| Autor |
Zpráva |
joll25
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2005 12:08
- Nahlásit
moj hafan NO ma na hornej celusti o 1 rezak navyse.JE to ojedinele alebo to neni az taka vada?uz sa asi nemoze zaradit medzi chovnu fenu,ze nie?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Led 2005 11:19
- Nahlásit
bohužel,řezáků musí být 6,víc i méně je chyba
|
Evička
|
# Zasláno: 14 Led 2005 11:44
- Nahlásit
Dotaz není jednoznačný, klidně se může jednat o zdvojený řezák, takže to vypadá jako dva těsně vedle sebe, ale při bližším ohledání to může být jeden. Nejlepší bude tuhle skutečnost pořádně zjistit a pak se dotazovat přímo u poradce chovu plemene. U každého plemene to totiž může být jiné.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Čec 2005 08:10
- Nahlásit
Máte prosím někdo zkušenosti s trháním zubů? Moji 7měs. jezevčici objednal pan doktor na trhání špičáků, protože ji dosud nevypadly. Trhat bude při uspání.
Nevím ale proč nepočká až ji samy vypadnou, zatím není ani vidět, že ji poleze nové.
A jaká je rekace pejsků po uspaní? Máte někdo zkušenosti. Děkuji za odpovědi. jana
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 08:29
- Nahlásit
To uspání mi přijde úplně zbytečné. Mojí fence asi ve 4 měs.už rostl druhý řezák a mléčný se ještě moc neviklal, tak jsme to šli na veterinu dát vytrhnout, aby z toho nebyl křivý skus. Bylo to ve vteřině hotové a uspání absolutně nebylo potřeba. Já mám za to, že čím míň narkóz pes za svůj život zažije, tím líp.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 08:29
- Nahlásit
Anonymní
Babiččinýmu pejsanovi museli trhat zuby taky v narkoze (ale to už byl staší) a jednou mu takhle odstraňovali zubní kámen, protože na sebe u veta nenechá sáhnout. Pokaždé ho od veta doneli, když ještě spal, potom se probral, chvilku se motal a potom už byl dobrej. Podobný zkušenosti mám i s narkozou mojí psice, když byla na kastraci... Jen se teda pejsani občas počurají, ale o tom oni ani neví, to je při tom probírání. Vet ti k tomu určitě řekne víc...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 08:30
- Nahlásit
Anonymní
Ale jinak souhlasím s Ketrin.... čím míň narkoz tím líp... Ostatně ono to tak platí i u lidí...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 08:39
- Nahlásit
Jana:
Naší fence trhal vet špičáky v 8 měsících, protože ji samy taky nevypadly. A jedna veterinářka nám říkala, že to máme nechat být, že ji vypadnou. Rostly ji pěkně ve dvou řadách a měla už docela zaklíněné nové se starými. Taky jí uspával a trvalo to dost dlouho, protože musel opatrně, postupně, aby nepoškodil ty nové. A důrazně nás upozorňoval, že kdybychom měli ještě jednou pejska ať mu špičáky necháme vytrhnout zavčasu než mu tam budou růst nové. Pak je problém. Dostala narkozu, trvalo mu to cca hodinu. Když jsme si ji odváželi, tak už byla při sobě, sice oblblá ale koukala. Nedal nám nic na bolest, říkal, že si s tím poradí, že teď to má umrtvené. Že ji máme dát najíst tak do hodinky než ji přijde bolest k sobě. Zvracela a měla průjem. Ale jenom to jedno odpoledne. Druhý den už byla úplně vpohodě. První granule jsem ji namočila, aby nemusela kousat.
Druhý den už chroupala suché. Taky jsem z toho měla strach, ale nemusíš se ničeho bát. A je dobře, že je chce vytrhnout teď. Pak je to komplikokvanější, když už jsou tam nové, ale to už jsem psala. Takže Tvůj vet určitě ví co dělá. Držíme palečky,
bude to OK
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 08:52
- Nahlásit
Jinak ještě k těm narkózám. Každý pes to snáší jinak a taky každý vet na to má jiný grif a jiný cit. Kdysi dávno u jednoho nejmenovaného veta na nejmenované klinice se mi fena při probírání z narkózy (po rentgenu na DKK) dvě hodiny svíjela v křečích a musela jsem ji držet, aby jí nezapadl jazyk a aby si neublížila. Potom měla v průběhu života ještě další 2 narkózy, naposledy v 9 letech kvůli kastraci a v pohodě, takže problém nebyl v ní, ale v doktorovi.
A zase třeba MVDr.Decker, ten psa ani nezváží, ani se nezeptá kolik váží, ale narkózu odhadne naprosto přesně. Udělal snímek DKK, DLK, psa jsme sundali ze stolu a během pěti minut byl při sobě, odešel po svých, za další půl hoďky už byl úplně normální a nebylo mu ani blbě.
A samozřejmě cca 12 hodin před narkózou nekrmit! Držím palce.
|
Mark
|
# Zasláno: 29 Čec 2005 10:28
- Nahlásit
Muj vet doporucuje 24 hod pred narkozou nekrmit a 2 hodky pred nepit. Na zoubky pouziva setrnou narkozu, takze obe holky mi po zakroku predal probuzene. Zadny problem s pocuranim, ci zvracenim cestou v aute, ani pak doma. Trosku se motaly, ale obe dokazaly vyskocit doma na sedacku a dospat to. Vecer uz normalne jedly, taky jsem dala granule mimoradne namocene.
|
Endy
|
# Zasláno: 29 Čec 2005 10:38
- Nahlásit
Názory na trhání nevypadlých špičáků jsou různé.Já radím počkat,pokud je skus v pořádku.On se den ze dne nezkřivý,chce to každý den zkontrolovat a viklat.Špičáky můžou vypadnout až v 11 měsících,to už mají vedle sebe nové a i tak se do skusu můžou vejít.V této době bych je už nechala vytrhnout.V 7 měsících mi přijde brzy zuby trhat,není na tom nic nenormálního,že tam ještě jsou a pokud nerostou nové,není kam spěchat.Zbytečná narkóza,zbytečná platba vetovi.
Příklad ze života.Fence bylo 10 měsíců,špičáčky pořád držely jak o život,tak jsem jí objednala na vytrhnutí.Do toho se začala hárat,tak jsme to posunuli po hárání.Ani jsem už neviklala s tím,že se to vytrhne.Než se dohárala,vypadl nejdříve jeden,za týden druhý.
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 11:12 - Změnil/a: JanaK
- Nahlásit
Mark
Tak mě doporučil 24 hod. před nejíst. Ale to si nedovedu představit jak to pejsa vydrží. Je zvyklá jíst. Ach jo.
A prosím Tě můžeš mě prozradit kolik si mám nachystat peněz?
Děkuji. Jana
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 11:44
- Nahlásit
JanaK
Nás to stálo cca 620,-, ale je to hodně individuální.
|