| Autor |
Zpráva |
Sviště
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2013 21:25
- Nahlásit
Ahoj, vím, že už je tu tohle téma poněkolikté, ale tentokrát se týká aj toho mojeho čtyřnohého sluníčka.
Už zas má zánět análních žláz, venku je že by psa nevyhnal, já mám neschopenku bez vycházek (na průdušky) a jsem na mrtvici, protože nevím jak dostat pejsu co nejrychlej na veterinu. Zítra jdu za svojí doktorkou, aby mi tu neschopenku ukončila, abysme mohly vyrazit za veterinářem.
Pejsa měla poprvé zánět na konci října, doktor nám řekl, že se to bude vracet, což se bohužel potvrdilo, jenom mě děsí, že tak rychle. Nejhorší je, že na té mojí potvůrce není poznat že jí něco je, protože se chová naprosto normálně. Žere, hraje si, je aktivní, bobek má tuhej. Nesáňkuje, akorát jsem jí včera zahlídla jednou, že si kouše ocásek, to už jsem věděla, že je zle. Přitom ve čtvrtek byla ještě v pořádku. A je to tu zas. Začal jí výtok z konečníku, takže už je to zanícené. Trochu mě děsí představa, že bysme měly tohle martirium s výplachem a antibiotikama absolvovat 4x do roka nebo víc a to mám štěstí, že jí to zatím neprasklo a doufám že do zejtřka ani nepraskne. Tak přemejšlím, že se zeptám veterináře, jestli by nebylo lepší ty žlázy vyoperovat až se to vyléčí. Vím že je tam určité riziko. Pejse je 6,5 roku. Goldeňáček. Jestli máte někdo s tou operací nějaké zkušenosti, prosím podělte se se mnou. Bydlíme kousek od Olomouce a od malinka chodíme s pejsou na veterinu do Neředína (do veterinární nemocnice). Jestli máte aj s nima nějaké zkušenosti, budu ráda, když mi pisnete.
Děkuju
|
Jabiro
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2013 21:42
- Nahlásit
U mého psa jsme asi do 5 let s análními žlázkami nic nemuseli řešit, pak je bylo občas potřeba vymačkat (2-4 do roka), postupně to bylo čím dál častěji, pak už začal mít při kakání bolesti a záněty, až to došlo do fáze, kdy jsme museli jezdit co 14 dní k veterináři na mačkání zevnitř, protože normálně zvenku to nešlo, navíc věčný zánět. Nakonec tedy byla operace nevyhnutelná. Při té se zároveň zjistilo, že se mu udělala uvnitř kýla (zřejmě, jak kolikrát kvůli plným žlázkám naprázdno tlačil). Teď má pesan asi dva roky po operaci a super, má klid.
Na operaci byl na VFU v Brně.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 12:12
- Nahlásit
Sviště
jen dotaz, čím krmíš?
|
Sviště
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 20:25
- Nahlásit
Granulema, Imaginama a testovinama se psi masovou konzervou.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 20:43
- Nahlásit
Sviště
jen vím, že pes má spí tužšího bobka,aby si mohl žlázky vytlačovat průběžně sám. je jasný, že nějaký hafí na to trpí,ale toto je rada od vete...tak že pokud má řidčí bobečky,nemusí tolik tlačit a tím pádem na žlázky ani nemusí dojít. U předešlých hafanů jsem to nikdy nepostřehla,neboŤ byli u chlupatí, teď u krátkosrstýho i vídím, když si žlázky "odstříkne". také nepíšeš věk psíka, u mladších to asi bývá častěji..opět tedy píšu to,co mi kdysi říkal vete,když jednou měl náš haf taky problém.....ale třeba tu má někdo jinou zkušenost...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 20:51 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Sviště
Souhlasím s tím, co napsala žanda, podle mě by to chtělo "zahustit" bobek, aby se anální žlázky pravidelně vyprazdňovaly. Omezila bych těstoviny s konzervou a místo toho bych několikrát týdně dávala kosti. Syrové. Buď velké hovězí kloubní hlavice na okusování (jako zubní kartáček po jídle), nebo místo jednoho jídla kuřecí skelety, ty jsou měkké a neublíží ani psu zvyklému na granule. A ke skeletu trochu masa, aby neměl jen holou kost, ze začátku radši jen míň kostí a víc masa a postupně můžeš kosti přidávat, až uvidíš, jak na ně reaguje.
edit: to vše samozřejmě po vyřešení aktuálního zánětu, jako určitá prevence opakování
|