Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / kožní nádor
Autor Zpráva
azuzajda
# Zasláno: 21 Zář 2005 10:02
- Nahlásit

Máme fenu německého ovčáka - od malička má zdravotní problémy (nejdřív alergie na trávu a pyly - dlouho jsme nevěděli, proč s nástupem jara začne ztrácet srst, dělaly se jí ošklivé a určitě svědivé boláky, pak brala vždy od jara do podzimu Prednison a měla klid, po kastraci se jí tyto problémy ztratily úplně). Letos na jaře se jí zanítil dráp, přes léčbu bohužel muselo dojít k amputaci jednoho prstu. Rána se zahojila, bohužel nyní se vedle ní otevřela další - velká boule. Veterinář (kterému dost důvěřuji) se obává, že se může jednat o zhoubný kožní nádor. Zároveň jí v noze nahmatal několik dalších ložisek. Nyní čekáme s hrůzou na výsledek histologického vyšetření. Nemáte někdo zkušenost s touhle pohromou? Je vůbec možnost léčby? Slovo "zhoubný" zní definitivně...

haha
# Zasláno: 21 Zář 2005 13:35
- Nahlásit

kdysi jsem měla boxera měl takový boule na hřbetě tekl mu z toho občas hnis , byl už dost starej na operaci, tak s tim docela spokojeně žil , ale na pohled to moc hezký nebylo, no ale to bylo asi něco jinýho.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 17:25
- Nahlásit

azuzajda
počkejte si na histolku a dál se to bude řešit podle přesné diagnosy.Bez pojmenování druhu tumoru a zhodnocení jeho biologického chování se nedá říct nic dalšího.Vyznám se v tom,nebojte,je to moje práce,jsem patolog.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání