Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Na co umrel?
Autor Zpráva
duli
Člen
# Zasláno: 12 Led 2013 02:53
- Nahlásit

Pred silvestrem mi umrel pes.

Cca kolem 11 vecer vybehl z postele a zacal se chovat divne. Neposedel nepolezel trepal se a dychal z vyplazenym jazykem. Jelikoz je to stresar a mel 10 let (RR) tak jsem si myslela ze slesel nekde neco bouchnout (mel silne reakce na strelbu a vsem podobnym ranam) bylo pred silvestrem tak jsem myslela ze asi petarda......

Jelikoz mu pak trma nejakou dobu nez se uklidni tak jsem si s nim sla lehnout do jineho pokoje. Pes byl neklidny porad se vrtel, trasl a dychal a asi ve 2 rano zacal i poknouravat... Jelikoz knucel bez priciny celych 10 let tak jsem tomu moc nevenovala pozornost, nehlede na to ze jsem byla unavena a usinala.....

Asi ve 4 jsem usla uplne pac si pes sel lehnout do chodby a vzbudila me az rana v 6:30 kdy pes spadnul....vyletela jsem za nim, stal s rozjetyma nohama a mel silene nafoukle bricho....sla jsem rychle vzbudit muze, ale to uz s sebou pes jen parkrat zaskubal a byl konec.

Napadaly me varianty jako torze nebo neco se strevy, ale to miva snad rychly prubeh a ne celou noc ? Cca 2 dny pred tim rikal muz ze sezral maslo v igelitaku , ale hovinko mel pred smrti odpoledne naprosto v norme. Krmim masem ale jelikoz jsme byli tyden na cestach tak se krmilo granulema, ale i pres to byl celkove odpad v norme.

Kdyz nad tim tak premyslim tak mi prislo divne (bohuzel jsem si to ndala do souvislosti) ze cuba asi hodinu pred tim nez zacal pes nervit utekla a zalezla pod stul a nechtela za nim zpatky.

Byl to vvzdycky posuk a dal mi ten nejhnusnejsi darek v zivote, jelikoz umrel na moje narozky. Jedine cim se utesuju, je ze to misto kde jsme byli mel moc rad a mohl se vyvalovat ve vlastni posteli a ujidat od stolu. A lisky mu ted chodi davat dobrou noc ( mmch uz nekdo pochovaval 45kg psa v mrazu? )

Cc posledni mesic pes pokaslaval, tak me napadlo neco od srdce? Ale s prestavkama kaslaval kazdou zimu a po jitrocelaku to vzdy preslo

Diky za kazdy nazor....

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Led 2013 12:16
- Nahlásit

Tak jistotu ti dá akorát pitva a vet, ale podle mě to byla torze.

moll
Člen
# Zasláno: 14 Led 2013 09:46
- Nahlásit

torze s pomalým nástupem - my našeho psa operovali ve stadiu "náběh na torzi" dvě hodiny po rozpoznání příznaků - neklid, třes, snaha zalézt někam do úkrytu, snaha o zvracení, zvětšující se břicho....

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 14 Led 2013 12:31
- Nahlásit

Souhlasím s torzí, nemusí mít vždy jen rychlý postup.

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Led 2013 15:18
- Nahlásit

Torze, jednoznačně. Chudák, musel mít velké bolesti.

mac1
Člen
# Zasláno: 14 Led 2013 15:42
- Nahlásit

To nerada čtu, pes musel trpět a tohle Byl to vvzdycky posuk a dal mi ten nejhnusnejsi darek v zivote, jelikoz umrel na moje narozky .., to raději ani nekomentuju

duli
Člen
# Zasláno: 14 Led 2013 20:55
- Nahlásit

moll

Ale on zadne pokusy o zvraceni nemel. Ani jsem nepozorovala ze by se mu nafukovalo bricho. Jelikoz je torze pro me strasak tak jsem mu bricho pozorovala a co jsem cetla tak vzdy pes neco zvracel.

Bezesnych noci jsem s nim mela spoustu kdy se mu jako by navalovalo a jedine co pomahalo polozit ho na bok a obejmout aby furt neco neolizoval a tim by se mu vic navalovalo. Sem tam ho trapily "stavy" a spravil to suchy rohlik a klidne lezeni.

mac1
Sry ale nesud vetu vytezenou z kontextu....byla to spise snaha pro me celou situaci odlechcit....zivot s nim nebyl jednoduchy a 10 let nas jenom omezoval. Coz neznamena ze jsem ho nemela rada. Myslim ze s jeho povahou by se u vetsiny lidi dozil max 2 let a byl by ukoncen injekci.....takze slovo posuk ho vice nez vystihuje....

LucieS
Člen
# Zasláno: 14 Led 2013 21:00
- Nahlásit

No, za většinu psích problémů může buď absence správné vet péče (zdraví) a špatná výchova (povaha)...
Ale nechci soudit ani hodnotit, teď už to stejně nemá smysl, pes je po smrti...

Každopádně všechny příznaky sedí na torzi.

Dáška
Člen
# Zasláno: 14 Led 2013 21:02
- Nahlásit

duli
10 let nas jenom omezoval.
Tak tohleto je strašně smutný teda...

duli
Člen
# Zasláno: 14 Led 2013 21:14
- Nahlásit

Dáška

Jen nazyvam veci pravymi jmeny.....mi osobne to nijak extra nevadilo...Ale manzel se na to diva jinak. Tim nerikam ze ho nemel rad, jen mu proste napr chybi poradna dovolena a psa bohuzel nemel kdo pohlidat.

A to je jen jedna z mnohla, mnoha veci.

Mel se velice dobre

duli
Člen
# Zasláno: 14 Led 2013 21:20
- Nahlásit

Pokud to vsechno vypada nejspise na torzi, tak tyhle priznky jsou nezapomenutelne.....doufam ze se mi to jinemu psovi nestane....mam jeste 2 cuby

Bandy me toho strasne moc naucil o psim chovani a povaze a bohuzel mi dal i tu zkusenost nejsmutnejsi....

worick
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 00:13
- Nahlásit

duli
torzi jsem sama nezažila, ale co jsem načetla o zkušenostech s ní, tak tohle byla jasná Asi měl něco v tom břichu špatně, mohla dojít daleko dřív, ale vždycky jste to nějak zvládli...teď se to ,,samo" už nespravilo...Je mi líto
10 let nas jenom omezoval.
Tak tohleto je strašně smutný teda...
Jen nazyvam veci pravymi jmeny.....
- ano je to tak, ale většina lidí tady jsou ti opravdoví pejskaři, co psům obětují většinou veškerý volný čas, což bych si o tobě s dalšíma dvěma fenama myslela taky...a ty vás neomezují??
Já mám psy dva, jejich pořízení předcházelo rozhodnutí, že nechcem děti a taky jsme zvažovali pro a proti - co všecho se změní a co všechno psům obětujem (stejně jako bych se rozhodovala u těch dětí )
Jezdíme na jednodenní výlety(se psy ) ale dovolenou, potažmo dovolenou v zahraničí, u moře - tak tu jsme odpískali. Ale my toho procestovali předtím hodně...tak teďka holt nebudem

duli
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 10:15
- Nahlásit

worick

worick
Samozrejmne ze vsichni psi me omezuji. Cuby me omezuji v tom vitanem slova smyslu, je to muj konicek, delame sportovku jezdime na kolobce atd....ale jsou nekonfliktni, neni problem je zavrit do klece nebo je nechat s kymkoliv o samote.

RR byl "nevyrovnany psychopat" s nama mazel ale nesnesl jakykoliv cizi vliv a bez me pritomnosti se z nej staval trosku tyran. Na rodinu kterou znal od mala a miloval ji, stejne mu obcas hrablo a kousal. Poslednich par let byl ve stresu z cehokoliv. A za tech 10 let jsem se nemohla pakrat nepodridit muzovu prani mit dovolenou bez psu (jinak s nami cestuji kamkoliv a to je teda stehovani narodu ) Takze jsem jezdila pres celou republiku do psiho hotelu ktery jako jediny se mi zdal ok, ale pes to neskutecne tezce snasel a napadal osetrovatele kazdy den

Tohle to je to omezeni ktere mam na mysli, nemoci se soustredit na nic jineho nez na nej aby byl neustale pod dozorem, kdyz na cuby tohle potreba neni.

Tezko se to vysvetluje

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 10:34
- Nahlásit

duli
Tezko se to vysvetluje
já tě trošku chápu v tomhle..život s psychopatem neni lehkej a pes může bejt psycho zrovna jako člověk..a ne každej to s nim vydrží až do jeho konce,hodně takovejch psů končí blbě..
to je k tomu omezení,k průběhu tý noci se nevyjadřuju..

Deryl
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 09:24
- Nahlásit

S největší pravděpodobností to byla torze.
Kdysi mi takto zemřel dobrman a bohužel také bez pomoci, což považuji za jednu z nejkrutějších smrtí. Byla jsem zrovna mimo a hlídala ho moje babička. Žaludek se nafukuje, nafukuje, až praskne, pes si strašně vytrpí.

elissa
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 11:13
- Nahlásit

duli neni problem je zavrit do klece
RR byl "nevyrovnany psychopat"
jen doufám, že tvý fenky nejsou RR, protože zavírat RR do klece za to by měl být trest smrti...
pokud byl takovej jak popisuješ tak 1) z hodně hodně špatnýho chovu (a pochybuju, že to by udělalo tolik) 2) totálně špatnej přístup asi už od mala.
RR je úžasnej pes, speciálně mužskýho pohlaví, věrnej, klidnej (někteří napadají psy, to ano), bohužel si ho stále častěji pořizují lidé, kteří by si ho rozhodně pořizovat neměli.
To neber jako kritiku ale konstatování.
A ohledně tý osudný noci... snad jen... no comment. chudáček.

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 14:31
- Nahlásit

elissa

RR je úžasnej pes, speciálně mužskýho pohlaví, věrnej, klidnej (někteří napadají psy, to ano)

Hezká věta. Asi většinou potkávám ty, kteří si ho neměli pořizovat.

elissa
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 14:37
- Nahlásit

Walda
Hezká věta. Asi většinou potkávám ty, kteří si ho neměli pořizovat.
určitě. však já taky, skoro každý den. a je mi jich líto. těch psů teda ne pánů. přitom ve správnejch rukách je to supr pes. Náš RR nikdy psa nenapadl, ale takový jsem za život znala tak 3-4. Mě osobně kousnul cizí RR, ale vím, že to nebyla chyba psa, ale spíš jeho pána. Hrozná škoda pro plemeno, získává zbytečně špatnou reputaci.

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 14:51
- Nahlásit

elissa

a je mi jich líto

Mě taky. Jestli by jim nebylo líp v Africe. Pár jsem jich pomáhal cvičit, dalo se to s nima, ale stejně si myslím, že v Africe by jim bylo líp.

elissa
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 14:58
- Nahlásit

RR neni klasickej cvičákovej pes, má dost vlastní hlavu. I když znám perfektně vydrilovaný RR, ale to musí dát fakt fušku. Pro mě to je a vždy bude nejkrásnější a nejchytřejší plemeno. Uznávám, měli jsme štígro na fakt "dobrej kus"

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání