| Autor |
Zpráva |
jessie00
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2013 16:05 - Změnil/a: jessie00
- Nahlásit
Naše fenka zlatého retrívra - 11 let, je obézní,což má vliv na její zdraví.Má problémy s klouby a tudíž ani pohybu v tuto chvíli moc nemá. Jediná šance je,aby zhubla. Byla nám doporučena veterinární dieta pro obézní psy. Když tak ale hledám na internetu, nemůžu se rozhodnout, od jaké značky koupit. Jistě vím, že rozhodně granule,ale nevím jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými značkami. Dívala jsem se na Royal Canin, Eukanuba, Purina a pořád nevím co z nich je nejlepší pro našeho pejska.Poradíte? Máte zkušenosti s těmito dietami?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2013 16:14
- Nahlásit
jessie00
Pokud se podíváte na složení jmenovaných značek, zjistíte, že za líbivým obalem a monstrózní reklamou se skrývá průměrná směska odpadu, kterou seženete mnohem levněji od jiných výrobců. Doporučuji zvážit výběr kvalitnějších - a tedy i dražších - granulí, pokud už tedy chcete krmit granulemi...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2013 17:08
- Nahlásit
jessie00
Souhlasím s corgi. Navíc mnoho výrobců tzv. "light" granulí spoléhá na to, že když na obal napíšou dejme tomu "21% bílkovin, 9% tuku", tak jim na to lidi skočí, protože to vypadá, že jsou to opravdu děsně "light" granule. Jenže co je ten zbytek do 100%? Sacharidy. Čím míň obsahují granule bílkovin a tuků, tím víc obsahují sacharidů, a ty jsou na hubnutí úplně to nejhorší - jinak řečeno ještě nikdo nezhubl na "dietě" z rohlíků a knedlíků. Doporučila bych zaměřit se na kvalitní granule s vysokým obsahem masa - co třeba Orijen Senior?
Samozřejmě nejlepší volba by byla přirozená strava - maso a zelenina.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2013 18:11
- Nahlásit
lamalucni
Samozřejmě nejlepší volba by byla přirozená strava - maso a zelenina.
Takhle jsem i já zhubla svou gerontku, než teď zas přibrala, ale obézní neni, to ne. Zeleninou se dá dohnat objem toho jídla, takže pes má pocit, že toho snědl hodně a neni hladovej, přitom toho do sebe kaloricky nenarve tolik.
|
jessie00
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2013 22:43
- Nahlásit
Na Orijen jsem se už kdysi dívala,že je to hodně kvalitní, vyděsilo mě jen, že prý po tom někteří přibrali,aspoň to jsem někde četla.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2013 23:05
- Nahlásit
jessie00
Vím o psovi, co zhubnul po Eukanubě, ale je pravda, že se to dá udělat i jinak, vybrat kvalitní granule, které mají kolem 10% tuku taky jde, obvykle jsou to rybí.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2013 01:38
- Nahlásit
jessie00
A duvod, proc je fena obezni, se vi? Byla nejak prekrmovana nebo jde o zdravotni poruchu?
Jinak ja mam zkusenost od znamych. Trpaslici jezevcice, v 9 letech operace - prasklej kolenni vaz. Ze mela nadvahu (a pritom neustaly pohyb za aportkem), jsem komentovala prubezne, malo platny.. ale po operaci a velkym bububu od veta se fenka prestala najednou krmit pres den ruznym balastem (tu kousek masicka od prkynka, tu kousek piskotku, tu zbytek presnidavky, ktera zbyla po diteti...) a striktne najeli na Eukanubu pro obezni psy - narizeno vetem. Nejsou to maso krmici, takze u nich eukanuba diet zcela na fenku zabrala, zhubla o hodne a je ok.
Z myho pohledu jen odbourali pochutiny, co ji cpali pres den a zacli konecne kontrolovat mnozstvi potravy. Eukanuba jim pomohla, stejne tak by klidne pomohla i prirozena strava...
Jinak ja jsem svyho casu zhubla rotvici, ktera byla po 4 operacich kolenou (taky se nemohla moc fyzicky prepinat) o deset kilo, jen diky prirozeny strave, a to behem roku. Zadny hura hladovejici rychlo akce. Jen hodne zeleniny (korenova, listova), netucny maso, vnitrnosti a skelety kureci, mensi porce vickrat denne, zadny prilohy typu ryze, brambory, testoviny... A slo to samo.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2013 08:50
- Nahlásit
Fifi
Však právě Máňa byla zhubnuta na tvou a Mudřinu radu, takže to fakt jde
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2013 15:16 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
jessie00
lamalucni
Souhlasím s corgi. Navíc mnoho výrobců tzv. "light" granulí spoléhá na to, že když na obal napíšou dejme tomu "21% bílkovin, 9% tuku", tak jim na to lidi skočí, protože to vypadá, že jsou to opravdu děsně "light" granule. Jenže co je ten zbytek do 100%? Sacharidy.
Přesně tak, třeba i Hill, který má některé veterinární granule na předpis dobrý, tak jejich Hill's Prescription Diet Canine - R/D má toto složení:
mletá kukuřice, mleté arašídové slupky, dehydrovaný slepičí a krůtí protein, drcená sója, sójová moučka, kukuřičný lepek, bílkovinný hydrolyzát, sušené řízky z cukrové řepy, celulóza, rostlinný olej, sůl, chlorid draselný, L-karnitin, taurin
Ač krmím psy granulemi, tak když potřebovala jedna z fenek zhubnout, krmila jsem ji netučným masem, zeleninou a jen minimem sacharidů... Když zhubla, pomalu jsme zas přešly na granule
Edit:
Naše fenka zlatého retrívra - 11 let,
Toničce, když k nám přišla, bylo dle veterinářů "přes 12 let". Nebyla na tom zdravotně dobře a byla strašně tlustá (měla mít cca 11kg a měla 17kg!).
Přes její stáří a špatnou pohyblivost pomalu, ale jistě s dietou hubla a celkově se dostala do lepší kondice.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2013 15:21
- Nahlásit
Gerda
Však právě Máňa byla zhubnuta na tvou a Mudřinu radu, takže to fakt jde
Můdr předepsala dietu i Toničce... A i když už byla stará, tak zhubla, a protože se tím pádem mohla víc hejbat, tak jí zesílily nohy, kde předtím měla atrofovaný svaly...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 20:35
- Nahlásit
pesalik
odpovídající režim
Pokud má fenka "problémy s klouby" (zřejmě artrózu), tak z pohybových aktivit připadá v úvahu v podstatě jen plavání. A na to je zatím přece jen trošku zima... Takže vhodnou skladbu stravy s omezením kalorického příjmu vidím jako prvotní předpoklad hubnutí.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 09:40
- Nahlásit
pesalik
Takže ji nosej i na záchod?
To ne, ale tlustej artrotickej pes bývá rád, že s kulháním obejde barák. Což ho z hlediska zvýšení energetického výdeje moc nevytrhne... i kdyby ten barák obešel desetkrát denně.
|