Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Obezita u staršího BSP
Autor Zpráva
jitullineq
Člen
# Zasláno: 30 Led 2013 16:57
- Nahlásit

Ahoj všichni, je tady někdo,kdo by mi byl ochotný poradit, jak na hubnutí u skoro 8 let berňáka? Je po operaci vazu v koleni, dostal náhradní, takže pohyb je velmi omezený. Plavání nepřipadá v úvahy,protože do vody nevleze a teď je stejně zima. Také je již delší dobu vykastrovaný, kvůli zdravotním důvodům. Takže to nemáme opravdu jednoduché. Granule dostává Versele laga senior light, 3x denně. Ještě ho zajdu zvážit, i když snad to radši nechci vědět... Máte nějaké nápady na jídelníček? Kdyžtak ještě dodám složení granulí. Děkuji.

zavrelka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2013 17:08
- Nahlásit

Mě berňačka vždy shodila po Pro-pac light .... neznám složení Versela ale koukla bych na to a vybrala něco méně hodnotného a případně přidala chodra. (řešila jsem to u 4-leté berňačky po operaci vazu Pro-pac light + Alavis)

worick
Člen
# Zasláno: 30 Led 2013 17:43
- Nahlásit

Nevím, co řešíte prostě uberu granulí o třetinu, stejně jako bych to udělala u sebe

andyskova
Člen
# Zasláno: 31 Led 2013 16:37
- Nahlásit

jedině ubrat granule

jitullineq
Člen
# Zasláno: 31 Led 2013 17:03
- Nahlásit

Granulí jsem ubrala. Jen se bojím, abych ho zase netrápila hladem.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Led 2013 18:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

jitullineq
Kolik jste pejsovi navážila? Mám taky BSP, proto mně to zajímá Náš má 50+-kilo. Když se vám zdá tlustý, tak ho hlady trápit jistě nebudete, vzhledem k tomu, že má málo pohybu, energie má přebytky - proto tloustne. Jó chuť...to je něco jiného...to známe Ale vlastně nevím, jestli se to týká jen nás, nebo i psů?? Možná že jim jen díky ,,své zkušenosti", pořád cpeme něco navíc
Na granulích máte dávkování, tak si to odměřte. Když nemá moc pohybu, držte se dolní hranice, raději i trošku míň..

jitullineq
Člen
# Zasláno: 31 Led 2013 18:30
- Nahlásit

Nevím, kolik teď má, musím ho dojít zvážit (doma to nezvládnu), ale naposledy měl snad 58 kg, takže docela katastrofa.. V mládí měl krásných 45kg..

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2013 12:58
- Nahlásit

jitullineq
no jo, 58 už je moc Vidím to u našeho, pokud mu to vyleze přes tu 50ku, už je to poznat a ubírám jídlo. Náš má ale jen 5 let a pohybu habaděj tak je výsledek rychle vidět nemohla jsem najít fotku, kde alespoň trochu normálně stojí tohle nás fotila kámoška na Vánoce

jitullineq
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2013 13:21
- Nahlásit

Je krásnej . Už jsem snížila dávku, tak uvidím, jestli se něco stane. Zajdu ho teď zvážit, snad se to povede..

jitullineq
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2013 14:12
- Nahlásit

Tak máme 58 kg, jsem to odhadla dobře. Budu ho pravidelně vážit a uvidím, jestli poleze váha dolu, kdyžtak ještě uberu trochu granulí,no..

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2013 14:20
- Nahlásit

Nevím, čím pamlskujete, ale my máme všechno možné, Frolíky, upečené játrovky, piškoty...taky musím ubrat, poslední dobou toho taky dostává hodně Jinak, jak se říká ,,od stolu" nedostávají nic. Krmíme momentálně ráno granulema Wolfsblut a k večeři má vařené.

jitullineq
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2013 14:34
- Nahlásit

Pamlsky dávám málo,občas piškoty, jinak masové kostičky, ale jen po malých kouscích. Od stolu nedáváme. Spíš se obávám toho, že neustále psi vyžírají zbytky u slepic, jelikož jim tam moje drahá matka nacpe všechno možný a nechá otevřené vrátka. To je pak složité,že...

worick
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2013 00:50
- Nahlásit

jitullineq
Spíš se obávám toho, že neustále psi vyžírají zbytky u slepic - no to jo, to asi vyžírají, u babči to dělal každý pes My slepice nemáme, ale psi občas vyplení kompostér i když tam toho pro ně moc nedáváme a poctivě to zahrabáváme

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání