Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Klostridie a campilobakterie
Autor Zpráva
jadranka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2012 12:46
- Nahlásit

Zdravím, nedávno mi uhynul mladý pejsek 7 měsíční. Začal zvracet oranžovou pěnu, jednou se řídčeji vyprázdnil ( to bylo večer ) a ráno když jsme upalovali na veterinu už nebylo pomoci. Šlo to velmi rychle. Pes byl řádně vakcinován, přesto bylo podezření na parvovirozu. Nepotvrdilo se to, avšak ve střevech se našly klostridie perfringens a campilobakterie. V plicích navíc streptokok.
Psů mám více, navíc březí fenku. Mám strach co všechno to může způsobovat a jak se toho zbavit. Nebo spíše kde k tomu pes přišel a je na místě strach o ostatní ? Co mě také vrtá hlavou je bratr uhynulého pejska který je už 3 měsíce v zahraničí u nových majitelů. Má problémy s průjmy kdy se to po přeléčení ATB vždy zastaví a pes je v pohodě, nicméně po vysazení se vše vrací nazpět Jsem z toho nešťastná. Byli na vyšetření kde se vyšetřovaly kokcidie a giardie - bez nálezu. Zaznělo však podezření na klostridie a campilobakterie. Je možné že to má v sobě pouze tento vrh ? Je možné to zlikvidovat ? Omlouvám se za možná zmatečné otázky, ale jsem už bezradná. Veterinář kroutí hlavou....

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2012 14:16
- Nahlásit

jadranka

já neporadím úplně. Mám jen malou - částečnou informaci. Campilobakterie se vyskytuje i u lidí a přenosné to je. Nicméně léčitelné a vyléčitelné. O ostatním nevím nic. Takže co se týče týhle potvory, tak to klidně celý vrh mít může, pokud to nabral doma. ale také nemusí - protože u nás v rodině se to třebas vyskytlo a já jsem to nedrapla (a nebo drapla a tělo se s tím popralo, aniž bych to věděla)

jadranka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2012 14:25
- Nahlásit

Pes v zahraničí byl léčen několika druhy ATB a vždy OK, ale za tři, čtyři dny se to vrátilo. Také jsem zjistila, že je to bakterie běžně vyskytující, ale že by to bylo takhle odolné ? A že jen oni dva bratři. Psů mám více a nikdo nic..... napsala jsem mail do Brna na výzkumný ústav veterinární, kde se právě těmato potvorama zabývají a vedou výzkum. Třeba mi poradí jak dál, na co si dát pozor a co nyní podniknout. Nicméně krmím občas syrovým masem a to byl jeden z možných příčin nákazy ( mi řekl veterinář ) Maso je vždy přemražené, ale prý to není dostačující a ty potvory to nezlikviduje. Tak teda nevím, ale to by bylo u BARFistů podle mě celkem časté, ne ? Tak jsem syrové maso raději nyní zavrhla

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2012 14:44
- Nahlásit

jadranka

Pes v zahraničí byl léčen několika druhy ATB a vždy OK, ale za tři, čtyři dny se to vrátilo

já se v tom vůbec nevyznám, ale... třebas neudělali výtěr? Myslím, že ty ATB se dávají podle výtěru? ale možná se pletu.

Tak teda nevím, ale to by bylo u BARFistů podle mě celkem časté, ne ?

já taky nevím, ale.... psi krmení normoš - tedy masem a to syrovým mají naopak mít zdravější a silnější prostředí v trávicím systému a tím pádem by si s takovouhle věcí měli poradit spíš.

A že jen oni dva bratři. Psů mám více a nikdo nic...

jak říkám, já to taky nechytla a moje drahá půle si tohleto pořídila. V závodní jídelně - takže ono to s tím syrovým masem nebude tak horký, ne? Když on si to pořídil ze stravy vařený. Takže není nic divného, že to drapli jen oni dva a zbytek nic. Oni nemuseli být tak odolní, ostatní naopak ano.

LucieS
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2012 18:55
- Nahlásit

jadranka
Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost, ale napadají mě dvě věci:
- jestli pejsek v zahraničí podstoupil nějaká další vyšetření - průjem může způsobovat cokoliv, navíc atb takhle po sobě mu odrovnají imunitu, takže pak drapne kde co
- obecně u věcí, co se vyskytují běžně, platí, že je chytí ten, kdo je nějak oslabený - má jiný zdravotní problém, slabou imunitu apod. Takže bych zkusila posílit imunitu všemi možnými způsoby.
Víc mě nenapadá .

jadranka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2012 19:43
- Nahlásit

Ano, to bylo také první co mi bylo doporučeno. Posílit imunitu u všech. Takže všichni baští Plerasan ( imunoglukan ) a navíc laktobacily na střevní mikrofloru. Ted jsem dostala odpověď z gastroenterologie VFU v Brně. Popsala jsem celý případ a požádala o radu jak dále a popřípadě co vyšetřovat. Odpověď se však celá stáčela na schéma očkování ( četnost a značka ) a na odčervování. S doporučením ted neodčervovat a sbírat trus od psů po několik dní a udělat vyšetření.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání