Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Rakovina ledvin u pejsků
Autor Zpráva
Larisa
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 17:16
- Nahlásit

Zdravím, chtěla bych se optat, zda máte někdo zkušenosti s rakovinou ledvin u pejsků. Zda se někomu podařilo svého pejska vyléčit. Naše křížená labradorka (10 let) ji má, a tak se snažím sehnat co nejvíce informací, abych ji mohla pomoct a byla tu s námi co nejdéle

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 10:48
- Nahlásit

Larisa
Z čeho veterinář zjistil, že se jedná právě o rakovinu ledvin? Dělal biopsii?
Mám zkušenost s ledvinovým selháním. Ledviny jsou životně důležitý orgán, bez nich to bohužel nejde. Transplantace se u zvířat nedělá, nebo alespoň ne v Evropě. Takže jde o to jak moc je tkáň poškozená a do jaké míry ještě plní svou funkci. Dělali jste i rozbor krve?

Larisa
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 11:14
- Nahlásit

Veterinář udělal jen rozbor krve, z toho měl podezření na nádor. Sdělil nám, že bychom museli podstoupit dalších x vyšetření. Ale jelikož po 14ti dnech od té doby co fence začalo být špatně se sama zlepšila a už nebyl sebemenší problém, tak jsme to dále neřešili a byli rádi. Jenže právě teď se to vrátilo. Rozhodli jsme se tedy dojít za léčitelem, aby fenka nebyla ještě k tomu vystresovaná z veterináře. Vím, že někdo na to nevěří, ale my s ním máme dobré zkušenosti. Ten nám sdělil, že fenka má nádor na ledvinách. Doporučil nám přírodní kuličky sulfurica. Tak léčíme na přírodní bázi, jak se dá Přitom fenka nebyla nikdy nemocná...až teď. Vypadá zdravě, jako by ji nic nebylo..blbne a lítá..pořád má jiskru v oku..

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 11:28
- Nahlásit

Larisa
Sdělil nám, že bychom museli podstoupit dalších x vyšetření. No právě... myslím si (ale jsem laik), že rakovina ledvin by se dala potvrdit právě jen z biopsie. To bych psovi, obzvlášť pokud má 10 let, já dělat nenechala. Ať už je tam co chce... A nedoporučil veterinář držet třeba ledvinovou dietu?

Larisa
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 11:56
- Nahlásit

Bohužel nic takového..
Léčitel nám akorát doporučil ty kuličky sulfurica (na zpomalení nebo zastavení růstu nádoru) a heřmánkový čaj na pročištění a řekl, že je to individuální, takže neví jak hodně to naší fence pomůže.
Právě proto se snažím zjistit nějaké informace tady, jestli někdo s tím třeba nemá nějaké zkušenosti.
Hledala jsem už ledvinovou dietu na internetu, ale každý píše něco jiného a bojím se, abych fence ještě více neuškodila.

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 12:35
- Nahlásit

Larisa
No a veterinář doporučil tedy jaký další postup?

Houšková
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2012 11:38
- Nahlásit

Nám vyléčila fenu NO od rakoviny čínská medicína.

mischele
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 20:26
- Nahlásit

Dobrý den,
jak se to u vaší fenečky projevilo?
Mám fenku a čas od času knučela,tak mi to bylo divné a šla jsem na veterinu a tam na nic nemohla veterinářka přijít,až pak na sonu viděla,že jedna ledvina změnila tvar a snad i polohu a na sonu měla černé šmouhy a ta zdravá byla bílá..krev měla v pořádku.Neřekla mi přesně co jí je a že když má krev v pořádku tak jí tam necháme,jinak by musela ven.Ale ted ji to zase bolelo,ráda bych jí nějak pomohla,chtěla bych vědět co přesně jí je...Na bolest nám doporučila algifenový kapky..Jiné problémy nemá,v létě ještě podstoupila operaci mléčných žláz..
Děkuji předem za odpověď,jestli jste se s tím někdo nesetkal..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání