Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Očkovanie proti tetanu
Autor Zpráva
Kerrika
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 10:09
- Nahlásit

zdravím,chcela by som sa spýtať....mám štvormesačného hovawarta a vďaka mojej neznalosti má naočkovanú len 5kombináciu, teraz som teprva zistila že nemá zaočkovaný tetanus...jak moc (ne)bezpečné by bolo ísť s ním ku koňom,?...zuby už začal meniť, a vet povedal že to nie je nutné očkovať, čož sa mi nezdá....ďakujem

corgi
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 11:58 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

Kerrika
Co já vím, tak se to běžně neočkuje - výjimka jsou právě psi "koňáků". Pravděpodobnost nákazy je ve chvíli, kdy přijde do kontaktu s koňským hnojem, ne s koněm jako takovým, pokud si dobře pamatuju. Obvyklou vstupní branou jsou otevřené "díry" v dásních při výměně zubů, v té době je v tomhle ohledu nebezpečný i obyčejný klacík hozený na procházce a štěnětem okousávaný. Já bych své psy zbytečně ničím "navíc" neočkovala, ale to už si musí každý majitel sám se sebou vyřešit...

Edit: Např. tady u nás je mnohem pravděpodobnější borelióza, tudíž tu moji psi naočkovanou mají - tam, kde jí tolik není, je to opět zbytečné

fidalka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 17:03
- Nahlásit

Kerrika
Psa jsem na tetanus naočkovala, je se mnou několikrát týdně u koní. Ono stačí, aby pes někde na něco špatně šlápl, udělala se ranka, ani si toho nemusíš všimnou a je malér. Očkuje se 1x za 2 roky a ikdyž taky nejsem pro každé očkování, tak s tetanem si zahrávat nechci.

Kerrika
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 18:01
- Nahlásit

ja skôr teda nechápem keď som brata poslala so psom k vetovi aby ho zaočkoval práve kvôli tomu, že ho chcem so sebou brávať ku koňom tak vet povedal že to je to zbytočné...

corgi
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 18:35
- Nahlásit

Kerrika
vet povedal že to je to zbytočné
No, zřejmě se ještě nikdy nesetkal se psem, který se nakazil - jinal by asi takhle nemluvil. Rozhodně bych zašla i za jiným vetem, pokud bych měla pocit, že mým psům to reálně hrozí

Kerrika
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 18:41
- Nahlásit

ďakujem, bohužiaľ to je u nás jediný vet....skúsim to nejak ešte vybaviť, uvidíme....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 11:29
- Nahlásit

Kerrika
já si myslím, že pokud očkovat pro jistotu chceš, tak i ten váš vet ti tu injekci dá, přestože sám ji nedoporučuje, a i jiný by poradil třeba jen telefonicky nebo emailem aspon

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 16:19
- Nahlásit

cernej caj
Já zrovna řeším herpes - očkovat, neočkovat? Co vet, to jiný názor, ten "náš", kterému docela věřím, mi to nedoporučil. A to už jsem byla skoro napevno rozhodnutá očkovat. Holt každý si to musí vyřešit sám

agáta12
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 17:36
- Nahlásit

Máme naočkováno tet. Koně u nás už 60 let nejsou , ale tetanus se vyskytl ještě po 20 i 45 letech . Léčení posledního psa vyšlo na skoro 40.000,- kdyby majitel neměl našetřeno ... Od tý doby na tohle myslíme . je to hnusná nemoc a hodně bolí

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 19:46
- Nahlásit

corgi
Když to vidím všude kolem sebe, kolik problémů může taková "banalita" způsobit, tak pokud se jedná o chovnou fenu 100% očkovat.
Někteří majitelé krycích psů ani nenakryjou přirozeně, pokud nemají od veterináře potvrzeno, že fena byla vyšetřena na herpes a je ok. A nedivím se jim.
Ale jako všechno i tohle je jen na majiteli psa.

Samostatné očkování proti tetanu stojí pár korun, pes se s ním může setkat i jinde než u koní (služební psi, lovečtí - využívaní v praxi ...), ale znám i psa, který tetanus prodělal a to je "jen" pes procházkový a domácí, prostě někde na něco zřejmě šlápl ... Pes i majitelka měli kliku, že na to přišli v podstatě při prvních příznacích.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání