| Autor |
Zpráva |
oliver
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2012 22:26
- Nahlásit
Přivítám zkušenosti a řešení s problémy s prostatou u psů. Můj nyní 4,5 letý pes má skoro po roce problémy již po druhé - ukapávající krev, krev v moči, prostata není zvětšená podle UZ. Nyní bere ATB 1x denně. Díky.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 06:44
- Nahlásit
Na tohle ti můžu odpovědět já páč moji dva psy na tohle trpěly první Biško před dvěma lety se na to přišlo ano přes moč krev v moči+sperma v moči+ záněty což naznačuje na prostatu léčilo se to u něho celkém 3X, ale vet hned tvrdil na začátku, že pozdější kastrace bude si nutná a taky jo když už se to léčilo po třetí tak jsme pak řekla, že nastal čas a jdeme do toho. Teď je rok a půl vykastrovaný prostata zahojena a je klid jen je to kastrát nedalo se opravdu nic jiného dělat.
Druhý pejsek Damišek který už není mezi námi taky začal trpět na prostatu taky přes moč se to zjistilo páč krev +sperma+zánět, ale tam se jak to říkám já dalo uspat na 2roky a po dvou letech se to vrátilo tak znova nasazena léčba a znova se prostata uklidnila, nemuselo se zakročit kastrací jak u prvního pejska.
Vet tvrdil, že je to i těma háravýma fenečkama, že mám moc aktivní psy co je na tom pravdy nevím, ale sperma což naznačuje prostatu tam bylo v moči neustále hlavně u Biška a proto do došlo do stádia kastrace nedala se, jako uspat uklidnit byla i zvětšená a to hodně.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 08:20
- Nahlásit
Kolegyně z práce měla psa s opakovanými problémy, vždycky se mu zvětšení a zánět vrátil, když se kolem rozhárala nějaká fena. Nemám s tím zkušenost, ale co chemická kastrace, pokud majitel nechce z nějakého důvodu kastrovat "nafurt"?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 08:23
- Nahlásit
ale co chemická kastrace
Taky jsem se první na to ptala, když už jsem věděla, že není jiného východiska a bylo mi vysvětleno, že tohle určitě nedoporučují páč při tomhle odcházejí játra a ledviny.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 08:53
- Nahlásit
Darina1
při tomhle odcházejí játra a ledviny.
To by mě zajímalo, anžto u té chemické právě všude píšou, jak je vhodná při problémech s prostatou. Bohužel, u těchhle "hypersuper" prostředků člověk blbě hledá nějaké studie, články, které by mluvily o negativech...
|
MArk
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 14:31
- Nahlásit
Já můžu jen doporučit zkusit si zavolat odborníkům a získat další názory a varianty...doporučuju služby veterinářů na telefonu, číslo 900 34 34 03. Jsou k dispozici 24 hodin nonstop 7 dní v týdnu a jsou fakt profíci a poraděj, co jak dál. Mám výbornou vlastní zkušenost...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 15:32
- Nahlásit
MArk
kam všude ještě dáte tuto reklamu?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 04:53
- Nahlásit
corgi
Máme takového rodinného veta už 30let tak, že když on řekne, že tohle je zle a vysvětlí mi proč je to pro moje kulíšky zle tak mu věřím. Nemá problém s ničím, i kdybych chtěla rovnou BRAFovat tak prostě mi sežene ještě dodavatele s nejlepším masem a poradí kam na super ryby.
No a když se blížilo k tomu, že léčba je jen oddalující a, že stejně kluk ušatej přijde o tu svojí chloubu tak samozřejmě mě napadla i ta chemická kastrace, že by jako nebylo nic vidět, kulky by zůstaly, nebyl by takový čistý kastrát, no prostě jsme se víc přikláněla k tomuto řešení, ale vet mi hned začal oponovat, že ano klidně můžeme do toho jít jenže pozor při tomhle odcházejí ledviny a játra nemusí oba orgány najednou a současně, ale je tam velké riziko, že tyhle orgány to napadne. Ono většinou se něco chemického děje u starších psů a tam už třeba ten pejsek má tak před sebou 2až 3roky tak, že se to moc neřeší, ale u mladých bych hodně uvažovala. Taky mi bylo řečeno, že odejdou orgány, léčba hodně drahá a nejistá, ale pokud chci není problém jen mě musel upozornit na různé závažné okolnosti s tím spojené.
