| Autor |
Zpráva |
korky4G63T
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 11:00
- Nahlásit
Ahoj vsem, mam dost velky problem se svym psikem. Je to vorisek a jak se rika ak ti maji pevne zdravi, protoze nema plemenne zdravotni vady. Je mu 7 let a uziva si zivota. Jednou musel podstoupit ae operaci. Srazilo ho auto a nejvic to odnesla leva packa. Mel ji sedrenou na kost a doktorka nas chtela poslat do Zlina, ae na to jsme nemohli pristoupit.Prosili jsme ji, at to zkusi ona. Stal se zazrak a noha nemusela byt amputovana. Dva prsty odumrely, z toho jeden byl amputovany a kuze z nej byla pouzita na pokryti rany pro regenetaci tkane. Riky lita jak kdyby se nic nestalo. Delame dogdancing a i kdyz nekdy nozku zvedne, pokud je studena zem, tak presto na nem jine problemy nehoda nezanechala, ae proc pisu - jde o to, ze Riky ma problemy misty s dychanim. Nevim, zda za to muze ta nehoda, ae nekdy proste ve stoje nebo pri chuzi zacne chrcet jak kdyby se nemohl poradne nadechnout. Stahuje bricho, chrci a pak na prazdno polyka - je to zalezitost tak jedne minuty a pak je zase ok. Nehravala jsem to a poustela doktorce, ae ta mi s tim nepomohla, ze by to musela videt, ae ze muze jit o astma. Je to vetsinou v dobe, kdyz ho neco rozrusi - radost, kdyz prijdu domu, radost ze hry a nebo pri hre venku. Nevite co by to mohlo byt ? Predem dekuji
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 11:05
- Nahlásit
korky4G63T
Jak je velký? Nemůže to být volným měkkým patrem? A srdíčko jste nechávali vyšetřit?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 11:06
- Nahlásit
korky4G63T
Jak je velký ten tvůj psík? Tohle vypadá na padající patro, celkem běžná věc u menších psů, psovi jakoby spadne patro a ucpe dýchací cesty, pomáhá prstem mu zatlačit na horní patro a tím ho vrátit zpět a nebo alespoň mu ucpat nos, aby se musel nadechnout tlamou. Můžeš to vyzkoušet, až ho to zase chytne, a jestli to pomůže, tak je to ono.
|
korky4G63T
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 11:22
- Nahlásit
Je to krozenec pudla x jezevcika x bolonaka - takze cca 30 cm v kohoutku. Urcite skusim, dekuji moc za rady jinak je to akutni zavada nebo jen bezna a ne az tak nebezpecna ?
|
korky4G63T
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 11:22
- Nahlásit
Krizenec * omlouvam se za chyby, pisu z tabletu
|
korky4G63T
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 11:24
- Nahlásit
Co se tyce toho srdicka, tak nam veterinarka rekla, ze je zdravy dle poslechu. Taky jsem si myslela, ze to muze byt tim, ae snad ne.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 11:31
- Nahlásit
korky4G63T
Řeší se to operativně - http://www.veterina-lanskroun.cz/Resekce-dlouheho- mekkeho-patra.html , zkus mu ucpat ten nos, jak psala Maya, a uvidíš.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 11:33
- Nahlásit
korky4G63T
No je to bohužel poměrně dost běžný, nebezpečný ne, spíš nepříjemný jak pro majitele, tak určitě i pro psa, můj pes to má občas taky, u nás stačí zakrejt nos a psa uklidnit podrbáním, aby začal normálně dejchat, dost taky zabírá ukázat mu nějakou mlsku, pes jak se těší, tak otevře tlamu a nadechne se, prostě vyzkoušej tyhle věci a uvidíš, co bude pro vás nejlepší.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 11:36
- Nahlásit
impact
Do takovýhle operace bych šla jedině, pokud by to opravdu dost ovlivňovalo život psa, s tím jsem se já teda nikdy nesetkala, psi co znám, to mají jen občas a většinou ze stresu, nevím, to už si musí korky4G63T rozhodnout.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 12:10
- Nahlásit
]korky4G63T[/b]
našemu psovi stačí zase lehce chytit krk ze spoda,jakoby několikrát pohladit vohryzek....už vím,kam sáhnout,aby to přestalo.
není to asi jen záležitost malejch psů...já mám středáka,33 kilo momnetálně....a už mu bylo na podzim 11......kromě toho,že "chrčí " a pumpuje ho to nijak nemezovalo a toto vždy po chvíli odejde......
do operace bych taky nešla, pokud by nebyl v nebezpečí života.....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 15:35
- Nahlásit
korky4G63T nenapsala, jak dlouho problém přetrvává - je to záležitost posledních dnů, měsíců, let?
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 16:58
- Nahlásit
Mému voříškovi se to taky občas dějě (15 kg), taky pomůže zklidnit, pohladit několikrát hrtan, někdy i zacpání nosu. Stane se mu to při běhání, občas i doma v klidu. Trvá to cca minutu (i když to vypadá že dýl). Frekvence je nepravidelná, někdy 1 x za týden, pak třeba 14 dní nic a pak několikrát týdně. Vet to taky neřeší. Párkrát to dřív udělala i naše labradorka, ale asi to fakt jen hnusně vypadá, ale když to rychle přejde tak to psa nijak neohrožuje.
|
Sviště
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 14:12
- Nahlásit
Nase Bonnca to obcas dela taky. Vetsinou kdyz je nervozni. Vzdycky zabere ju pohladit po hlave a promluvit na nu. Jak upoutam jeji pozornost, tak se uklidni a dychani se upravi. Je to goldenacek a ma skoro 60 cisel v kohoutku (mozna min, ona se vzdycky hrozne pytluje, takze to nevim presne ).
|
Minnie
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 14:13
- Nahlásit
nemoze to byt toto? http://www.youtube.com/watch?v=WdPUX8mnFE4
nas to ma cely zivot (11 rokov), takto sa zadychava par x do mesiaca. nejak zvlast to neriesim, obcas mu pri tom pomasirujem krk. trva to tak pol minutky, potom je zas dobre.
|
korky4G63T
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 13:02
- Nahlásit
Dekuji za tak valnou odezvu, rady a vysvetleni. On to ma uz par let, ae tak 1 za 2 tydny, nekdy min nekdy vic. Jinak je to presne to, co je na tom videu. Jsem rada, ze diky vam aspon vim o co jde a az tak to myho psa neohrozuje. Ta operace vypada dost narocne a to, ze by mu to mohlo otect a mohl by se zacit dusik ryskovat radeji nebudu. Za dalsi to urcite pro toho psa neni prijemne ani po operaci, tedy aspon do doby nez si zvykne. Jak rikate - pokud to neni nezbytne nutne, tak na operaci nepristoupim. Jeste jednou vsem diky
|
Deryl
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2013 08:58
- Nahlásit
Něco podobného dělával sem tam i náš ridgeback a i Enynka (kříženec chrta).
Vždy jsem si myslela, že vdechnuli nějaký chlup nebo něco. Nevíte, zda to volné měkké patro se může vyskytovat i u velkých psů?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2013 11:02
- Nahlásit
Deryl
mám AST a má to taky.......stačí ti tato velikost?
|