační je šetrnější než "pichancová".My tam tehdy dlouho čekali takže kdyby byl nějaký problém byly jsme v jádru,on se tento pes taky z narkóz špatně probírá ,ale zrovna tehdy i když jsem na to každého doktora a sestru náležitě připravila se probral v pohodě.

birma
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 19:53 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

romans
a jak malá, byla "malá" narkóza? Já vždycky u veta hlásila, že je pes na narkózu citlivej a hůř se probírá, dostával nitrožilní a to na asi 10-15 kg psa (vážil nějakých 50 - 55 kg) a bylo to relativně OK - po pár hodinách vzhůru, chodil sice hůř, ale šlo to

romans
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 20:07
- Nahlásit

Neumi, nevím jestli byla úplně v bezvědomí, nereagovala,když jsem na ní mluvila, dýchala pomalu a klidně, když jsem jí zvedla hlavu,otevřela oči, ale výraz mimo. Je to naše 1.narkoza, tak nemám zkušenost a nevím co a jak. Vet říkal, počkejte 20min. v čekárně, my jí probudíme a sama přijde.Čekali jsme víc než hodinu, pak řekl, abychom šli pro ní a ona tam ležela, hlavu položenou, ale koukala, tak říkal můžete jet, ona se probere, nicméně cestou usnula. Ten tvůj kocourek měl víc inhalačních nebo předtím i normální? A v jakých intervalech?

romans
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 20:10
- Nahlásit

birma, nevím jak malá byla, já jsem smlouvala, abychom to zrentgenevali bez narkozy, že jí podržím a on trval na narkoze, tak jsem chtěla inhalační, že je šetrnější, ale říkal, že by to trvalo a že jí dá jen takovou malou, nejdřív jí píchnul nějaký oblbovák, čekali jsme chvíli v čekárně a pak jí napích něco do žíly.

romans
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 20:12
- Nahlásit

na účtence máme sedace a anestezie na drobná ošetření

birma
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 20:12
- Nahlásit

romans
oblbovák a pak do žíly je normální, ale měl by to do žíly připíchávat hodně pomalu. Co to bylo za veta? Asi bych si rozmyslela, jestli zrovna k němu chci na operaci a hodně bych to konzultovala se svým vetem.

romans
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 20:14
- Nahlásit

haji, u vás ty narkozy byly jaké, ze kterých se špatně probíral a z jaké se probral dobře?

romans
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 20:15
- Nahlásit

byl to vet Slabý z Písku

romans
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 20:20
- Nahlásit

birma, on jí tam píchnul tak třetinu a pak zbytek najednou, to možná byla ta chyba.....

birma
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 20:39
- Nahlásit

romans
on jí tam píchnul tak třetinu a pak zbytek najednou, to možná byla ta chyba.....
moji veti teda vždycky píchají nutné minimum - tedy třeba u toho 50 kg psa dávku pro nějakých 8-10 kg a čekají na reakci, pokud do pár vteřin usnul, tak už dál nedostával nic, nebo možná mu trochu přidávali na sále.
Nemám veterinární vzdělání, ale to že každý pes reaguje na narkózu jinak ví snad každý laik a tak mi přijde dost zvěrstvo mu to tam narvat najednou, když by mu stačila třeba polovina.

žanda
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 20:57
- Nahlásit

romans
my měli narkoz už několik a jednou mi taky říkali,že bude za chvíli vzhůru.........domů jsem ho vyloženě odervala, nebot jsem ho neunesla a chrněl celý odpoledne...sice občas oko otevřel,ale pak zase pokračoval........potom už pokaždý zvládal jít do auta sám a i po dlouhý operaci to dal relativně v pohodě......asi fakt záleží na vetovi,jak to odhadne............ale tehdy jsem byla taky vylekaná.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání