| Autor |
Zpráva |
Teriseck
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 13:04
- Nahlásit
Hrůza. Před měsícem moje roční fena NO prodělala Pyometru, které praskla do břicha, následovala by sepse, naštěstí jsme přišli za minutu dvanáct. Vzali ji téměř celou dělohu, jen ji nechali kousek jednoho vaječníku, který nestihli vyndat, kvůli komplikacím. Ten se prý buď vstřebá, nebo se bude muset za nějaký čas odstranit. Operovali ji půl dne, v nemocnici ležela ještě další čtyři dny, byla na kapačkách. Poté mi ji dali domů, dostala ATB, NaCl rozpustný ve vodě...Začali jsme postupným dokrmováním, až ji začalo chutnat. Po 10ti dnech podle veterinářky dostala střevní chřipku. Zvracela, měla průjem...Dostala Smectu, probiotika a pro jistotu ještě ATB, Xiclav, který dobrala těsně před tím. Podle sona je již děloha v pořádku. Dala jsem dietu - rýži a kuře. Zlepšilo se to, tak jsem začala dávat granule.- HD. Mezitím mi došel pytel, koupila jsem jiné - NATIVIA - kuře s rýží. Vzhledem k dobrému stavu jsem mohla podat odčervovací tablety.- bylo na čase. Vše bylo ok až doposud. Začaly hrozné průjmy, opravdu velké s krví. Mám vařit opět rýži s kuřetem + Roboran. Teplotu nemá, zdá se mi ok. Je to ale šílené chodit venčit snad každou hodinu. Je mi jí líto. Prodělala si hodně a doufám, že to teď není nic vážného.
|
Teriseck
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 13:10
- Nahlásit
Zapoměla jsem dodat, že byla v kontaktu se štěnětem RR, kterému zjistili velmi velké začervení škrkavkami, který se teď léčí. Snad moje fena červy nechytla. Neměla by.?
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 13:44
- Nahlásit
Nevím jestli je to ještě aktuální, ale naše labina měla v prosinci taky nějakou hnusnou střevní virozu, ale maxi - průjem s krví, zvracela i vodu, neudržela ani ATB, musela dostávat injekčně. Trvalo to dost dlouho než pořádně zabraly, zezačátku dostávala jen rozvařenou rýži bez masa, vodu s glukopurem, ale stejně skoro nic neudržela. Atb zabrala tak po týdnu a za 14 dní byla dobrá. Shodila 4 kilča. Vet říkal, že je toho hrozně moc - desítky psů denně. Tak možná to u vás ještě je. Držím vám palce ať se z toho fenka rychle dostane.
|
Teriseck
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 13:52
- Nahlásit
Děkuji. My už žádné ATB nedostaly, protože by to byl asi velký zásah do organismu. Brala je celkem měsíc v kuse. Žere normálně, ale ten průjem... Docela mě děsí, že zase zhubne, sotva se zotavuje po operaci. Ona se snad nikdy nezpraví. Je pořád hubená.
|
evka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 17:08
- Nahlásit
Na ty ATB pozor,jestli je brala měsíc,protože synovi takhle po měsíční léčbě ATB fenka zemřela,zjistilo se, že byla předávkovaná....vet to s ATB přehnal,začala zvracet, přestala jíst a hubla.Nech ji pořádně vyšetřit u jinýho veta.
|
Teriseck
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 19:41
- Nahlásit
Proto nám je vetka už nechce dávat Fence chutná, baští, ale hubne kvůli těm dietám :-/
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 19:55
- Nahlásit
zkusila bych nechat udělat rozbor na giardie a dávala bych probican pastu
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2013 16:00
- Nahlásit
já dávala při průjmu po porodu fenči tohle http://www.svetkrmiv.cz/podpora-metabolismu/aptus- aptobalance-pet-plv-140g-4
a je OK do trošky jogurtu
|