No a moje perlička jak jsme se bavily o různých metodách a věcech tak mě napadlo, jestli mu tam nestrčíme implantáty kuliček prý jo, když sem dost bohatá tak je nechá na zakázku pro Bišonka udělat a bude to, pak se na mě obrátil a ptá se „ Biško chodí po výstavách?“ no a já, že ne páč je bez PP tak prý co řeším nějaké implantáty?
Tak tolik co jsem vyrozuměla s toho, co mi vykládal. Jinak u toho druhého pejska Damiška kdyby nezahynul tak po čase by se taky muselo řešit co s prostatou páč jsme mu ji uspávaly, jak já říkám tak na 2roky, ale ozývala se, jenže tenhle byl výstavní a chovný.
Ještě taková věc u nás když se začalo, že kulíšci mají nějak nemocné pindíky tak to bylo, že oba dva najednou a u obou se to stejně léčilo, jak by si to předávaly a jak jsme si všimla, že není něco v pořádku? Měly oba dva růžovou moč anebo na konci dokapávaly kapku krve.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 16:20
- Nahlásit
Taky mám psa kastrovanýho kvůli problémům s prostatou a o tý chemický kastraci mi říkali to samý, že maximálně na půl roku, jinak hrozí poškození ledvin a jater.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 21:10
- Nahlásit
Darina1 Maya
To jste mě děvčata nepotěšila - tak nějak jsem si na tu chemickou myslela, až bude lišák v letech, aby nepropískal každé naše domácí hárání. Ale na jeho "chycená" játra a ledviny zřejmě bude lepší ten několikadenní stres, než tohle, jak to tak vypadá.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 07:17
- Nahlásit
corgi
několikadenní stres myslíš tím kastraci?
pokud je, stres jsem měla já, pes nikoliv..........nechtěla jsem to,ale už se nedalo nic dělat, do chemické jsem jít nechtěla.
Po 2 hodinách mi ho vrátili z vete veselýho, vítajícího,jako by tam byl na kafi......pak jsem dva dny dávala bacha,aby si nestrhl náplast-dostal otočený triko,jako kalhoty-kašlal na to, nelízal to. Za dva dny jsem náplast sundala a hlídala,aby nerval stehy-nerval..........pak mu je vyndali.
Pes byl bez problémů jak tělesně,tak duševně, já se přestala trápit obavama. Je mu dneska 11, žádný zdravotní problém s prostatou nemá a jak jsem byla zásadně proti kastraci, jsem ráda, že jsem do toho šla. Je v pohodě. Držím palce, a´t i u vás je hladkej průběh a bez nervíků.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 08:28
- Nahlásit
žanda
Hele, ono je to asi jak který pes, mě tohle taky říkali, prej za dva dny pes o ničem ani neví a můj pes to snášel fakt blbě, furt si to chtěl lízat, musel mít límec, ten druhou noc rozlámal a rozlízal si koule, břicho, stehna, měl to rudý jak vopičí prdel, takže měsíc jsme léčili zánět kůže, naštěstí stehů si ani nevšiml. Takže my to fakt měli se vší parádou.
Ale jestli ona corgi nemyslela stres při hárání.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 11:00
- Nahlásit
žanda Maya
jestli ona corgi nemyslela stres při hárání.
Myslela
Nemá teda takové ty úplně "zatmívací" stavy, že by v ty dny jen stál u dveří a vyl a nežral. Žere, hraje si s námi, ale pořád po těch dveřích kouká, jakmile k nim někdo zamíří, tak kníká, když pozná, že se půjde čůrat, tak píská neskutečně. Je to jen v ty nejhorší dny, ale stejně - játra prý nechtějí žádný stres. A když se čuba rozhodne hárat po třech měsících...
|