| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2012 22:55
- Nahlásit
Mám poměrně čerstvý a nepříjemný zážitek s veterinární klinikou Erika na Palmovce. Pokud tam chodíte, nebo někoho znáte, tak si to přečtěte a asi bych doporučila vám i vašim známým chodit jinam.
Popis je dost emotivní (kopíruju ze statusu na FB, který jsem zplodila před pár hodinami a upravuju jen mírně, nemám sílu to psát znovu) a netýká se psa, ale kočky - věřím, že mi oboje odpustíte.
1.12. jsme vezli kočku na veterinu na Palmovku kvůli dehydrataci, řekli, že kočka žloutne a udělali krevní testy (močovina, ALT a AST) - výsledek - špatná játra. V pondělí ji pustili z kapaček a dali nám domů atb, v pátek (7.12.) kontrola - atb už skoro končila, kočka žlutá jak blatouch, prý to sleze a má akorát mít jaterní dietu. Dnes (17.12), protože je kočka pořád žlutá a spavá a divná kontrola u našeho veta - prý ještě neviděl takhle žlutou kočku, která by to přežila. Jeli jsme ještě na kliniku na krev (dneska bílé krvinky, biochemie bude zítra), zítra jedem na sono (a možná kapačky) - výsledek je, že je reálné riziko, že o ni přijdu (onkologický problém), je také možné, že má jednu z infekčních neléčitelných chorob a přijdu o všechny kočky, ještě se paní doktorka zmínila o tom, že si možná půjdem lehnout do nemocnice my dvě (paní doktorku při vyšetření škrábla), protože některé choroby (jiné než ty infekční a smrtelné pro kočky) jsou přenosné i na člověka. Nějakou příjemnou variantu nenabízel nikdo.
Otázka je, proč o tom kurva nevím už víc než 14 dní a proč nás z Palmovky propouštěli s tím, že akorát dobere atb a možná bude muset napořád mít jaterní dietu, ale jinak se nic neděje???
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2012 07:51
- Nahlásit
birma
hele já tuhle kliniku znám od doby kdy jí dr. Hron založil hned po revoluci..byla skoro první zařízení tohoto druhu..v tý době byla dobrá,chodili jsme tam.Bohužel postupem času se z ní stala noční můra,poslední osobní zkušenost mám s kastrací feny cca před 12 lety a pak asi o 4 roky později s tim nejhorším co může pejskaře potkat..v životě mě tam nikdo už neuvidí,mnohé další zkušenosti mých známých to jen potvrzují,takže za mě nikdy už prostě.
Doufám,že to tvoje kočka zvládne.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2012 08:00 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
Hele a nemůže to být žloutenka? Známá to teď měla u naháče, vypadal takhle
Jinak jsem to viděla i u pacientů s rakovinou jater, že vylučovali žluč kůží. Tak držím palce, aby to nebylo nic infekčního.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2012 08:15
- Nahlásit
davidkova renata
taky jsem tam chodila mnoho let zpět, přestala jsem asi před 9 lety. Tohle byla bohužel krize, kdy jsem si v sobotu v 11 večer mohla vybrat mezi Palmovkou, přespáním jinde v čekárně a placením taxi přes celou Prahu. Ale už je mi jasné, že druhé dvě možnosti jsou lepší.
dejavu
Žloutenka to je určitě, jenže žloutenka je příznak nefunkčních jater (kdy jich funguje míň než 1/3) a ne nemoc, takže musíme přijít na to, proč jí ta játra nefungují a to může být nějaký zánět stejně jako rakovina, nebo ony infekční choroby. Paní s naháčkem znám po včerejšku také
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2012 08:18
- Nahlásit
No, tohle byla regulérní infekční žloutenka, tak jako u lidí, kterou způsobuje adenovirus. Více zde http://www.vakcinujisvehopsa.com/diseases/canine-i nfectious-hepatitis.asp
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2012 08:20
- Nahlásit
Jinak paní s naháčkem to popsala do PPČ, jak se jim podařilo přežít, co se psem dělala, kdyžtak tady je na ní kontakt, je nesmírně fajn https://www.facebook.com/blanca.jilkova
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2012 08:28
- Nahlásit
birma
Ale už je mi jasné, že druhé dvě možnosti jsou lepší.
no to je hrozný páč tohle řiká dost lidí co měli podobnou zkušenost..radši nikam než tam
dejavu
chudák ten vypadá ..tak hlavně že to dal.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2012 08:30
- Nahlásit
dejavu
dík, já si včera psala s paní na FB, takže od ní radu mám.
Dneska jdem na sono, budou výsledky krve, možná kapačka, takže snad budem vědět víc. Šlo mi fakt jenom o to varovat, kdyby třeba někdo hledal pohotovost v Praze...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2012 08:31
- Nahlásit
birma
ještě bych dodala že bych tyhle zcela infarktový situace,který se konaj zásadně v noci nebo o svátcích ted asi řešila zavoláním Petmedicu páč třeba nemám auto..zatim jsem slyšela jen samou chválu..
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2012 08:35
- Nahlásit
davidkova renata
tohle právě nebyla až tak infarktová situace, jen dehydratovaný zvíře. Ale mám jasno, příště jedu asi do Stodůlek (ale doufám, že příště nebude)
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2013 15:50
- Nahlásit
Tak jak to s vámi vypadá, birmo?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2013 16:51
- Nahlásit
dejavu
S kočkou dobře, zato jsem stihla ještě jeden špatný zážitek z Novovysočanské
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2013 17:07
- Nahlásit
A co to tedy nakonec bylo a jak se to vyléčilo?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2013 18:53
- Nahlásit
dejavu
přesnou příčinu nakonec neznám, jen víme, že to nejspíše není virového původu. Bere prášky a je na jaterní dietě, ke konci ledna půjdeme na kontrolní krev a uvidíme, co dál, ale žlutá už není a chování je v normě, tak snad to bude už v pohodě.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2013 20:57
- Nahlásit
birma
Jen mě napadlo, co leptospira?
Dělali jste nějaké jiné testy, než krevní obraz....?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2013 21:26
- Nahlásit
LucieS
dělali jsme akorát ten krevní obraz, ale už vypadá v pořádku, takže další budu řešit až kdyby byl špatný i příští krevní obraz
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 12:47
- Nahlásit
birma
No, leptospira se vyznačuje tím, že ji zvíře po nemoci může až rok vylučovat močí. A bude vypadat zdravě.
Proto doporučuju ty testy (my měli podezření a po přeléčení jsme je udělali, abych měla jistotu, že pes už není infekční. Bylo to negativní, takže ji buď neměl, nebo to pozabíjela správná atb).
|