| Autor |
Zpráva |
lucaba1
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 16:33
- Nahlásit
Zdravím všechny,
chtěla bych se s Vámi poradit Před půl rokem jsme si vzali z útulku fenečku, nyní je jí asi rok. Od té doby co jí máme zvrací - začínalo to jednou týdně, později častěji a častěji (vždy na lačno a pouze žaludeční šťávy). Jinak je vitální a hravá. Na veterině ji provedli rentgen, odběr krve (vše v normě), sono - zde zjistili zvětšenou žaludeční stěnu vlivem zánětu, gastroskopii (byl odebrán vzorek na histologický rozbor) a diagnóza po půl roce bádání zní IBD - nespecifický zánět žaludku (střev). Prý se jedná o autoimunitní onemocnění (něco jako Crohnova nemoc u lidí), které nelze nijak léčit, pouze nasadit dietu a v případě zhoršení nasadit kortikoidy. Do toho se mi moc nechce a proto se zajímám o nějakou alternativu, která by nám pomohla projevy této nemoci udržovat v nějaké únosné míře. Četla jsem o přípravku IMUNEX, což je nějaký bylinný preparát, který by měl v případě autoimunitních onemocnění pomoci. Nemáte s ním někdo zkušenosti? Nebo případě s něčím jiným? Předem Vám moc děkuji za odpověď. Lucka.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 16:50
- Nahlásit
Nevím, možná už jsem přehnaně skeptická vůči veterinářům, ale není to prostě jen "obyčejné" překyselení, podráždění žaludku? Tedy stav, který bych neřešila kortikoidy, ale spíš úpravou stravy a režimu? Jakmile se v diagnóze objeví nespecifický, nějak mi to zavání taháním peněz z lidí....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 16:55
- Nahlásit
Napadlo mě to samé. Dřív než drastickou léčbu bych zkusila změnu stravy a hlavně dávkování - klidně bych jí denní porci rozdělila do tří čtyř dávek ,případně dávala svačinky v podobě pár piškotů,rohlíku apod. Pokud ho bude žrát,přidala bych do žrádla po troškách kysané zelí
|
lucaba1
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 17:31 - Změnil/a: lucaba1
- Nahlásit
Děkuji za reakce. Prášky na překyselení jsme měli, nepomáhaly. Po tom, co jí zjistili na sonu tu zvětšenou žaludeční stěnu (byla 7 mm, má být asi 2mm), tak jí dali nějaká antibiotika (dvakrát po sobě) a také Venter (vytváří v žaludku povlak, aby se ta sliznice nedráždila štávami), po týdnu se jí ten zánět zmenšil, žaludeční stěna byla celkem v normálu. Asi týden to bylo dobré, pak zase začala zvracet, proto šla dále na gastroskopii, kde prý bylo vidět, že tam ten zánět stále je, ale rozbor neukázal žádné konkrétní bakterie či infekci, prý jde tedy o autoimunitní reakci (imunitní systém reaguje neadekvátně, ve snaze bránit se napadení viru, bacilu, toxinu, alergenu… si tvoří protilátky, které pak paradoxně napadají vlastní tkáň). Krmit se jí snažim častěji, ale nebyla "lačná", ale nechce moc jíst, jen večer si trochu dá (vařím králíka, kuře, krůtu, rýži, mrkev, apod.). Granule žrát nechce.
|
lucaba1
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 17:36
- Nahlásit
Tak jak jsem popsala výše ji krmím skoro celou dobu, zkoušela jsem vynechat různé potraviny, ale zvracela stejně. Ve většině případů nalačno. Dříve jedla i vícekrát za den, ale také obden zvracela. Poslední tři dny zvrací každý den.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2013 15:06
- Nahlásit
A léky proti tvorbě žal. kyselin?
|
lucaba1
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2013 21:13
- Nahlásit
Ty jsme nezkoušeli, jen léky proti překyselení.
|
lucaba1
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2013 21:26
- Nahlásit
tak mi byl doporučen vlaštovičník, bereme od pátku jednu kapku třikrát denně - fenka je jako vyměněná, jí s chutí, lumpačí jako předtím, a zvracela od pátku jen jednou, což je zázrak!! Jsem ráda, že jsem ho objevila, budu ho dávat tak tři týdny, pak zkusím vynechat co to udělá. Ale zatím jsem šťastná, že něco funguje, byla jsem už zoufalá.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2013 21:33
- Nahlásit
lucaba1
Můžu se zeptat konkrétně na formu? Je to tinktura, olej?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2013 21:33
- Nahlásit
lucaba1
jen dodám bacha, ať se to nepřežene:
http://botanika.wendys.cz/kytky/K261.php
|
lucaba1
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2013 18:29
- Nahlásit
Mám tinkturu. Vím, že je jedovatý, ale to by toho musela vypít opravdu hodně, dávám jednu kapku třikrát denně (má10kg). Kápnu na lžičku a zakápnu trochou vody a pak naleju do pusinky. Ale posledních pár dní to Nelča vyblizuje z té lžičky sama asi ví, že jí to pomáhá přitom to s tou vodou nemá žádnou chuť. Uz pribrala kilo, jí jak divá, prostě je jako dřív než se jí rozjelo to zvracení. Teď sice taky občas zvrací, ale jen tak jednou za 4 dny, ale předtím to bylo 2x denně. Určitě se to ješte zlepší. Hlavně jsem ráda, že jí a je veselá jako dřív
|
nolina6
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2013 15:12
- Nahlásit
mohla bych se zeptat na tu tinkturu?
Mám fenečku,lítáme po veterině, čeká nás vyšetření žaludku, taky opakovaně zvrací...Můžete mi prosím napsat něco víc? Jak je na tom delší době???
Díky
|