Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Co je nejlepší na srst a drápky?
Autor Zpráva
BZ89
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2012 20:16
- Nahlásit

Dobrý den, zajímala by mně Vaše zkušenost s doplňky stravy na krásnou srst a na drápky. Mám barzoje a nyní má srst takovou méně bohatou a roztřepené drápky. Doporučíte něco? Díky P.S. A jaký používat hřeben/kartáč na tuto srst?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2012 21:45
- Nahlásit

BZ89

Čím krmíte?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 09:18
- Nahlásit

mě se osvědčilo podávat pangamin, srst nádherná mám šeltii.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 10:18
- Nahlásit

Stále je tu nezodpovězená ta otázka krmení - laicky řečeno: Psovi na granulích 20kč/kg pangamin nepomůže

Yves
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 12:02
- Nahlásit

na srsti se podepisuje všechno, ne jen krmení.. psychika, možné kožní problémy.. osobně kombinujeme lásku, dostatek pohybu a mazlení, a pak samozřejmě krmeníčko masem přičemž na srst dávám všechno možné, od pangaminu, přes vajíčka, oleje (rybí, lněný, ostropestřec, z hroznových semínek) až po lněný šlem

BZ89
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 17:47
- Nahlásit

Omlouvám se, že píšu až teď. Dříve jsem se na PC nedostala. Ona nemá problémy se srstí, žádné lupy, žádné velké vypadávání, to vůbec ne, jen mě vždy na výstavě uchvátí ty krásné lesklé huňaté kožíšky všech pejsků. Chtěla bych vědět čím to je. Doporučit nějaký doplněk. Jediné co tedy má jsou trošku roztřepené drápky, ale ona pořád lítá, po asfaltu, takže to je spíš z toho, nemá to extrémně. Jinak dostává granule Brit a k tomu masíčko (kuře, hovězí, zvěřina), oves. vločky, dále pak mívá vajíčka, zeleninu, ovoce, jogurt, tvaroh, prostě jak kdy jak co. Dávám jí Roboran a olej do jídla 2x týdně. Jak píšu nic jí není. Spíš jen moje zvědavost jak srst ještě vylepšit. Díky moc

BZ89
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 17:49
- Nahlásit

Jinak všem moc díky za odpovědi!

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 18:03
- Nahlásit

BZ89
A jak často koupeš? Ono když psa před výstavou vykoupu, tak je hned o poznání lesklejší .
Dávám jí Roboran
není to zbytečný?? Mně přijde, že má všeho i tak dost z toho, co popisuješ.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 18:05
- Nahlásit

kachna_
není to zbytečný
já ho dávám průběžně taky furt

BZ89
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 18:23
- Nahlásit

No my koupeme málo jen když se v něčem vyválí nebo když je hodně od bahna. Když už není jiná cesta ). Ona je pak jak když zmokne po trvalý, a zdá se mi že víc smrdí, když se vykoupe. Ten Roboran nám byl doporučen vet jako dobrý doplněk stravy, kterým se nic nezkazí. No jako to co jsem psala nemá vše najednou dohormady a pravidelně. Prostě občas vajíčko, občas olej atd. Asi víte jak myslím. No právě jsem se chtěla poradit, jestli někdo má nějakou zkušenost nebo tak. Co třeba ten Lososový olej?

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 19:01
- Nahlásit

BZ89

Co třeba ten Lososový olej?

já dávám semtam lososovej olej, pokapu jím granule a psiska to maj rádi. Borderka má krásně lesklou srst, ale to měla i dřív a BŠO taky má pěknou srst, no ale jestli je to tím, to nemůžu říct.
Koupáním to neovlivníš podle mě. Já psy kouku úplně minimálně a od jara do podzimu se koupou v bazénu a nevidím rozdíl - léto - zima na té srsti.

Yves
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2012 19:20
- Nahlásit

no, pak mě ještě napadá, když jsme byli "v salonu", tak mi na něj paní nastříkala na závěr nějaký "leštidlo" a rozetřela mu to po srsti, mě se teda nezdálo, že by měl srst lesklejší, ale co už, když to bylo zdarma ale to asi jak výstavníci praktikujetem ne? myslím, že to bude něco v tom smyslu jako je lak na vlasy s efektem lesklejších vlasů.. sama tomu prd rozumím a s lesklostí to máme na období, někdy je to lepší, někdy horší, podle toho, co kvete..

Eire
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2012 20:12
- Nahlásit

Yves

co máš za plemeno?

BZ89
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2012 22:24
- Nahlásit

Barzoje. No my právě nevystavujeme, jen když se jdeme podívat, tak obdivuji .

Yves
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2012 22:28 - Změnil/a: Yves
- Nahlásit

Eire
ASTxAPBT, alergika..

jira_hera
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2012 10:58
- Nahlásit

Výstavní úprava srsti je hotová alchymie. Mám teda jiné plemeno, ale obnáší to před výstavou vykoupat - šampon + kondicioner, tužidlo, případně přípravek na zvětšení objemu srsti, vyfénovat do hladka a pak eventuelně nějaké finální přípravky - antistat, lesk atd. Každá srst potřebuje malinko něco jiného. Srst našich psů (hlavně teda nohy) taky vypadá v běžném životě trochu jinak, než ve výstavním kruhu.

Eire
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2012 13:10
- Nahlásit

Yves

Jj tak zkus vybrat něco z téhle řady http://www.phytovet.cz/cz/vypis_vyrobky/2-bylinn-p pravky-pro-psy.html
volila bych detox a pak kůru na zdravou pokožku. Taky bych hodila do žrádla rakytníkový olej,no spíše bych danou dávku natáhla do stříkačky a frkla to rovnou do tlamy...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání