| Autor |
Zpráva |
melzerin
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 15:54
- Nahlásit
Zdravím, máte někdo zkušenost s výrobkem Relaxis? Mám 2 letého kavalírka a je abnormálně bojácný. Největší problém je v tom, že nevěří lidem, největší problém je s návštěvami - to se přestane hýbat, jen těžce dýchá, zarudnou mu oči a já se jen bojím, aby ho každou chvíli nekleplo. VET mi doporučil relaxis, ale nemůžu se zbavit dojmu, že je to jen nějáký oblbovák??? Moc děkuji za jakoukoliv odpověď.
|
andyskova
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 16:28
- Nahlásit
není to oblbovák
http://www.woykoff.com/relaxis
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 16:58
- Nahlásit
pesalik
Rozhodně souhlasím s tím, co píšeš - že samotná medikace není řešení. Jen bych chtěla podotknout, že přípravky typu Relaxis, Zylkéne a spol. nejsou v tomhle případě úplně od věci. Nejsou to sedativa/uklidňovadla, ale přírodní aminokyseliny, které trochu pomůžou vyladit emocionální stav psa a snížit hladinu úzkosti. Takže se pak líp a snadněji pracuje na odstranění příčiny problému. Ale ta snaha vyřešit příčinu problému by určitě měla být prioritní, léky to můžou jen trošku podpořit. Ovšem je docela dost psů, na které tyhle přípravky neúčinkují vůbec - v každém případě ale neuškodí a některým psům hodně pomůžou.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 17:29
- Nahlásit
pesalik
majitel vidí uklidněného psa a považuje problém za vyřešený
Nevím o nikom, komu by přípravky tohoto typu zafungovaly takhle dramaticky. Pokud zaberou, tak v ideálním případě se ze psa, který hysterií leze po zdi a nevnímá, stane pes, se kterým se dá aspoň trochu komunikovat, i když se u toho klepe. A v tomhle stavu se s ním dá líp pracovat.
|