| Autor |
Zpráva |
Lily93
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2012 14:23
- Nahlásit
Ahojky. Prosím o radu. Mám fenku je jí 12 let. Před rokem měla nádor na slezině plus ještě 3 bouličky na mléčné žláze. Doktor říkal,že ty bouličky jsou nezhoubné a že jí nijak neohrožují,ale že když jí jde dělat operaci,aby vyndal slezinu tak že jí vyndá i část mléčné žlázy s těmi bouličkami. Chtěl jí původně vyndat celou mléčnou žlázu ale to by jí musel dát větší narkózu a bylo velké riziko,že by jí nepřežila když je malý pes. Už tak operace sleziny trvala dlouho.
Před cca půl rokem se jí udělala zase boulička na zbytku mléčné žlázy(doktor mi říkal,že se jí udělá-fenka neměla ani štěnata a není kastrovaná). Jenže teď poslední dobou se začala boulička zvětšovat (to ty tři původní taky). Jenže tahle už je velká cca jako menší tenisák. Jenže problém je v tom,že vzhledem k její váze a věku si doktor neriskne narkozu a tudíž ani operaci protože si myslí,že by narkozu nepřežila. Za svůj život měla 3 narkozy a dost dlouhý.
Jsem z toho zoufalá. Co když to bude růst dál. Co s tím? Fenku to nebolí sahala jsem jí na to a nic. Děkuji všem za rady.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2012 15:35
- Nahlásit
A to by nedala ani inhalační narkózu, ta je mnohem šetrnější, sice dražší, ale obecně se doporučuje víc u probelmatičtějších narkóz...? Mmch moje čuba měla taky nádor na ml. žláze a doktor to vyndal i s cecíkem za maličkatou chvilku, byl to tedy malý nádor...
Já bych ji vzala k jinému veterináři na konzultaci, to bych nevěřila, že se s tím nedá nic dělat...
|
Lily93
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2012 16:03
- Nahlásit
Příští týden jdeme na očkování tak se na to určitě poptám. Jen jsem chtěla znát názory. Bojím se,aby jí nenavrhl uspání=(
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2012 17:24
- Nahlásit
Lily93
Hlavně bych neočkovala psa, který není na 100% zdravý.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2012 18:07
- Nahlásit
LucieS
Souhlas, u takhle stary feny, kor s problemama se jde snadno rozumne domluvit s vetem ohledne ockovani.
Lily93
Tohle se tezko na dalku hodnoti, musis posoudit ty, zda ma smysl do feny rezat nebo ji doprat co nejhezci duchod, uzit si kazdy den naplno... Stari a choroby bohuzel ke psum patri, tezko se s tim clovek vyrovnava. Zkus si sama sepsat pro a proti - co hrozi, pri operaci, co bez operace.. a dle toho se rozhodnout. Plus treba poprosit o konzultaci jeste dalsiho veta, vic hlav vic vi.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2012 20:40
- Nahlásit
Rozhodně bych konzultovala s dalším vetem, jak píše Fifi - nejlíp někde na klinice nebo u odborníka
|