| Autor |
Zpráva |
Megan
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2012 01:02
- Nahlásit
Prosím o radu - mám 13letou fenku WHWT, je vykastrovaná. Cca 3 měsíce zpět začala mít tyto problémy: Začala hltavě pít, naráz celou misku, ačkoliv dosud pila průběžně. Dříve vypila tak 2 misky denně, teď to odhaduji na 4, začala jsem redukovat to množství - úměrně tomu začala i čůrat. Chvilku po vypití se musí venčit. Byli jsme u vet. (s oběma problémy), udělal jí testy na cukrovku, to je v pořádku, dále ultrazvuk břicha. Na moč. měchýři nic nenašel. Druhý problém je strašlivé škroukání, spojené plynatostí a občas bolestmi břicha/žaludku. Stane se, že začne výt a pak zvrátí žrádlo. Navečer se jí břicho strašlivě nafoukne, musím jí ho pomasírovat, pak si několikrát mohutně pšoukne a uleví se jí. Zácpu ani průjem nemá, snad jen častěji kaká, ale vypadá to stejně jako vždy. Když jsem doma, tak jí to bříško pomasíruji častěji, ale chodím do práce. Dostali jsme nějaké ATB, už nevím název, ale nezdá se, že by jí bylo lépe. Vyzkoušela jsem kys.zelí, kdyby jí něco uvízlo, aby to vyšlo, to nezabralo. Teď jsem také zkoušla živočišné uhlí a laktobacily, také bez, dle mého, výraznějšího zlepšení. Krmím pořád stejně, změnou stravy by to být nemělo. Odčervuji pravidelně. Zkusit znovu na vet., nebo má někdo nějakou zkušenost? Cpát do ní chemii jako do pokusného králíka se mi nechce, přeci jen má už nějaký věk. díky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2012 01:19
- Nahlásit
Megan
Nejsem vet, ale bala bych se Cushingova syndromu - vygooglis toho dost. Zmen veta a nech udelat radne rozbory krve.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2012 08:54 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Megan
Zvýšené pití a zároveň problémy "v břiše" by mohly poukazovat na Cushingův syndrom, ale je možné, že spolu ty dvě věci třeba vůbec nesouvisí. Já bych rozhodně požadovala rozbor krve - zaměřit se na ledviny, cukr, pokud nelitujete peněz, tak komplexní biochemii. Může se tak odhalit i Cushing, i cukrovka, případně problémy s ledvinami atd...
Edit.: Podáváním laktobacilů nic nezkazíte, pokud nechcete kupovat "chemické", podávejte aspoň trochu bílého jogurtu k porci krmení. Těmi ATB se poměry ve střevech pravděpodobně jen zhoršily.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2012 09:04
- Nahlásit
Megan
udělal jí testy na cukrovku
Nechal jí dělal krevní testy? Nebo jen z moči? Ty z moči pomocí testovacích papírků nejsou zcela průkazný...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2012 11:30
- Nahlásit
Megan Cpát do ní chemii jako do pokusného králíka se mi nechce, přeci jen má už nějaký věk. díky Tak k vetovi určitě,ale nám na podobný příznaky(nadýmání,častější bobky,zvracení štávy náký žlutý )děsně pomohlo todle přírodní (ovšem pakůn má asi alergii doted nevim na co,krevní testy taky negativní vyštření moc a nic se neprokárzlo) sme vyzkoušly taky kde co a todle jakžtakž pomohlo,ale de voto zjistit co jí je jen timdle se snad nic pokazit nedá je to přírodní bez chemije(aspon to píšou a nám to fakt pomohlo zlepšení cca o 60%) http://www.zoohit.cz/shop/psi/doplnkove_specialni_ krmivo/zaludek_streva/hokamix/123174
|
Megan
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2012 16:43
- Nahlásit
Díky, zkusím jiného veta, na cukr jí bral krev .... kdyby nebyla kastrovaná, tak bych to pití vody chápala... přeci jen, je to babička a moje zlatíčko..... zatím jsme moc nemocí neřešili, je to pohodový psíček. Laktobacily jsem jí dávala co mám pro sebe z lékárny, protože jsem alergik a moje střeva dostávají pokouřit .... Ona je mlsoun a zhltne mi téměř cokoliv, ale nezdá se mi nějaké zlepšení, zkusím laktobacil znovu i s jogurtem a po novém roce vyrazím, co se dá dělat.
|
Megan
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2012 16:59
- Nahlásit
teda teď jsem si to vygooglila, jsem celá pryč.... achjooo
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2012 17:25
- Nahlásit
Megan
No, bohužel u WHWT je ten cushing pravděpodobný. My nedávno veškerá vyšetření na cush. absolvovali. Nech udělat alespoň krevní vyšetření přímo na cushinga, protože pokud ho má, tak cushing může způsobovat falešně pozitivní výsledky na obsah cukru v krvi a nedostatek thyroxinu, často je proto pes místo na cushinga léčen na cukrovku a nedostatečnost thyroxinu místo na cushinga. Tak držím palce, ať ho nemá. Ale i tak je alespoň jeden lék, Vetoryl, na kterém může v pohodě žít a i se zlepší psův stav skoro k normálu.
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2012 17:28 - Změnil/a: Cigi
- Nahlásit
Megan
teda teď jsem si to vygooglila, jsem celá pryč.... achjooo
Nezoufej, Vetoryl fakt pomůže. Pak ještě záleží, jestli je příčinou nádor v hypofýze nebo v nadledvinkách. My byli u MVDr.Vepřeka v Mimoni, můžu ho vřele doporučit.
|