| Autor |
Zpráva |
Deryl
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2013 15:21
- Nahlásit
Máme docela závažný problém s močením doma.
Čak (cca 6ti letý dobrman) stále čůrá doma. Máme ho od prosince.
Nebyl zvyklý v bytě a tak ze začátku označkoval co mohl, pak začal chodit čůrat do sklepa. Když ho přistihnu, následuje jen důrazné fuj a hned ho vypustím na zahradu.
Problém ale je, že po hodinové vycházce najednou začne běhat po bytě a čůrat (jakoby to samovolně z něj vytékalo).
Někdy se jde vyčůrat do sklepa, ale pak ještě vede cestička po celém schodišti.
Měl opravdu silný zánět, na který nyní dobíráme ATB a asi úspěšně, protože moč přestala smrdět. V úterý jdeme na kontrolní vyšetření moči.
Je stále hodně žíznivý, zdá se mi, že hrozně pije a hrozně čůrá, venku je schopen třeba 3x za sebou čůrat třeba 15 vteřin v kuse a to chodí ven tak po 4 hodinách.
Má také zvětšenou prostatu, myslíte, že to čůrání za chůze může být proto. Ze začátku jsem si myslela, že je to tím zánětem a také tím, že není zvyklý v bytě.
Děkuji
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2013 16:05
- Nahlásit
Deryl
hrozně pije a hrozně čůrá, venku je schopen třeba 3x za sebou čůrat třeba 15 vteřin v kuse a to chodí ven tak po 4 hodinách
To rozhodně není normální, nechala bych vyšetřit nejen moč, ale i krev. Jak se přišlo na tu prostatu? Byl na sonu?
|
Deryl
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2013 21:04
- Nahlásit
Krev mu budou brát v úterý, tak uvidíme.
A tu prostatu veterinář vyšetřoval zatím jen pres konečník.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2013 21:23
- Nahlásit
Deryl
Jo, můj pes se taky počůrával kvůli zvětšený prostatě, pomohla kastrace, ale chce to asi spíš vyšetření sonem. Pokud hodně i pije, mohl by mít cukrovku, určitě bych mu to nechala vyšetřit taky.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2013 21:27
- Nahlásit
Znám jednoho psa, u něhož, co vím, není úplně známo, proč tak moc pije. Ale pije a pak se samozřejmě počůrává. Doufám, že Váš pejsek nebude stejný případ. Asi to má nějaký důvod, na který se nejspíš přijde. Pokud mu teprve přestává smrdět moč, tak ale to neznamená, že ještě ten zánět nemá. Může být i celkově nachlazený. Vydržte. Ale samozřejmě ho nechte pořádně vyšetřit.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2013 22:03
- Nahlásit
Vlčáčková
Mě by zajímalo,jesti znáš(máš) psa(fenu),která nemá jedinouu diagnosu,či příznaky,co tu kdo popíše?
|
Deryl
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 09:22
- Nahlásit
Děkuji.
V úterý jdeme na krev a kontrolu moče, tak si požádám i o sono.
Uvidíme.
Třeba teď se 2 dny nepočůral a včera chodil po bytě a naprosto nekontrolovatelně čůral, vyhodila jsem ho na zahradu, 20 minut jsem vytírala a pak jsem ho pustila domů a za chvíli zase čůral. No a teď celou noc v pohodě.
Co se týče pití, tak vypije co mu dám a vždy do dna, takže dostává příděly. Teď ráno po vycházce asi 3/4 litru naráz a ještě pořád šťouchal do misky.
Můj ridgeback měl asi v 8mi letech hodně zvětšenou prostatu, ale měl bolestivou stolici, čůrání bylo v pohodě.
Blbý je, že nevím, kolik má Čak roků. Snad se z toho brzy dostane.
|
pysklatko
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2013 15:17
- Nahlásit
Deryl
Chtěla bych se zeptat, jaká byla konečná diagnóza tvého pejska? Můj labrador má podobné příznaky ... ale na vyšetřeních se zatím na nic extra nepřišlo...
|