| Autor |
Zpráva |
reezi
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 18:48
- Nahlásit
Dobrý den,
před chvílí jsem byla venčit své 4měsíční štěně a během minuty spoklo - bez kousání - malého mrtvého ptáka, kterému se už asi týden snažíme vyhýbat nevíte, co s tím? může to být pro psa nějak moc nebezpečné? Díky za všechny reakce!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 19:29 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
reezi
Když ho spolknul, tak ho asi taky stráví. Vzhledem k počasí byl pták mražený a tím pádem zřejmě zachovalý. Pokud není štěně zvyké na syrové maso, možná se po tom trochu po*ere, ale spíš ne. A možná to, co bude navíc, vyzvrátí, to je normální. A možná bych za čas jednou navíc štěně odčervil.
Třeba mu zachutná BARF?
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 19:32
- Nahlásit
sláva, byl zachovalý na mě to bylo docela silné kafe, to peří, pařátky a zobák, všecko najednou. No mu chutná všecko až moc... hlavně když to pěkně smrdí... BARF už je pro ni jen taková malá ryba
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 19:35
- Nahlásit
reezi
docela silné kafe, to peří, pařátky a zobák, všecko najednou
Ale bylo to syrový, Kdyby to bylo vařený, bylo by to paradoxně nebezpečnější, než takhle.
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 19:36
- Nahlásit
No tak to jsem ráda já bych jí teda pařáty nevařila, ale proč je to horší?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 19:41
- Nahlásit
reezi
proč je to horší
Protože když kosti vařením nebo pečením denaturuješ, začnou se štípat a dělat ostrý hrany a být tím pádem potenciálně nebezpečnější. A psi je i hůř trávěj.
Syrový kosti nejsou nebezpečný, jen k tomu musí být dost masa, aby se pes na druhým konci nezabetonoval.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 08:54
- Nahlásit
reezi
Jenom by mě zajímalo, proč když se už asi týden snažíme vyhýbat nevezmete pytlík na hovínka a toho ptáka nevyhodíte? Jen zvědavost...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 09:09
- Nahlásit
corgi
Přesně to mě taky napadlo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 09:12
- Nahlásit
corgi
Já teda nevím, ale třeba my na vesnici na pole a louky pytlíky na hovínka nenosíme.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 09:41
- Nahlásit
Maya
Aha, tak to já je nosím i na vesnici - než dojdu na louku, tak se mi psi vykadí na návsi
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 09:56
- Nahlásit
Maya
hele,já taky ne,ale pokud se někde válí nějaká zvířecí mrtvolka a vím o ní,ten pytlík (i pytel) si příště vezmu,protože jinak je to jen "všeho do času"
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 10:44
- Nahlásit
Mohlo bejt hůř http://www.denik.cz/praha/straznici-resili-kuriozn i-spor-o-zajice-znesvarenymi-stranami-byly-zena-a- liska.html
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 10:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
reezi
na mě to bylo docela silné kafe, to peří, pařátky a zobák - co ti vadí na pařátkách? My jako děcka z oblibou slepičí paprče vybírali z polévky a ožírali (leč soupeřili jsme o ně s dědou a ne vždy vyhráli ) jako dospělí jsme je už přenechávali našemu pejsovi, ale ten se jich snad bál nebo co museli jsme mu je nalámat na kousky, aby nepoznal, že je to pařát ....to jen vsuvka pro zasmání
Maya
Jinak...jo, my na vesnici pytlíky na hovínka nenosíme, páč kadíme na loukách, ale: naštěstí jsem si je kdysi do tašky strčila, neb jsme jeli na výlet někam do civilizace a: jdeme u nás vesnicí přes sídliště a jsem naprosto přesvědčená, že to ti psi dělají schválně je to takový druh ,,superznačky" Beruna se vys...před bytovkou na trávníku Tak jsem to chtě nechtě musela sebrat
jana33
A že bych sbírala mrtvolky? Fuj, tak to ani náhodou Tady je pořád něčeho mrtvola, to bych musela nosit opravdu ten pytel a ne pytlík Už se vidím jak ten cestou sesbíraný pytel vleču na zádech Pravda, já minule ze srny našla jen nohu ale kámoška, co šla na prochajdu na protější kopec mi líčila, že tam našla u hlavní cesty čerstvě sraženou...celou U pastvin zbytky z ovce...Ptáci, myši, ryby, veverky, kočky, zajíci, srny, ovce...to potkáváme zcela běžně, naštěstí moji psi si k tomu ani nečichnou, mrtvoly je absolutně nezajímají, spíš je obejdou širokým obloukem No a vždyť ti červíci a ostatní mrchožrouti taky musí něco jíst ne?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 11:15
- Nahlásit
danajasa
Jé, to jsem četla, to je opravdu ulítlý!
Jooo, to já už likvidovala srnčí nohu, zajíce, ptáky, mrtvou kočku, myši - to ani nezmiňuji. Když něco najdu, raděj to odstraním, psi si vždy pamatovali kde co leží a mrtvolky pro ně byli naprosto neodolatelné.
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:16
- Nahlásit
mě spíš zajímalo, jestli je nutné s ní chodit k veterináři ;)
|
haji
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:57
- Nahlásit
Pokud to nebude mít nějaký následek ..zvracení ,průjem....tak není důvod lítat k vetovi.Já mám špatnou zkušenost ,taky pes jako malej sežral mrtvého ptáka a pak jsem s ním lítala po veterině skoro půl roku než se našel lék ,byl to nějaký dětský sirup.Měl pořád průjem ,když bral léky a žral jenom vařené kuře s rýží všechno bylo fajn ,přestal brát léky a jedl dál vařené kuře ,ale bylo vidět ,že bobek už není tak pevný,přešel na granule srajda byla zpátky a tak se hledalo až se našlo měl z té zdechliny v sobě nějakou hnusotu a ta ho proháněla.
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 18:57
- Nahlásit
haji: to je hrozné, a co to bylo, nějaká nemoc nebo snad červi no problémy s průjmem jsou taky radost :/ co by potom člověk dal za pevný bobek a jak se raduje, když se to konešně povede! moje štěňato se jinak zdá být v pohodě, srajda se neobjevila, jen nechápu, kam se podělo to peří, prohlížím každý bobek hooodně zblízka a ani pírko
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 21:46 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
reezi
jen nechápu, kam se podělo to peří, prohlížím každý bobek hooodně zblízka a ani pírko
Zatím je to 24 hodin. Trávit ptáka trvá dýl, než granule. Ono to přijde
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 22:31
- Nahlásit
reezi
to je hrozné, a co to bylo, nějaká nemoc nebo snad červi - prostředí v žaludku, potažmo psím, je tak agresivní, že rozhodně žádný červ či cokoliv podobného nepřežije
|
haji
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 04:29
- Nahlásit
Byla to nějaká bakterie ,ale už si nepamatuju jaká ,je to devět let. Vet říkal ,že kdyby byl dospělý bylo by to v pohodě ,ale protože byl štěně tak ho to porazilo.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 10:01
- Nahlásit
Mě by asi zajímalo, proč ten pták chcípnul.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 10:28
- Nahlásit
WhiteWolf
Mě by asi zajímalo, proč ten pták chcípnul.
podle mě zmrznul!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 12:42
- Nahlásit
davidkova renata
podle mě zmrznul!
a nebude sám.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 14:34
- Nahlásit
PetraK
a nebude sám.
To jako, že za pár dní bude na cézetku příspěvek, pomoc pes sežral zmrzlýho čéka, a ten čék bude naše černý kafe? jo?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 14:56
- Nahlásit
Vero
, pomoc pes sežral zmrzlýho čéka, a ten čék bude naše černý kafe?
přeeesně ale zase se nebudou muset bát, ešivá z něj pes nedostane škrkafky či infekci
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 15:02
- Nahlásit
PetraK Vero
...a že vám tady umrz vlk vám neva, jo ????
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 15:11
- Nahlásit
vlk
a že vám tady umrz vlk vám neva, jo ????
vlk má 13! to se nemrzná. zato venku pod nulou...
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 15:15
- Nahlásit
Vero
vlk má 13! to se nemrzná. zato venku pod nulou.
vlk už má jen 11 a mrznééééé.....
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 15:25
- Nahlásit
vlk
vlk už má jen 11
aj, jaj hlavně nenastydni, hřej se o psáky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 15:27 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
vlk
..a že vám tady umrz vlk vám neva, jo ????
no va, ale jak to tady přemenovat na Pes sežral vlka? dyk by nám to nikdo neuvěřil
vlk už má jen 11 a mrznééééé.
ty jo to už zní na průšvih, nejde něco udělat?
|