Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pravidelně ráno zvrací žaludeční štávy
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 13:13
- Nahlásit

Fifinstein
Já,jsem o Barfu přemýšlel už dříve, ale přítelkyni se hnusila ta představa krmení syrovým.Nicméně v tédle situaci jsem ochoten udělat "cokoliv" aby bylo malý dobře, takže estetika stranou.

Ehmmmm.... o estetiku ani tak nejde, horší je smrad.
Doporučuju empaticky pořídit separátní psí ledničku .

RaduM
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 13:31 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit

Fifinstein
Famosan, který jsme dostali předepsaný, tak ten skutečně funguje pouze jako pastilky rennie u lidí

No myslim že ten Famosan funguje stejně jako Famosan u lidí Pár let zpátky jsem ho dostala předepsaný, když jsem skoro nemohla jíst, protože po každém jídle se mi udělalo nevolno, ale nezvracela jsem. Famosan zabral jen do té doby, než mi došel. Pak mi pomohlo 14 dní diety na to, abych se dostala zpět do normálu.
V podstatě zabraňuje té nevolnosti a zvracení, takže ať už je příčina jakákoliv, jen to potlačí ten následek, ale nic to neléčí dle mé zkušenosti.

Vero
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 14:04
- Nahlásit

Fifinstein
Já se na to dívám nekriticky optikou svýho aktuálního případu- ale vyvozuju z něj ponaučení pro všecky příště:
- prohmat břicha je metoda na houby, pokud se nic nenajde, vůbec to neznamená, že tam nic není
- léky proti nevolnosti zaberou asi na jakoukoli příčinu a tím tu příčinu taky případně nebezpečně zakryjí
A je mi divný, že popelnice najednou z ničeho nic má potíže s jídlem.
Tím vám nechci vnucovat naši blbou verzi předmětu, ale buďte opatrný, nevylučujte to z možností.

S kostmi opatrně, zacpat psa na noc kostmi asi na ranní nevolnost moc nepomůže.

Fifinstein
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 15:17
- Nahlásit

Vero+RaduM: A co mám tedy u Veta. požadovat za vyšetření pokud se bavíme o předmětu ? Příjde mi divné, že mi tedy nenabídli resp. neprovedli nic dalšího, měl jsem za to, že vědí co dělají. Jsem znejistěl

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 18:09
- Nahlásit

Fifinstein
co mám tedy u Veta. požadovat za vyšetření
Ono vždycky záleží na vetovi. Jeden "rád léčí" a nabídne taková vyšetření, která jsou až zbytečná. Jiný zřejmě po osobních zkušenostech přeléčí "to pravděpodobnější", místo aby vůbec něco vyšetřil. Pro klid duše sono, rentgen. Před barfováním možná ještě biochemii krve, ale jde o to, co peněženka unese

RaduM
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 08:31
- Nahlásit

Fifinstein
Nemusíš být všeznalý a požadovat konkrétní vyšetření, myslim, že když jen vyjádříš podezření na předmět, vet bude vědět co dělat

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 10:50
- Nahlásit

corgi
Ono vždycky záleží na vetovi. Jeden "rád léčí" a nabídne taková vyšetření, která jsou až zbytečná. Jiný zřejmě po osobních zkušenostech přeléčí "to pravděpodobnější"

Přesně takhle to myslím je, a tu odpovědnost nakonec má jen a jen majitel, rozhodnout, jak moc věřit, když sám nemá ty znalosti

Fifinstein
Zkus říct vetovi, jakého podezření jsi nabyl a proč, co ti nabídne, nebo to konzultovat s jiným vetem.
A fakt jsem nechtěla případně zbytečně strašit, jen sdělit zkušenost.

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 10:53 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Fifinstein
No a - tu krev nakonec vyšetřovali, nebo ne? Nějak jsem se v tom ztratila.
A alergie na kuře je potvrzená, nebo jak to víte? reakce na granule nemusí nutně znamenat alergii na kuřecí maso (ale trochu jsem se teď v tom ztratila, možná jsem něco přehlídla)- třeba na rozdrážděný žaludek je potřeba měkká mokrá strava, ne granule jako takové.

Fifinstein
Člen
# Zasláno: 3 Led 2013 22:40
- Nahlásit

Dobrý den všem.

Takže resume naších potíží.

Asi to byl ten předmět, který se nám podařilo nějakým způsobem zlikvidovat/vyloučit.

Vše se upravilo a už nemáme obtíže. Aktuálně přecházíme na přirozenou stravu, a je to fajn.

Takže další příspěvky asi v jiných fórech

Děkuju všem za příspěvky a rady.
Fif

Vero
Člen
# Zasláno: 4 Led 2013 17:51
- Nahlásit

Fifinstein
Vše se upravilo a už nemáme obtíže

Simona595
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2015 08:53
- Nahlásit

Dobrý den,
konečně první stránka, kde má někdo podobné obtíže, jako já se svým 9 měsíční hafanem. A jelikož už si ani veterinář neví rady, ráda bych věděla, jestli náhodou někdo nemáte uplně ty stejné zkušenosti.
Začalo to ve 3 měsících, pár týdnů nato, co jsme si ho přivezli domů. Začal nám z ničeho nic blinkat, pouze žlutou pěnu. Veterinář píchnul antibiotika a byl na pár měsíců klid. Pak se to opakovalo, dostal zas píchanec a dobré, až do jeho 8 měsíců, kde už antibiotika nepomáhala. A zvracel vždy jen mezi 3 a 6 hodinou ráno. Takže jsme začli dietníma granulema, a nesměl nic jiného, ale jelikož byl zvyklý, že semtam dostane nějakou dobrůtku, 2x jsme ho neuhlídali. Jednou snědl rýži, v noci blinkal, potom zase něco sladkého, a nic se mu nestalo. Jenže zvracení přišlo znova. Následovaly rentgny, jestli něco nemá v žaludku. Nic. Dostali jsme prášky na epilepsii. Pomohlo to tak na 3 dny. Pes samozřejmně přestal žrát, protože mu jen granule nechutnaly, takže aby toho nebylo málo, k zvracení začal i hubnout a už to nebyl ten pes, co býval, úplně se nám ztrácel před očima. To už bylo na mně moc, tak jsme po dohodě s veterináře začli dávat i ryby a maso a začal užívat famosan. Pes zas trochu oživl, ale zvracíme pořád. Poslední možností je gastroskopie, které se zuby nehty vyhýbám. Takže jestli máte někdo podobné zkušenosti a rady, sem s nimi, prosím. Už se nemůžu dívat na to, jak je po nocích vyřízený. A já s ním.
Předem děkuji

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2015 16:49
- Nahlásit

Simona595
Zkusil bych zlehka přejít na dietu >> na kaši rozvařená ryže + (vařená) krůtí prsa << kontrolovat kvalitu surovin dle možností

mmch "jen" zvrací nebo i nějaké další problémy?

Proč píchnul vet ta ATB? Pokud k tomu neměl jasný důvod, určitě bych tam psa již nikdy nezavedl.

A proč ty prášky na epilepsii?

Nicky
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2015 22:37
- Nahlásit

Souhlas se zbrnd, dávku rozdělit na 2 dávky, ráno a večer. Po ustálení a nezvracení, postupně přidávat, po čem začne zvracet, tomu se vyhýbat.
Čím krmíte? Krmíte stejným krmivem jako u chovatele? Nám tohle dělala purina, po přechodu na jiné krmivo problémy přestaly. Je to už dlouho, co jsem to řešila, obecně kvalita granulí je dnes jinde.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání