| Autor |
Zpráva |
basfot
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 02:58
- Nahlásit
Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli je normální, aby mi fenka hárala měsíc. Nevím přesně jak dlouho to je, ale podle toho kolik už jsem použil vložek, tak už ten měsíc. Kdyby to aspoň nějak ustávalo, ale za den jí vyměním 2-3 vložky a na noc ji dávám novou, tu je ráno taky potřeba hned vyměnit. V květnu bude mít 10 let a čeho jsem si všiml, tak že teď hodně pije. Většinou to bylo tak, že hárala 3 týdny a ten druhý týden to bylo nejsilnější, ale teď se mi to zdá pořád celkem stejně silné. Mohli byste mi prosím vás poradit.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 07:05 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
basfot
Val na veterinu!!!!! Jestli hodně pije, má nejspíš zánět dělohy. Když to nebudeš řešit hned, tak Ti fenka uhyne. Já bych si vzala volno v práci a valila teď hned k doktorovi.
http://www.muj-pes.cz/zdravi-a-nemoci/pyometra-hni savy-zanet-delohy-293.html
|
basfot
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 14:20
- Nahlásit
No do ...... už tam letím.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 14:39
- Nahlásit
basfot
Taky bych sypala a fofrem. Pokud má zvýšený příjem vody, bude to pyometra. Buď rád, že otevřená a vidíš ji. Uzavřená je mnohem větší riziko..
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 17:58
- Nahlásit
basfot
Napiš, jak jste dopadli.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 19:22
- Nahlásit
pesalik
ježiš nebuďd naivní, to byl zas jen psíček přeci!
Haha. Psíček je tu za vším, jo?
|
basfot
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 19:45
- Nahlásit
Moc díky za odpovědi. Ještě, že mě napadlo tu napsat, bo kdo ví, kdy bych tam zašel.
Zhubla dokonce 3 kg oproti normálu a jak jsem si teď prošel příznaky pyometry, tak měla snad všechny, akorát ještě nezvracela. Už je po operaci a snad bude v pořádku.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 19:47
- Nahlásit
basfot
Už je po operaci a snad bude v pořádku.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 20:08 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
basfot
Tak prima. Obvykle se to rádo vrací po dalších háráních a většinou v horších formách, takže by jí to asi čekalo stejně, ale ve vyšším věku. Jen teda to ještě přes sliznici otravuje organizmus, tak si ji hlídej, ješt nemusí být vyhráno. Teď se Ti možná bude počůrávat, tak dej pod ní igelit a až na to teplou dečku, ať Ti nepročůrá něco, co nechceš.
Za tři dny by měla být OK.
Moje fenka dostala po operaci mrtvici. A to dvakrát - čili po dvou operacích vždy jednu, zrovna po kastraci taky. Píšu to jen pro úplnost, že se to může stát. V noci za mnou došla, bylo jí špatně, pozvracela se a motala se, padala stále na jednu stranu. Tak to chce samozřejmě taky okamžitě k doktorovi, ne čekat na domluvenou kontrolu třeba za dva dny.
Tak držíme palce, aby se rychle uzdravovala.
|
basfot
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 20:23 - Změnil/a: basfot
- Nahlásit
Díky za info. Klidně ať se mi počůrá, kde chce, ať mi ji vrátí v pořádku hlavně! Jdu pro ní až zítra večer, pokud bude vše ok. Dalším háráním se snad vyhneme, protože jí hned vykastrovali dneska, že to tak bude rozhodně lepší, takže tak.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 20:41
- Nahlásit
basfot
držím palce, podrbej ji za mě a ať je brzy ok. staf je bojovník- i v nemocích (mám jednoho doma) , jistě se z toho brzy dostane.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 20:45
- Nahlásit
basfot
Oni si jí tam nechali do zítřka? Kdes byl?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 20:50
- Nahlásit
pesalik
A amputace hlavy vyřeší téměř všechna rizika chování i zdravotní rizika, nemyslíš?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 21:02
- Nahlásit
Vlčáčková
A amputace hlavy vyřeš
nestačila by lobotomie?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 21:03
- Nahlásit
pesalik
Tsss. Teď na kometu především. Ale to nebude stejně, jak vidno pohledem do mraků.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 21:10 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
pesalik
Tak vo tom žádná, moc hezky tu problematiku popisuje pan doktor Vitásek z VFU
http://www.zvirataazdravi.cz/972/kastrace-feny/
v podstatě tam nám neznalým lidem krásně dokládá, že fena si je sama sobě strašně nebezpečná tím, že je fena a že hárá, proto ji je třeba zbavit tohoto utrpení.
