| Autor |
Zpráva |
Sviště
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 09:24
- Nahlásit
Ahoj, mám dotaz. Mám fenku Goldeňáka a už asi tři roky za sebou začne v prosinci pouštět podsadu. Vždycky to trvalo tak cca měsíc a část podsady jí vypadala a pak zas dorostla. Předtím standardně přechlupovala vždycky na jaře, kdy jí podsada postupně vypadala, takže na léto měla jenom horní dlouhé chlupy, až do loňska (2012).
Letos jsem ale na mrtvici, protože v létě podsadu vůbec neshodila, zato teď to vypadá, jako by vylezla od holiče. Všude po ní zůstávají chlupy a je to jako bych z ní tahala vatu (takové trsy jí vypadávají). Na zadních nohách jí zůstala jenom letní srst, tak se bojím aby jí nebyla venku zima. Asi jí to sleze komplet všechno a já se bojím, aby to nebyla nějaká nemoc. Jinak je naprosto normálně divoká, dobře žere aj vylučuje.
Je to dvorečkový pes, ale spí v kotelně, kde je elektrický kotel aj obyčejný, takže teplota je tam tak chladnější pokojová. Denně si ji večer beru na 2-3 hodinky do bytu, abysme byly spolu. Chvilku si hraje, pak lehne a zbytek času prospí.
Granule má Imaginy, takže snad to není špatná strava. (
Je to normální, aby mi pes takhle pelichal v lednu? Máte podobné zkušenosti?
Díky
|
petl
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 09:27
- Nahlásit
já mám kolie, a letos jako by se domluvily, držely přes léto zimní srst a začaly masívně línat začátkem prosince. Jsou prostě trhlý
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 09:31
- Nahlásit
Mám také zlaťocha a líná jako zběsilý také už cca od prosince, bude z něj za chvíli plešingr ) Někde jsem se dočetla, že prý psi línáním nereagují ani tak na teplotu jako na délku dne, tak nevím...Přidávám mu biotin.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 10:44
- Nahlásit
Je to normální, aby mi pes takhle pelichal v lednu
to nevim ,ale máme to tak myslim každej rok..momentální stav napovídá,že utekla na poslední chvíli z pokusnýho ústavu ..strašný prostě
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 13:12
- Nahlásit
Já mám také zlaťáky, ale všichni jsou normálně v srsti. Línali standartně na podzim, teď mají srst krásnou.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 13:15
- Nahlásit
Mě tady pelichají 4 psi už od prosince.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 14:04
- Nahlásit
I moje čuba je teď lysec, vypadala jí úplně všechna podsada, kterou držela i přes horký léto. Taky nevim, proč zrovna na zimu je to holoprdelník...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 14:10
- Nahlásit
Mně pokaždé Bára (BŠO) línala na jaře a na podzim, letos poprvé za devět let začala vylínávat až ke konci prosince, a to po velkých mapách celá podsada, prostě děs běs a je taky taková "holá" protože nová podsada teprve narůstá, takže letos je nějakej divnej rok co se týká línání i u nás doma.
|
Sviště
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2013 21:33
- Nahlásit
Tak pelichání se jakš takš zastavilo a vypadá to, že už se klube aj nová podsada, každopádně pejsa baští jak divá, takže buď potřebuje nabrat buď tuk nebo živí nové chlupy. Houby vím, co se z toho vyklube. Teď pojedem navštívit pana veterináře se zánětem análních žláz (jsem z toho na mrtvici, protože naposledy ho měla na konci října), tak doufám že to přestojí pejsa tak jako posledně. Naštěstí mi nepluje prášky a papá je jako vzorný pacient, tak snad to rozeženem antibiotikama a pak budem vymejšlet co dál, aby se to neopakovalo (nejlíp vůbec, ale to bez operace asi nepůjde :cry .
Každopádně děkuju vám všem, co jste se mi tu ozvali, protože mi to moc pomohlo překonat tu moji paniku, že pejse je něco co by jí být němělo.
|