Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / lokty a vazelína
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 15:02
- Nahlásit

Čím kdo mažete svým psům lokty? - a co pomáhá na ty "proleženiny"- můžete poradit?

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 15:57
- Nahlásit

Měsíčková mast

Alaptid

stetisek123
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 17:47
- Nahlásit

žanda
MVDr. Štourač doporučuje koupit v lékárně mast s co největším obsahem lanolinu

danajasa
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 18:22
- Nahlásit

žandaVazelína v lékárně cca45kč ale je to běch na dlouhou trat,nám otlak cca2cm mizel půl roku ovšem zmizel docela ale patláma patláma půl roku samo někdy zapomeneš není čas a td trpělivost chlupy přináší

corgi
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 18:32
- Nahlásit

Sehnerka doporučuje na suché otlaky třezalkový olej, mokvavé ošetřit třezalkovou tinkturou a pak olejíček. Ona vlastně tu třezalku doporučovala skoro na všechno, že jo

Eire
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 19:04
- Nahlásit

žanda

Jaké je to plemeno a na čem lehává?

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 19:05 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

žanda

Ten Alaptid je dobrej, když otlak už je ve fázi otevřené rány. Hodně urychluje hojení a je to jeden z mála alopatickejch léků, který mám pořád v lékárně.
Mažu se jím hlavně sama . Včera večer jsem si udělala vošklivej krvavej puchejř mezi ukazovákem a palcem, stačilo 2x namazat a už je to skoro zahojený...

Jinak otlaky mažu měsíčkovou mastí a dobrý... ale jak psala danajasa, je to na delší trať.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 19:25
- Nahlásit

mně pomáhá ondřejova mast... a pak roboran...

žanda
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 08:10
- Nahlásit

neočekávám, že se to zahojí na novej loket, nechci aby se to hlavně zhoršilo.
v jeho věku už lokty jako nový nebyly,ale teď se mu tam občas udělala trhlinka....nechci aby ho to bolelo, dědouše

Eire
je to ast a lehává většinou v posteli nebo v křesle) z tvrdých podložek do fakt asi nemá..

na ten alaptid kouknu na složení- jsme s pesanem alergici- ale vyzkoušet se má všechno

díky za rady, do teď nebylo potřeba výrazně nějak mazat a předešlý hafani měli mnoho chlupů, tam tenhle problém nebyl....

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2012 23:51
- Nahlásit

nechala jsem si pro psa ušít na doma takový návleky na lokty, á to jednak proti chladu (máme dlažbu), kterej mu nedělá dobře na artrozu a jednak proti otlakům, protože, jak ho nohy bolej, tak se neskládá pomalu, ale flákne s sebou přímo na lokty. a nemusim vůbec mazat

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2012 06:52
- Nahlásit

Adiddaska
a nějaký ilostrační foto, nebo odkaz,kde to dělaj-nemáš?
pesan má lokty na artrozu právě operovaný a dělá přesně to,co říkáš- flákne sebou......

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:28
- Nahlásit

žanda

Vyfotim a postnu jinak sila mi to svadlena, kamaradka od Gerdy, tak se ji zeptej na kontakt, mně spad telefon do vany a chcíp, ted v něm mám rok starej backup, takže spoustakontaktu v pr..

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2012 10:32
- Nahlásit

Adiddaska
pokud to není jo složitý, třeba by to člověk taky zvládl.....jde taky o to,jak moc se to pesanovi pak bude líbit.....(nemyslím vzhled

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2012 11:14
- Nahlásit

žanda

tady je to celý

a tady detail toho, co je na lokti

a takhle to vypadá oblíknutý, tohle teda neni ono, to je pevná ortéza na ven, ale podle ní jsem si to nechala dělat. To na doma je z fleesu a je to všude volný, nikde se to neutahuje

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2012 11:24
- Nahlásit

díky za tip- představu mám, tak třeba to nějak vymyslím- aby to drželo a ještě to pesákovi nevadilo v pohybu. flees vidím tedy raději dvojitý- my jsme krátkosrstý pes
dobrý nápad a dík za radu

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2012 11:38
- Nahlásit

žanda

jj, ten fleese je dvojitej a nějak prošívanej. Podle mě by šlo i udělat to dvojitě a mezi to dát něco jako vycpávku do saka, aby to bylo eště měkčí a zároveň lehký. Můj pes je na to zvyklej, vůbec to neřeší. hlavně když přijdem v horku z procházky a on si s tim rozhicovanym prokrvenym kloubem lehne na dlažbu, ve který je ještě chlazení, tak je ten návlek k nezaplacení fakt!

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2012 12:31
- Nahlásit

Adiddaska
což o to, doma mám vedro- bydlím pod střechou-dlažbu nemám- ale v noci spíme u otevřenýho okna a docela tam fouká- ale jinak se tam nedá dýchat.
je fakt, že ať mu navleču co chci, snáší to taky v pohodě- on je v tomhle splachovací-spíš abych to vyrobila, aby to nebylo nepříjemný.
o víkendu to vyzkouším.

petra b
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 12:29 - Změnil/a: petra b
- Nahlásit

Moje dlouholeté zkušenosti s opak. mokvavými lokty alá pyodermie:
v případě sekundární bakteriální infekce -atb ( dle citlivosti, když to jde - Kefavet http://www.orionvet.dk/files/animalhealth/Template s/kefavet_letak_cz.pdf ). Preventivně dlouhodobě indiv. namíchaný čaj z čínských bylin od Dr Bláhovéhttp://akupunktura-psu.cz/cs/profil-34

Vero
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 15:54
- Nahlásit

Adiddaska

za kolik ti to ta švadlena ušila?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 15:58
- Nahlásit

Vero

myslim za litr, už si přesně nepamatuju.

Vero
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 16:07
- Nahlásit

A simtě, návrh na to sis kreslila sama?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 18:59
- Nahlásit

Vero

ne, to si ta švadlena udělala sama podle tý tvrdý "profi" ortézy, co mám z internetu z dogleggs.com Myslim, že ten střih bude ještě mít, řekni si Gerdě o kontakt kdyžtak.

Vero
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 19:10
- Nahlásit

Adiddaska

ne, to si ta švadlena udělala sama podle tý tvrdý "profi" ortézy, co mám z internetu z dogleggs.com Myslim, že ten střih bude ještě mít, řekni si Gerdě o kontakt kdyžtak.

oká.
ještě dumám - myslíš, že jsou nutný ty popruhy přes tělo? nestačily by vlastně jen návleky na loket, zapnout na suchej zip? nebo by to klouzalo dolů, je to proto?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 19:16
- Nahlásit

Vero

no podle toho na co to chceš? chceš to proti těm otlakům? já právě tu co dávám na zahřátí a proti otlakům na doma, tak zapínám uplně na volno, aby psa co nejmíň obtěžovala, i ty popruhy přez tělo na volno. Tu pevnou, co dávám při zátěži, tu naopak utahuju kolem loktů na max, aby byly fixovaný, jako nevim, ale podle mě bez těch popruhů by to při pohybu sjelo si myslim, i utažený. Ale koukni se na www.dogleggs.com , maj tam i ortézy bez návleků různý, třeba by se něco dalo tam obšlehnout

Vero
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 19:56
- Nahlásit

Adiddaska

no podle toho na co to chceš? chceš to proti těm otlakům? já právě tu co dávám na zahřátí a proti otlakům na doma, tak zapínám uplně na volno, aby psa co nejmíň obtěžovala,

jo, vymýšlím nějakej chránič na lokty, tohle mi připadá dobrej nápad, akorát že pes nebude nadšenej z těch popruhů... na druhou stranu, otlaky mu teďka začly a moc nevím, co jinak dál, mazat mažu, ale když sebou pak plácne na parkety, zas se odírá dál... a on prostě na měkkým nějak dýl ležet nechce. mládnout už nebude...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 20:06
- Nahlásit

Vero

já myslim, že na ty popruhy si zvykne, když to bude mít na volno, tak to nebude ani vnímat

Vero
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2012 10:08
- Nahlásit

Tohle za nás musím doporučit, má to fakt výsledky:

http://www.petspecial.cz/vyziva-a-leciva-kosmetika /alfa-lotion-300-ml

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání