| Autor |
Zpráva |
Petra
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 11:46
- Nahlásit
potřebuji poradi, mám dvě feny, Am. buldoga a Belg. ovčačku. máme veliký pozemek a když hárají tak je musím mít zavřené kuli pobíhajícím psům.Už se nám jednou povedlo že k nám vlezl pes a nakryl mi ame.čubu a musela jsem ji dát injekci a pak s toho měla oškliví zánět. poraď te mi prosím jestli existuje ňáká antikoncepce a nebo něco aby nehárely. Kastrovat se mi nechce. Děkuji za odpovědi petrarehakova@post.cz
|
kery
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 11:58
- Nahlásit
Domnívám se, že pokud feny nebudou využívány k chovu, bude nejjednodušším, jednorázovým a nejbezpečnějším a 100%-ním řešením kastrace, kterou odmítáš. Mám skoro 13-ti letou fenu malamuta, která byla kastrována ze zdrav. důvodu v 8 letech a je OK. V útulku kastrujeme všechny feny - ročně cca 20 - 30 fen, a nikdy nenastaly žádné komplikace či pozdější zdrav. problémy. K.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:05
- Nahlásit
já vím že je to nejedodušší. Na kolik ta kastrace vyjde peněz?MOc díky za odpověď
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:07
- Nahlásit
Záleží jak kde, ale tak od 2500 tisíc výš, možná mimo Prahu to bude míň.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:19
- Nahlásit
Petro a na kolik si ceníš zdraví svých psů?
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:44
- Nahlásit
No já na hodně, ja jsem se zeptala jen orientačně. Před pěti lety jsem měla problem u belgického ovčáka s vyhřezlími pl. a operace mě vyšla na 14 000 a byla jsem náramě spokojená s přístupem i se samotnou léčbou. Operace proběhla v Hradci na soukromé vet.klinice na proti lidské nemocnici. Mají to tam super a je vidět že tam mají opravdu pejsky rádi. Operoval mého psa¨" BONEDETO JOINER" pan doktor Čoudek. O rok později mě mého miláčka zastřelil místní myslivec.
Když mám něco s pejskem tak se obracím jen na Hradec. V Českém brodě jsou břídilové a tahají z lidí peníze
|
kery
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 14:11
- Nahlásit
Peťo, cena 2.500,- za kastraci je celkem dost vysoká, u nás se pohybuje v rozmezí 1.000,- - 1.500,--. Zaleží, zda se jedná o soukromého veterináře s ambulancí či přímo o veterinární kliniku, ve které ordinuje více veterinářů. Kastraci doporučuji nejen jako prevenci před nežádoucím nakrytím, ale i jako prevenci před případnými zdravotními problémy: pyometra - hnisavý zánět dělohy, nádory na mléčné žláze. Vždy je lepší kastrovat fenu mladou a zdravou než potom třeba v 10 letech právě kvůli zánětu. Operace je pak náročnější i dražší a rekonvalescence delší. Já jsem u své Daisy ráda, máme klid obě.
PS: Z důvou častého hárání a falešné březosti jsme nechali kastrovat i naši 4-letou RTW a teď je happy, už nekňučí, nenosí si hračky do boudy....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 14:13
- Nahlásit
Těch 2500 bylo za komplet péči, rozbor krve před operací, následný léky a kontroly, ale asi se to dá někde pořídit za míň
Nicméně v Praze není těžký pořídit i za víc
|
haha
|
# Zasláno: 21 Zář 2005 14:17
- Nahlásit
u nás se kastrace fenky pohybuje taky tak kolem 1500 u psa kolem 800 kč to včetně následné kontroly, některé ceny co tu od vás čtu mě opravdu děsí
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 14:19
- Nahlásit
Ahoj Kery moc Děkuji za odpověd. jsem ráda že se mi někdo ozval. Určitě to uvážím a až přestanou hárat tak se nejspíš rozhodnu pro kastraci. Moc díky. Chtěla jsem slišet víc názorů.
|
sara03
|
# Zasláno: 21 Zář 2005 15:31
- Nahlásit
Ahojky.
Mamky pesa je v pohodě.Našeho Arana nechce.Je na něj fakt jak na psa.Má čtyři vyhlídnuté nápadníky.Jeden voříšek,další kříženec a jeden docela ucházející NO.Má ale smůlu.I když je s PP.Má dysplasii.Zatím jsme ji uhlídali.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:38
- Nahlásit
kery
2500 za kastraci je hodně?? To tedy zírám. Já jsem za kastraci labradorky (bez komplikací!) dala něco málo přes 5 tisíc. Tedy včetně prubanu a následné týdenní antibiotické clony, prostě včetně všeho. No ale hlavně že čubina je v pořádku, rychle se zahojila a řekla bych že i docela "omládla". Kastrace byla ve věku téměř 9 let.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 11:16
- Nahlásit
5 tisíc je šílený, kde Vám to dělali?
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 11:24
- Nahlásit
Cena kastrace závisí hodně i na tom, kolik fenka váží - těžší fenka potřebuje silnější narkózu a to se pak odrazí v ceně. Určitě vám, co jste nechávali kastrovat, fenku před operací vážili nebo se vás ptali, kolik váží, a podle toho pak vypočítali množství potřebné látky. Pak bude také asi rozdíl v ceně podle toho, jaká látka se při narkóze použije. Taky, jak tu psali ostatní, záleží na tom, co vše je v ceně zahrnuto (např. pooperační péče, vytahování stehů-pokud nejsou samovstřebávací, kontroly, antibiotika...).
Já si jen matně vzpomínám, že jsem za kastraci své 35kg fenky platila něco přes 3.000 Kč (v Praze), a bylo to čistě jen za operaci bez "léků na doma" a následných prohlídek. A neměla jsem pocit, že je to moc.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 11:35
- Nahlásit
Včera jsem mluvila s vete. a on mi řekl že se se vším všudy vejdeme do dvou tisic, a to čuba váži ke čtyřiceti kg. a druhá že bude lavnějši protože váži dvacet kg. Tak to nejspíš absolvujem ale nejdřív dám jednu a až se uzdraví tak druhou. Najednou se bojím.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 11:37
- Nahlásit
Petra
Aj ja by som to tak urobila Drzim palce, nech to dobre dopadne!
|
haha
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 12:09
- Nahlásit
Petra
taky bych je najednou nedávala,lepší mít na starost jednu , než dvě.Dopadne to dobře , uvidíš,zotaví se z toho rychle,tři , čtyři dny a měla by být dobrá.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 12:10
- Nahlásit
Petra
No je to soukromá klinika v Podkrkonoší, nechtěla bych to tu konkretizovat a rozviřovat jakože jsou drahý, chodím tam se psy pořád a jsem spokojená, mají ke psům výborný přístup, ke štěňatům mi jezdili domů, prostě všecko fajn. Slyšela jsem už víckrát, že jsou dražší, ale zase za tu spokojenost to stojí a máme to blízko. Ta kastrace byla pravda zatím jediná vážnější věc, co nám tam dělali (jinak vlastně pořád jen očkování, razítka před výstavama atd. a péče o březí fenu a vrh a pár banálních malých úrazů atd.) . Fena má asi 37 kg, stehy byly vstřebávací.
|