Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Boule u ritniho otvoru
Autor Zpráva
sparcoo
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 22:41
- Nahlásit

Dnes sem zjistil ze muj psik ma takovou bouli u ritniho otvoru a obcas nachazim na jeho chlupech vzadu krev. Mamca rikala ze to muze byt - hemeroid nebo nador. Nevite co by to mohlo byt?
V nejlbizsi dobe kontaktuju veterinare. Mam nejpis tri nebo ctyri moznosti. Za 1. nechat psa dozit, 2. poradi si stim sam, 3. rychla lecba, 4. nechat utratit. Je to takovej krizenec, mam ho v kotci na zahradce. Je venku at je leto nebo zima. Pouze s nim beham, chodim na prochazky a davam mu granule + vodu. 1 rocne ockovani. Nestriham ho, nekoupu ho (vodu nema rad).

kejtlin
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 22:46
- Nahlásit

sparcoo
to může být i obyčejný zánět análních žlázek, ale po netu aniž by psa viděl, ti nikdo neporadí....chtělo by to tu návštěvu veterináře co nejdřív

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 16:25
- Nahlásit

Bože muj, bože muj...

sparcoo
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 23:22
- Nahlásit

Tak jsme byli na veterine. Pani mi pejska pochvalila (ze je houzevnaty).

Byl to tedy zánět análních žlázek. Pani mu to vycistila a dostal antibiotika (injekcne) + leky proti infekci (Dexamethazon) + Beaplar. V jeho veku (9let), by byla jedina moznost operace.
Ale pejsek s tim muze dal normalne zit, jen je potreba 2x rocne dochazet na vycisteni. Doufam ze to nekomu pomuze

romcca
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 23:50
- Nahlásit

Nic ve zdlém, my chodíme 3x - 4x ročně, pro spoustu lidí je toto vcelku normální (pravidelná péče o anální žlázky), rozhodně ho nenecháváme hned "utratit"...

sparcoo
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 18:35
- Nahlásit

Ja jsem ale nevedel co je to. d

mac1
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 11:26
- Nahlásit

když člověk netuší, co to je, tak nějak automaticky ho napadají ty nejhorší možnosti, to je jasné . Jinka ona ta "normální, pravidelná" péče o anaální žlázy podle mě působí tak, že pak už je to prostě nutné, protože jinak to nefunguje. Takže, když my jdeme na očkování, vždy upozorním veta, že o čištění žlázek opravdu zájem nemám ( tím nepopírám, že někteří psi to někdy potřebují)

Vero
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 12:10
- Nahlásit

mac1
"normální, pravidelná" péče o anaální žlázy podle mě působí tak, že pak už je to prostě nutné, protože jinak to nefunguje

Je to i názor naší vetky.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 12:59
- Nahlásit

mac1Jinka ona ta "normální, pravidelná" péče o anaální žlázy podle mě působí tak, že pak už je to prostě nutné, protože jinak to nefunguje

Vero
Je to i názor naší vetky.

I mojí...
...Hipík to za celých skoro 17 let nepotřeboval nikdy a holky zatím taky ne...

Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 13:03
- Nahlásit

mac1
(tím nepopírám, že někteří psi to někdy potřebují)

jasně , třeba náš Bubák s tím měl problémy a žlázky se mu musely čistit...

Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 13:04
- Nahlásit

sparcoo

To je fajn, že to byla jen takováhle drobná lapálie...

romcca
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 15:27
- Nahlásit

K veterináři jsme s problémem análních žlázek šli vždy jen, když začínal být problém (pes sáňkoval či byl "cítit", velmi se tam olizoval atd.).

I špatným zásahem veterináře se dá lecos pokazit. My se psem svého času museli chodit k veterináři co 2 měsíce s tímto problémem, po změně veterináře (nový zaléčil menší zánět, který měl pes pravděpodobně dlouhodobě), který vyprazdňuje anální žlázky trochu jiným způsobem než předchozí, se nám interval prodloužil na návštěvu cca 3x do roka.

Náš pes začal mít anální žlázky plné už ve štěněcím věku...

alinko78
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 14:01
- Nahlásit

můj kamarád měl taky problémy ze svým Španělem no dělo se to až ku konci jeho života a bylo mu to i koncem . Ani pravidelní návštěvy u pána doktora nepomohly a přešlo to až do nádoru.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání