| Autor |
Zpráva |
Linda L
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 10:37
- Nahlásit
Zdravím, můj pes (PRT, 10,5 roku) má, když vstane, zatuhlý klouby. Trvá tak 20 minut, než to rozchodí. Je pravda, že klouby může mít opotřebovaný opravdu aktivním životem, byl to asi do 7 let strašnej blázen - teď posledních pár let je to běžnej hyperaktivní pes. Taky teď strávil 14 dní komplet venku mimo domov, což kloubům asi moc neprospělo (spaní ve stanu, celodenní pobyt mimo barák; byl na letním táboře)
Na doporučení veterináře jsem psisku v průběhu života kupovala kloubní výživu, ale tvrdě odmítal cokoliv pozřít. Když jsem mu to přimíchala do jídla, radši vydržel o hladu (chassoton).
Potřebovala bych poradit:
1) má cenu nějak masírovat klouby když se pes zvedá z pelíšku nebo tak něco? Jestli jo, jak?
2) jaký doplněk stravy mu dávat, aby neměl dojem, že mu usiluju o život? Existuje něco opravdu chutnýho s účinkem na klouby? Co se týče chuti, třeba něco jako Rimadyl, tím se mi pes kdysi dokázal dobrovolně předávkovat...
Předem díky.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 10:44
- Nahlásit
Koupila bych něco v tabletách a dala mu to do tlamy stylem - otevřít tlamu, tabletu až dozadu na kořen jazyka, zavřít tlamu, podržet čumák trochu výš a počkat, až polkne.
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 10:48
- Nahlásit
Ahoj, takovej jako doživotní oboustrannej teror
já se vždycky rozhodnu, že mu budu tablety denně nutit, ale poté, co je po pár dnech ožvejkaná celá rodina a naštvaný všichni včetně psa, tak to pokaždý vzdám a chondra někomu daruju. Obávám se, že z mojí strany to skončí jako další z řady marných pokusů... Nějaký alternativní řešení bych potřebovala
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 10:53
- Nahlásit
Linda L
měla jsem i něco tekutýho jako přídavek na klouby, prostě přimíchat do jídla a fertig...ale už nevím jak se to jmenovalo..určitě toho bude vic zkus pohledat na netu.
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 10:57
- Nahlásit
Fajka
To by mě bavilo a psisko by si nemusel všimnout, že mu přidávám něco do jídla, díky za tip! Kdybys prosím někde objevila co to bylo za přípravek, dej vědět.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 11:14
- Nahlásit
Linda L
Je to třeba Aptoflex a nebo se dá koupit i lidský tekutý Hyalgel. A pro kocoura jsem měla pastu co se jen mázne do tlamy tuším Colafit, určitě by to šlo dávat i psovi.
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 11:15 - Změnil/a: fidalka
- Nahlásit
Linda L
Já mám dobrou zkušenost s přípravky od Orlingu, ale u koní ( ikdyž výsledkem bylo zhruba 1000% zlepšení pohybu u starého koně ), přípravky ve formě biosolu mají i pro psy: http://www.orling.cz/cz/veterinarni-produkty/produ kty-pro-psy-1249379430/?page=0
edit: myslím, že ani tablety nemají, jen biosol a prášek..
druhou firmou, na kterou nedám dopustit je Phytovet, ti mají jen čisté bylinné směsi: http://www.phytovet.cz/cz/vypis_vyrobky/2-bylinn-p pravky-pro-psy.html
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 11:17
- Nahlásit
Maya
fidalka
Děkuju za tipy!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 11:33
- Nahlásit
Linda L
Jeste me krom ruznych pripravku napada, ze u starsiho pesana je hodne dulezity teplo. Zkus mu do pelisku davat termofor nebo petku s teplou vodou na noc, radne ho oblozit, hlavne at zadnej pruvan nechyta.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 11:49
- Nahlásit
Maya
Linda L
Je to třeba Aptoflex
jo to bylo vono
mě dokonce přišlo, když sem to chrstla do granulí že mu ty granule chutnaj víc než bez toho tak myslím že by nemusel protestovat ani ten tvůj
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 15:34
- Nahlásit
Linda L
já jsem pořešila problém s pozřením různých tablet tak, že psiska to vždycky s jídlem vyplivky a basta, z kořene jazyku to vydolovaly taky ven, a já na to vyzrála, paštika s pečeným masem se to jmenuje a tu zbožňujou, vtlačím tabletu do paštiky, oni to spolknou celý, protože ví, že není třeba kousat a vůbec nikdo nezjistí, že uprostřed byla tableta (třeba Alavis)
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 16:39
- Nahlásit
A vývar z nožiček tu nikdo nedoporučil, to jste mě zarmoutili
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 18:43
- Nahlásit
Linda L
Caniviton prášek sypkej dávám do jídla a v poho to sežerou, jinak s tim teplem je to fakt, dávám čokloj s artrózou někdy návleky na lokty, když leží na studenym. A posilovat svaly, aby všechno nedržely jen klouby
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 22:38
- Nahlásit
paštika s pečeným masem
Jo jo, nebo do taveňáku, taky jsem to tak dělala.
A mám pocit, že existuje i nějaká speciální granule s dírkou, do které dáš tabletu a zaklapneš.
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2012 11:53
- Nahlásit
Děkuju moc všem, myslím že hafuša by z nabízených možností dal nejradši vývar z nožiček i s nožičkama ale vidím to na Aptoflex.
Psisko mi hnízdí v posteli, takže termoflaška by se k nám nevešla ale na chatu do spacáku mu ji pořídím.
Schovávání tablet do jídla prokouk, zmetek. Léty se vypracoval na profi preparátora
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2012 12:16 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
Linda L http://www.picnicsro.cz/ostatni3/veterina1/colafit -dog-pro-psy-a-kocky-30kosticek.html je ve formě liofilizovaného kolagenu tudíž čistého 100% jakákoliv forma jiná je vesměs pro psa nic moc přínosem páč ze žaludku se do kloubů dostane max10%(říkal vet na přednášce vo výživě psů) takže i ty nožičky by musely bejt syrový s čehož bývá rychlý proces následně(jak sem koupila na přednášce tak prodávám)
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2012 13:06
- Nahlásit
danajasa
Díky, to vypadá dobře
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2012 23:29
- Nahlásit
nejlepší je čínské vápno, psům chutná (něco jako malkao) a může se brát denně, neucpává cévy na rozdíl od biokalcia z lékárny.
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2012 10:21
- Nahlásit
Houšková
Ani vševědoucí otec Google nezná "čínské vápno" Je to fór, nebo něco takovýho opravdu existuje?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2012 10:27
- Nahlásit
Linda LAni vševědoucí otec Google nezná "čínské vápno" Musíš to napsat sypaným čajem
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2012 10:38
- Nahlásit
A sakra. A já zrovna náhodou nevím, jak se řekne čínsky "vápno" Nemohla bych radši přece jenom uvařit ty vepřový nožičky?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2012 11:31
- Nahlásit
Linda LNemohla bych radši přece jenom uvařit ty vepřový nožičky? Určitě,já mívám krabičky i mrazáku na delší dobu,takže to v den vaření vypadá jako menší zabíjačka,nejlepší jsou prázdné krabice od mléka,dou naskládat do mrazáku jako cihly,drží tvar a díky vnitřní ůpravě jdou pak lehce oloupnout ze zamrzlého obsahu
|