V případě fenky basfot jsou tyhle úvahy a kritiky trochu mimo, pokud je fenka operovaná kvůli zánětu dělohy, je kastrace nedílnou součástí... A kdyby to nepodstoupila, tak by zemřela...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 21:11
- Nahlásit
pesalik
Ty sis z vyloučení ze zdejších zápasů, koukám, nevzal vůbec žádné poučení! Zase na sebe upozorňuješ? Počkej, až si Tě někdo všimne, kdo Tě nemá rád...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 07:43
- Nahlásit
basfot
tak drzim palce, at je fenecka v poradku a jsem za vas moc rada, ze ste to vyresili doufam zavcas
|
basfot
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 21:41 - Změnil/a: basfot
- Nahlásit
Tak už jsme doma v pořádku, sice trošku smutní oba, ale živí. Tu je moje bojovnice --> FOTO
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 22:08
- Nahlásit
basfot
Přeju brzké uzdravení, zároveň radím nasadit nějaké detoxikační bylinky nebo něco na podporu organismu. Když už tam ten zánět byl, kolují ty "fujtajbly" v těle, plus ještě teď zátěž anestezií. Doporučuju Phytovet Dog Detoxication Cure
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 22:58
- Nahlásit
basfot
Slečna je taková dobře stavěná, svalnatá. Pěkná fenka. Tak ať se z toho brzy sebere.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 22:59
- Nahlásit
basfot
Držím palce. Krásná holka.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2013 23:29
- Nahlásit
basfot
já mám na fotce erorra (((škoda tedy ((
a jinak jupíííííííííííííííí
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 00:11 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
žanda
Tak jsem Ti to sem chtěla nahrát, žes to Ty, ale nejde to. Je tam to httpS a to prostě nejde.
|
Teriseck
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 10:11
- Nahlásit
Má 14ti měs fena NO měla také zánět dělohy. Dva měsíce po prvním hárání. Problém byl v tom, že ona byla pořád veselá, hrála asi, občas sice nechtěla žrát, ale jinak byla viditelně ok. Jednou ale byla divná, apatická, nechtěla žrát. Co vypila, to vyzvracela. Jeli jsme ihned na veterinu, tam šla ihned na operaci. Zánět ji praskl do bříška. Bylo toho zhruba 1,5kg zánětu. Ani po operaci nebylo jisté, zda přežije. Nechali si ji tam 4 dny. Potom mi ji dali domů, bylo to stále rizikové, píchala jsem ji peniciliny. Jen tak tak se z toho dostala. Při operaci ji tam museli nechat kousek jednoho vaječníku, byly nějaké komplikace, tak ji museli zavřít. Za měsíc jde na operaci znova, aby nedělal vaječník při ''potenciálním'' háráním problém. Fena už je jinak zdravá, je to dva měsíce po prvotním zákroku a pořád pro jistotu chodíme na SONO. Takže i po špatné diagnóze se dějí zázraky
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 12:17
- Nahlásit
Teriseck
Docela hrozný, že už tak mladá fenečka tohle chytne.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 21:33
- Nahlásit
Vlčáčková
to je od tebe hezký i tak děkuju
|